Hyr ut din
bostad enkelt
och gratis

Hyr ut din bostad

Lägg upp en bostadsannons - och hitta en ny hyresgäst till din bostad kostnadsfritt!

På BostadsZonen är det gratis att hyra ut din bostad. Du kan lägga upp en bostadsannons utan extra kostnad när det är dags för uthyrning. Vi har gjort det enkelt, så att du kan hyra ut din bostad på nolltid, oavsett om du är en privatperson eller en privat hyresvärd. Det gäller allt från rum och hus, till radhus eller lägenheter.

Gör din bostadsannons synlig

Din bostadsannons visas självklart när bostadssökanden är på jakt efter hyresbostäder på vår bostadsportal.

Dessutom har du möjlighet att sprida information om bostadsuthyrningen via en eller flera av BostadsZonens kanaler nedan:

1 BostadsMatcharen

Vi skickar ut förslag på bostadsannonser på mail till de bostadssökanden som har registrerat BostadsMatcharen hos oss. Det är en tjänst där de blir aviserade om någon lagt ut en bostadsannons liknande din egen.

2 Annonsering på Google

BostadsZonen använder Google Ads vid annonsering. Det gör vi för att se till att bostäderna som annonseras på webbplatsen får så hög exponering som möjligt på Google.

3 Annonsering på Facebook

Med Facebook Ads kommer din bostad att annonseras på Facebook, Instagram och i Messenger. BostadsZonen sätter upp olika annonsmål som gör att bostadsannonsen kommer att utformas i ett passande format för utvalda målgrupper.

4 Epostmarknadsföring

Vår epostmarknadsföring går ut på att skicka ut information om den lediga bostaden till bostadssökanden som letar efter en hyresbostad i området där bostaden ligger.

5 BostadsZonens egna Facebook-grupper

BostadZonens Facebook-grupper för lediga hyresbostäder har mer än 250 000 medlemmar över hela landet. Vi annonserar bostäder dagligen i relevanta grupper för det område som bostaden ligger i.

Bostadssökarannonser - hitta en bostad snabbt och kostnadsfritt

En Bostadssökarannons är utformad av en bostadssökande som letar efter en specifik hyresbostad.

Som hyresvärd kan du enkelt leta och sålla bland aktiva bostadssökande som har lagt upp en Bostadsannons hos oss.

Om du hittar en bostadssökande som matchar dina kriterier och om din bostad gör det samma, är det enkelt och gratis att ta kontakt med personen direkt via Bostadssökarannonsen.

Hitta din framtida hyresgäst

Vad händer när bostadsannonsen är upplagd?

Vi kontrollerar och godkänner alltid nya bostadsannonser manuellt. Det gör vi för att skapa trygghet för alla bostadssökande som använder vår bostadsportal.

När du har lagt upp en bostadsannons får du ett automatiskt mail när en bostadssökande visar intresse för hyresobjektet. Du kan själv välja om du önskar att kommunicera skriftligt med de som kontaktar dig via meddelandesystemet, per telefon, eller båda alternativ.

Vår kundtjänst

Vi finns här för att hjälpa dig med din bostadsuthyrning. Du kan kontakta oss nedan om du har några frågor. Vi svarar på mejl alla dagar i veckan mellan 8 - 22.

Kontakta oss här

Vanliga frågor från hyresvärdar

Önskar du att hyra ut en eller flera bostäder? Då kan du lägga upp en bostadsannons på BostadsZonen enkelt och gratis och hitta den rätta hyresgästen till din bostad.

Du kan lägga upp bostadsannonsen här.


På BostadsZonen är det möjligt att hyra ut alla sorters bostäder så länge det handlar om privat boende. Dessa är följande:

Uthyrning av lägenhet

Uthyrning av hus

Uthyrning av radhus

Uthyrning av rum

Uthyrning av studentbostad

Uthyrning via lägenhetsbyte

Det går däremot inte att hyra ut företagslokaler.

På BostadsZonen är det gratis att hyra ut bostäder. Du kan använda våra tjänster kostnadsfritt, exempelvis lägga upp bostadsannonser, fylla i våra digitala hyreskontrakt och våra andra mallar, så även besiktningsblanketter för in- och utflyttning. Dessa erbjuder vi gratis till alla som hyr ut sin bostad via BostadsZonen.

