Hyr ut din
bostad enkelt
och gratis

Hyr ut din bostad

LÀgg upp en bostadsannons - och hitta en ny hyresgÀst till din bostad kostnadsfritt!

PÄ BostadsZonen Àr det gratis att hyra ut din bostad. Du kan lÀgga upp en bostadsannons utan extra kostnad nÀr det Àr dags för uthyrning. Vi har gjort det enkelt, sÄ att du kan hyra ut din bostad pÄ nolltid, oavsett om du Àr en privatperson eller en privat hyresvÀrd. Det gÀller allt frÄn rum och hus, till radhus eller lÀgenheter.

Gör din bostadsannons synlig

Din bostadsannons visas sjÀlvklart nÀr bostadssökanden Àr pÄ jakt efter hyresbostÀder pÄ vÄr bostadsportal.

Dessutom har du möjlighet att sprida information om bostadsuthyrningen via en eller flera av BostadsZonens kanaler nedan:

1 BostadsMatcharen

Vi skickar ut förslag pÄ bostadsannonser pÄ mail till de bostadssökanden som har registrerat BostadsMatcharen hos oss. Det Àr en tjÀnst dÀr de blir aviserade om nÄgon lagt ut en bostadsannons liknande din egen.

2 Annonsering pÄ Google

BostadsZonen anvÀnder Google Ads vid annonsering. Det gör vi för att se till att bostÀderna som annonseras pÄ webbplatsen fÄr sÄ hög exponering som möjligt pÄ Google.

3 Annonsering pÄ Facebook

Med Facebook Ads kommer din bostad att annonseras pÄ Facebook, Instagram och i Messenger. BostadsZonen sÀtter upp olika annonsmÄl som gör att bostadsannonsen kommer att utformas i ett passande format för utvalda mÄlgrupper.

4 Epostmarknadsföring

VÄr epostmarknadsföring gÄr ut pÄ att skicka ut information om den lediga bostaden till bostadssökanden som letar efter en hyresbostad i omrÄdet dÀr bostaden ligger.

5 BostadsZonens egna Facebook-grupper

BostadZonens Facebook-grupper för lediga hyresbostÀder har mer Àn 250 000 medlemmar över hela landet. Vi annonserar bostÀder dagligen i relevanta grupper för det omrÄde som bostaden ligger i.

Bostadssökarannonser - hitta en bostad snabbt och kostnadsfritt

En Bostadssökarannons Àr utformad av en bostadssökande som letar efter en specifik hyresbostad.

Som hyresvÀrd kan du enkelt leta och sÄlla bland aktiva bostadssökande som har lagt upp en Bostadsannons hos oss.

Om du hittar en bostadssökande som matchar dina kriterier och om din bostad gör det samma, Àr det enkelt och gratis att ta kontakt med personen direkt via Bostadssökarannonsen.

Hitta din framtida hyresgÀst

Vad hÀnder nÀr bostadsannonsen Àr upplagd?

Vi kontrollerar och godkÀnner alltid nya bostadsannonser manuellt. Det gör vi för att skapa trygghet för alla bostadssökande som anvÀnder vÄr bostadsportal.

NÀr du har lagt upp en bostadsannons fÄr du ett automatiskt mail nÀr en bostadssökande visar intresse för hyresobjektet. Du kan sjÀlv vÀlja om du önskar att kommunicera skriftligt med de som kontaktar dig via meddelandesystemet, per telefon, eller bÄda alternativ.

VÄr kundtjÀnst

Vi finns hÀr för att hjÀlpa dig med din bostadsuthyrning. Du kan kontakta oss nedan om du har nÄgra frÄgor. Vi svarar pÄ mejl alla dagar i veckan mellan 8 - 22.

Kontakta oss hÀr

Vanliga frÄgor frÄn hyresvÀrdar

Önskar du att hyra ut en eller flera bostĂ€der? DĂ„ kan du lĂ€gga upp en bostadsannons pĂ„ BostadsZonen enkelt och gratis och hitta den rĂ€tta hyresgĂ€sten till din bostad.

Du kan lÀgga upp bostadsannonsen hÀr.


PÄ BostadsZonen Àr det möjligt att hyra ut alla sorters bostÀder sÄ lÀnge det handlar om privat boende. Dessa Àr följande:

Uthyrning av lÀgenhet

Uthyrning av hus

Uthyrning av radhus

Uthyrning av rum

Uthyrning av studentbostad

Uthyrning via lÀgenhetsbyte

Det gÄr dÀremot inte att hyra ut företagslokaler.

PÄ BostadsZonen Àr det gratis att hyra ut bostÀder. Du kan anvÀnda vÄra tjÀnster kostnadsfritt, exempelvis lÀgga upp bostadsannonser, fylla i vÄra digitala hyreskontrakt och vÄra andra mallar, sÄ Àven besiktningsblanketter för in- och utflyttning. Dessa erbjuder vi gratis till alla som hyr ut sin bostad via BostadsZonen.

