Köpvillkor
- BostadsZonen

BostadsZonen Àr en bostadsportal som förmedlar kontakter mellan hyresvÀrdar och hyresgÀster i hela Sverige.

BostadsZonen riktar sig dĂ€rmed till hyresvĂ€rdar som önskar att annonsera om och hyra ut en eller flera lediga hyresbostĂ€der och bostadsletande/hyresgĂ€ster som önskar att finna en ledig hyresbostad.  

Dessutom erbjuder BostadsZonen en mĂ€ngd olika verktyg sĂ„som artiklar, mallar och vĂ€gledningar med syftet att göra det enklare att hyra ut och hyra bostĂ€der i Sverige. 

BostadsZonen har ett mÄl att vara en bostadsportal dÀr hyresvÀrdar och hyresgÀster kan hitta varandra samt hitta relevanta metoder för uthyrning. BostadsZonen administerar och faciliterar inte sjÀlva uthyrningen av de olika bostÀder som annonseras pÄ hemsidan.


BostadsZonen ApS (hÀdanefter BostadsZonen)

NĂŠstvedgade 28, kl. th.

2100 KÞbenhavn Ø

Org nr DK / CVR: 39223112

kundservice@bostadszonen.se


Aktuella Köpvillkor gĂ€ller mellan den enskilda anvĂ€ndaren (som hĂ€danefter benĂ€mns som ”AnvĂ€ndaren”) och BostadsZonen.

Med ”AnvĂ€ndaren” avses den som registrerar en anvĂ€ndare pĂ„ BostadsZonen för att söka eller lĂ€gga upp bostadsannonser, den som upprĂ€ttar BostadsMatcharen, den som köper en prenumeration och den som anvĂ€nder andra tjĂ€nster hos BostadsZonen som till exempel ett köp av en mall, med mera. 

Det Ă€r ett krav att AnvĂ€ndaren vid registreringen av sin anvĂ€ndarkonto/profil, eller köp av en prenumeration hos BostadsZonen och vid anvĂ€ndning eller köp av övriga tjĂ€nster (hĂ€danefter TjĂ€nsterna) som erbjuds av BostadsZonen, har lĂ€st och accepterat gĂ€llande köpvillkor. 

Endast personer som Àr 18 Är eller Àldre kan teckna en prenumeration eller lÀgga upp Bostadsannonser hos BostadsZonen.

Dessa köpvillkor Ă€r, tillsammans med BostadsZonens Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy, grunden för det avtal som gĂ€ller mellan AnvĂ€ndaren och BostadsZonen. 


BostadsZonen Ă€r som utgĂ„ngspunkt gratis att anvĂ€nda. Du kan nĂ€r som helst söka efter hyresbostĂ€der inne pĂ„ vĂ„r bostadsportal och registrera en gratis anvĂ€ndare samt en Bostadsannons och BostadsMatcharen. 

Om du önskar att fÄ tillgÄng till uthyrarnas kontaktuppgifter behöver du teckna en prenumeration i tillÀgg.

NĂ€r du köper Ă„tkomst till hyresvĂ€rdarnas kontaktuppgifter startas dĂ€rmed ocksĂ„ en löpande prenumeration som ger tillgĂ„ng till deras kontaktupplysningar fram till prenumerationen sĂ€gs upp. 

Att köpa Ätkomst till hyresvÀrdarnas kontaktuppgifter Àr precis som övriga tjÀnster hos BostadsZonen en digital tjÀnst dÀr en löpande prenumeration tecknas pÄ samma gÄng. Det ger dig möjlighet att fÄ se deras kontaktuppgifter i de aktiva bostadsannonserna som finns inne pÄ http://www.BostadsZonen.se.

BostadsZonen Àr inte involverad i varken kontakten mellan bostadssökande och hyresvÀrd eller sjÀlva uthyrningen av respektive bostÀder.

En Profil Àr en kort beskrivning av dig, antingen som hyresgÀst eller hyresvÀrd. Profilen kan ses av dig och de personer som du har kontakt med.

En Bostadssökarannons Àr en annons som du fyllt i, dÀr du presenterar dig som bostadssökande med information om dina kriterier för önskad hyresbostad. En Bostadsannons kan ses av alla besökare pÄ BostadsZonen.

BostadsMatcharen Àr en tjÀnst som, utifrÄn dina angivna kriterier, ger dig uppdateringar om nya, relevanta hyreslÀgenheter per e-post.

En Bostadsannons Ă€r ifylld av en hyresvĂ€rd med information om tillhörande ledigt hyresobjekt. 

Förutom ovanstĂ„ende TjĂ€nster erbjuder Ă€ven BostadsZonen en rad mallar, varav nĂ„gra Ă€r gratis och nĂ„gra kostar pengar att fĂ„ tillgĂ„ng till.  

För att fĂ„ tillgĂ„ng till TjĂ€nsterna skall AnvĂ€ndaren registrera ett anvĂ€ndarkonto/profil pĂ„ BostadsZonen. 