På BostadsZonen hjälper vi dig att hyra ut din bostad utan krångel. Vi rekommenderar att din bostadsannons innehåller en så exakt beskrivning av hyresobjektet som möjligt. På så vis får du de allra mest relevanta förfrågningarna från bostadssökande som letar efter en hyresbostad och som matchar bostadens föredragna egenskaper. Vi guidar dig på vägen - från upprättande av bostadsannons till samtal med kundservice som alltid finns till hands om det skulle uppstå löpande frågor.

Kontakta oss gärna via e-post: kundservice@bostadszonen.se.

Om du har en bostad som behöver hyras ut snabbt så finns det flera möjligheter att göra andra uppmärksamma på annonsen. Om du inte redan har lagt upp en bostadsannons där uppgett det föredragna inflyttningsdatumet, kan du med fördel upprätta bostadsannonsen här. Då kan bostadssökande enkelt hitta just din bostad när de letar efter hyresbostäder på BostadsZonen.

Du kan också själv leta bland olika bostadssökande som har lagt upp en bostadsannons på BostadsZonen. Där kan du enkelt filtrera och sålla bland de många bostadssökande och snabbt skapa en överblick över vilka av dem som uppfyller dina kriterier för en framtida hyresgäst.

Se utbudet av alla bostadssökande här och ta kontakt med dem direkt som du gärna kan tänka dig som din framtida hyresgäst!

Oavsett om det handlar om professionell som hyr ut bostäder eller privata hyresvärdar, går det att hyra ut bostäderna via BostadsZonen. Vi guidar dig hela vägen från publicering av bostadsannons till kontakt med vår kundservice som alltid hjälper till vid frågor.

Det första steget till att få sin bostad uthyrd är att lägga upp en annons här på BostadsZonen. Det ger alla bostadssökande möjligheten att hitta just din bostad och kontakta dig direkt när de letar efter en hyresbostad i ditt område.

En annan möjlighet är att leta bland de bostadssökande som har lagt upp en bostadsannons på BostadsZonen. En Bostadssökarannons har fyllts i av den bostadssökande med information om sig själv, men också de preferenser de har för det framtida boendet.

Som hyresvärd har du möjlighet att sålla bland alla bostadssökande och därmed hitta den perfekta hyresgästen som uppfyller alla dina krav.

Vi på BostadsZonen är alltid redo att hjälpa dig - oavsett om du behöver hyra ut en eller flera bostäder. Vi guidar dig igenom hela processen, både före, efter och under upprättandet av bostadsannonsen. Vår kundservice finns alltid till hands om det uppstår frågor på vägen. Om du har flera bostäder som ska hyras ut på samma gång får du gärna kontakta oss för att underlätta processen. Ta kontakt med oss via e-post: kundservice@bostadszonen.se

Självklart går det att hyra ut din bostadsrätt och det enklaste är att använda BostadsZonens service för att lägga upp en annons enkelt och smidigt. Här finner du också smarta guider och tips på hur du kan utforma ett kontrakt så att uthyrningen blir så smidig som möjligt.

Stundar en längre utlandsvistelse? Det kan vara dyrt att ha två boenden under en längre period och därför passar många på att hyra ut hela bostaden under tiden de är borta. Det kanske beror på att man fått ett jobb utomlands eller vill åka på  en rejäl långsemester.  Många som vill bo i just hus är skötsamma familjer med barn som behöver en kortsiktig lösning. En del säljer sitt eget boende och väljer att hyra medan de letar nytt eller väntar på att det nya huset ska bli färdigbyggt. En lösning alla tjänar på!

Det är egentligen inte så stor skillnad mellan  att hyra ut lägenheten och bostadsrätten. Det enda är att slitaget på bostaden inte kommer att påverka säljvärdet på en vanlig hyreslägenhet. Det skadar inte att upprätta ett ordentligt kontrakt där det står tydligt och klart vilka inventarier som du tar betalt för samt hur lägenheten ska återställas efter kontraktet gått ut. Många tar en depositionsavgift som ska täcka eventuella skador orsakade av andrahandshyresgästen.