PÄ BostadsZonen hjÀlper vi dig att hyra ut din bostad utan krÄngel. Vi rekommenderar att din bostadsannons innehÄller en sÄ exakt beskrivning av hyresobjektet som möjligt. PÄ sÄ vis fÄr du de allra mest relevanta förfrÄgningarna frÄn bostadssökande som letar efter en hyresbostad och som matchar bostadens föredragna egenskaper. Vi guidar dig pÄ vÀgen - frÄn upprÀttande av bostadsannons till samtal med kundservice som alltid finns till hands om det skulle uppstÄ löpande frÄgor.

Kontakta oss gÀrna via e-post: kundservice@bostadszonen.se.

Om du har en bostad som behöver hyras ut snabbt sÄ finns det flera möjligheter att göra andra uppmÀrksamma pÄ annonsen. Om du inte redan har lagt upp en bostadsannons dÀr uppgett det föredragna inflyttningsdatumet, kan du med fördel upprÀtta bostadsannonsen hÀr. DÄ kan bostadssökande enkelt hitta just din bostad nÀr de letar efter hyresbostÀder pÄ BostadsZonen.

Du kan ocksÄ sjÀlv leta bland olika bostadssökande som har lagt upp en bostadsannons pÄ BostadsZonen. DÀr kan du enkelt filtrera och sÄlla bland de mÄnga bostadssökande och snabbt skapa en överblick över vilka av dem som uppfyller dina kriterier för en framtida hyresgÀst.

Se utbudet av alla bostadssökande hÀr och ta kontakt med dem direkt som du gÀrna kan tÀnka dig som din framtida hyresgÀst!

Oavsett om det handlar om professionell som hyr ut bostÀder eller privata hyresvÀrdar, gÄr det att hyra ut bostÀderna via BostadsZonen. Vi guidar dig hela vÀgen frÄn publicering av bostadsannons till kontakt med vÄr kundservice som alltid hjÀlper till vid frÄgor.

Det första steget till att fÄ sin bostad uthyrd Àr att lÀgga upp en annons hÀr pÄ BostadsZonen. Det ger alla bostadssökande möjligheten att hitta just din bostad och kontakta dig direkt nÀr de letar efter en hyresbostad i ditt omrÄde.

En annan möjlighet Àr att leta bland de bostadssökande som har lagt upp en bostadsannons pÄ BostadsZonen. En Bostadssökarannons har fyllts i av den bostadssökande med information om sig sjÀlv, men ocksÄ de preferenser de har för det framtida boendet.

Som hyresvÀrd har du möjlighet att sÄlla bland alla bostadssökande och dÀrmed hitta den perfekta hyresgÀsten som uppfyller alla dina krav.

Vi pÄ BostadsZonen Àr alltid redo att hjÀlpa dig - oavsett om du behöver hyra ut en eller flera bostÀder. Vi guidar dig igenom hela processen, bÄde före, efter och under upprÀttandet av bostadsannonsen. VÄr kundservice finns alltid till hands om det uppstÄr frÄgor pÄ vÀgen. Om du har flera bostÀder som ska hyras ut pÄ samma gÄng fÄr du gÀrna kontakta oss för att underlÀtta processen. Ta kontakt med oss via e-post: kundservice@bostadszonen.se

SjÀlvklart gÄr det att hyra ut din bostadsrÀtt och det enklaste Àr att anvÀnda BostadsZonens service för att lÀgga upp en annons enkelt och smidigt. HÀr finner du ocksÄ smarta guider och tips pÄ hur du kan utforma ett kontrakt sÄ att uthyrningen blir sÄ smidig som möjligt.

Stundar en lĂ€ngre utlandsvistelse? Det kan vara dyrt att ha tvĂ„ boenden under en lĂ€ngre period och dĂ€rför passar mĂ„nga pĂ„ att hyra ut hela bostaden under tiden de Ă€r borta. Det kanske beror pĂ„ att man fĂ„tt ett jobb utomlands eller vill Ă„ka pĂ„  en rejĂ€l lĂ„ngsemester.  MĂ„nga som vill bo i just hus Ă€r skötsamma familjer med barn som behöver en kortsiktig lösning. En del sĂ€ljer sitt eget boende och vĂ€ljer att hyra medan de letar nytt eller vĂ€ntar pĂ„ att det nya huset ska bli fĂ€rdigbyggt. En lösning alla tjĂ€nar pĂ„!

Det Ă€r egentligen inte sĂ„ stor skillnad mellan  att hyra ut lĂ€genheten och bostadsrĂ€tten. Det enda Ă€r att slitaget pĂ„ bostaden inte kommer att pĂ„verka sĂ€ljvĂ€rdet pĂ„ en vanlig hyreslĂ€genhet. Det skadar inte att upprĂ€tta ett ordentligt kontrakt dĂ€r det stĂ„r tydligt och klart vilka inventarier som du tar betalt för samt hur lĂ€genheten ska Ă„terstĂ€llas efter kontraktet gĂ„tt ut. MĂ„nga tar en depositionsavgift som ska tĂ€cka eventuella skador orsakade av andrahandshyresgĂ€sten.