AnvĂ€ndaren Ă€r ansvarig för att se till att de angivna upplysningarna vid registreringen av anvĂ€ndarkontot Ă€r korrekt vid tidpunkten för registreringen. Vid registreringen fĂ„r AnvĂ€ndaren endast ge information om egna e-mail, betal- och kreditkort. 

Vid registrering av anvĂ€ndarkonto ska AnvĂ€ndaren uppge ett anvĂ€ndarnamn och ett lösenord (hĂ€danefter ”Inloggningsuppgifter”). AnvĂ€ndarens Inloggningsuppgifter Ă€r personliga och fĂ„r inte ges vidare, lĂ„nas ut eller anvĂ€ndas av andra.

AnvÀndaren skall förvara Inloggningsuppgifterna pÄ ett sÀkert stÀlle sÄ att andra inte olovligen kan fÄ tillgÄng till dem. AnvÀndaren Àr ansvarig för anvÀndningen av sitt anvÀndarkonto.

Inloggningsuppgifterna fĂ„r ej missbrukas, och det fĂ„r ej ske en vidareförmedling av de uppgifter som AnvĂ€ndaren via TjĂ€nsterna fĂ„r tillgĂ„ng till. 

Om Inloggningsuppgifterna eller uppgifterna som det ges tillgÄng till vid en inloggning missbrukas kan det leda till att TjÀnsterna spÀrras för respektive AnvÀndare och den betalda prenumerationsavgiften ej Äterbetalas.

Om AnvÀndaren fÄr misstanke om att AnvÀndarens Inloggningsuppgifter anvÀnts olovligen skall AnvÀndaren direkt meddela BostadsZonen och Àndra sitt lösenord.

NĂ€r du köper Ă„tkomst till hyresvĂ€rdarnas kontaktuppgifter pĂ„ BostadsZonen kostar de 4 första dagarna 39 kr. Köpet Ă€r del av en prenumeration, vilket betyder att du startar en prenumeration som fortsĂ€tter att förnyas automatiskt. Efter de 4 dagarna kostar prenumerationen dĂ€refter 369 kr. i mĂ„naden. Det Ă€r alltsĂ„ tal om en löpande prenumeration som förnyas var 30:e dag. 

Det betyder ocksÄ att du i samband med ditt köp pÄ 39 kr. (för de första 4 dagarna) godkÀnner att BostadsZonen hÀdanefter fÄr debitera den avtalade mÄnadsvisa prenumerationsavgiften pÄ 369 kr. kr fram tills prenumerationen sÀgs upp.

En prenumerationsperiod startar frÄn det tidspunkt som köpet genomförs, det vill sÀga samma klockslag som prenumerationen inleds. Det Àr dÀrför inte datumet som beloppet dras frÄn ditt konto pÄ banken som avgör periodens lÀngd.

Du kan alltid logga in pĂ„ ”Min sida – som hyresgĂ€st” under “Konto” och se en status pĂ„ din prenumeration och Ă€ven nĂ€r den förnyas, samt dina betalningar.

Du sĂ€ger upp din prenumeration genom att logga in pĂ„ “Min sida – som hyresgĂ€st” inne pĂ„ BostadsZonen. DĂ€refter kan du under “Konto” klicka pĂ„ “ Avsluta prenumerationen”. 

De första 24 timmarna efter ditt köp av en prenumeration hos BostadsZonen kan du inte sÀga upp prenumerationen. Efter att de första 24 timmarna passerat kan du nÀr som helst sÀga upp din löpande prenumeration.

NĂ€r du har sagt upp prenumerationen kommer du fĂ„ ett mail med en bekrĂ€ftelse pĂ„ uppsĂ€gningen. Du bör vara uppmĂ€rksam pĂ„ att mailen kan ha hamnat i spamfiltret. Om du ej fĂ„r mailen som bekrĂ€ftar uppsĂ€gningen eller om du upplever andra problem i samband med uppsĂ€gningen ska du genast kontakta vĂ„r kundservice sĂ„ att vi kan hjĂ€lpa till och undersöka om uppsĂ€gningen gĂ„tt igenom. 

UppsÀgningen av din prenumeration gÀller frÄn utgÄngen av den innevarande medlemsperioden. Du betalar dÀrefter inte ytterligare nÀr perioden som uppsÀgningen gjorts under har gÄtt ut.

NÀr du har sagt upp din prenumeration pÄ BostadsZonen kommer dÀrmed framtida debiteringar dÀrför upphöra och prenumerationen avslutas ifall du inte har Äteraktiverat prenumerationen.

NÀr en prenumeration sÀgs upp kan du fortfarande anvÀnda TjÀnsterna i den innevarande perioden som motsvar den ÄterstÄende perioden för prenumerationen, som du senast har betalt för. Redan genomförda prenumerationsköp Äterbetalas ej.

Du kan inte sÀga upp din prenumeration genom att avvisa en betalning, se stycket Betalning. Du mÄste i stÀllet sÀga upp din löpande prenumeration genom att logga in pÄ BostadsZonen innan den anses vara uppsagd.

NĂ€r du köper en prenumeration hos BostadsZonen kan du kontakta uthyrarens aktiva bostadssannons pĂ„ BostadsZonen strax efter att betalningen genomförts. 

NĂ€r du köper en prenumeration hos BostadsZonen kan du med en gĂ„ng se din prenumeration genom att logga in pĂ„ din anvĂ€ndarsida ”Min sida – som hyresgĂ€st” och ”Konto” pĂ„ BostadsZonen och likasĂ„ kan du strax efter betalningen genomförts fĂ„ ett bekrĂ€ftelsemail pĂ„ köpet av prenumerationen. Om du inte fĂ„r ett mail frĂ„n oss, vĂ€nligen kontakta vĂ„r kundservice strax.

NÀr du köper en mall eller en blankett pÄ BostadsZonen har du tillgÄng till dokumentet direkt efter att din betalning registrerats och likasÄ kan du direkt efter genomförd betalning fÄ ett bekrÀftelsemail pÄ köpet.

Du hittar Ă€ven kvittot för ditt köp under ”Min sida – som hyresgĂ€st” och ”Konto”.  

NĂ€r du köper en TjĂ€nst hos BostadsZonen accepterar du samtidigt att BostadsZonen fĂ„r debitera det avtalade beloppet som motsvarar den valda prenumerationslösningen eller priset för den valda tjĂ€nsten frĂ„n ditt betalkort. 

Var uppmÀrksam pÄ att det kan gÄ upp till 4 bankdagar frÄn genomfört köp tills att pengarna debiteras frÄn ditt konto. Det gÀller ocksÄ debiteringen av den löpande prenumerationskostnaden.

NÀr du köper en TjÀnst av BostadsZonen blir du förutom din accept av köpet ocksÄ upplyst om den tjÀnst du köper, prisen inkl. moms och betalvillkor och du behöver ocksÄ acceptera aktuella köpvillkor för kunna genomföra köpet. Du kan nÀr som helst avbryta ditt köp innan betalningen Àr genomförd.

Betalningen dras först frÄn ditt konto nÀr din anvÀndare har registrerats, och köpet Àr genomfört, om inte annat avtalats eller framgÄr pÄ din order.

AnvĂ€ndaren ska genomföra betalningen för köpet via de betalningsmetoder som BostadsZonen erbjuder pĂ„ hemsidan. 

AnvĂ€ndaren förpliktigar sig att vid varje betaldatum (det vill sĂ€ga nĂ€r prenumerationen förnyas) att ha tillrĂ€ckligt med betalmedel för att anvĂ€nda aktuell betalmetod. Om en betalning avvisas kan BostadsZonen försöka att dra den utestĂ„ende prenumerationsbetalningen vid ett senare tillfĂ€lle.  Om betalningen ej gick igenom spĂ€rras TjĂ€nsterna och vi kommer hĂ€danefter att betala den uteblivna betalningen som en avanmĂ€lan. Du kan dĂ€refter registrera ett nytt betalkort eller förnya din prenumeration om detta önskas.

BostadsZonen erbjuder onlinebetalning med Visakort och MasterCard. 

Alla belopp pÄ hemsidan Àr inklusive moms. Hemsidan anvÀnder följande valuta för prissÀttning: Sverige - Krona (SEK).

Vi iakttar den största möjliga sÀkerheten vid anvÀndning av dina kortuppgifter pÄ BostadsZonen och vi sparar inga kontouppgifter. BostadsZonen anvÀnder sig av en sÀker betalningsserver som krypterar alla uppgifter med SSL-protokoll vilket betyder att din data Àr sÀker och inte kan lÀsas av utomstÄende.

PÄ BostadsZonen kan du registrera en profil, lÀgga upp Bostadsannonser och Bostadssökarannons.

Som AnvÀndare bör du se till att det innehÄll som lÀggs upp i samband med anvÀndning av BostadsZonen gÄr i linje med vÄra regler för annonsering.

Annonsering pĂ„ BostadsZonen ska vara innehĂ„llsmĂ€ssigt korrekt gĂ€llande bĂ„de text och bild. InnehĂ„llet fĂ„r ej vara osant eller krĂ€nka tredje parts rĂ€ttigheter och fĂ„r inte heller vara vilseledande, fientligt, diskriminerande, rasistiskt eller pĂ„ annan sĂ€tt vĂ€cka anstöt. 

Annonsering pÄ BostadsZonen fÄr ej krÀnka upphovsman, varumÀrke eller andra immateriella rÀttigheter.

Det Ă€r ej tillĂ„tet att ange kontaktuppgifter eller specifik adress i varken annonsrubriker eller i annonsens text. 

Du förpliktigar dig i enlighet med aktuella köpvillkor att radera annonser nĂ€r de inte lĂ€ngre Ă€r aktiva/relevanta. Det betyder att bostadsannonser ska raderas/inaktiveras sĂ„ fort som bostaden hyrs ut eller om du inte lĂ€ngre Ă€r bostadssökande. 

BostadsZonen förbehÄller sig rÀtten att nÀr som helst redigera eller ta bort annonser helt eller delvist om innehÄllet vÀrderas eller misstÀnks vara i strid med gÀllande lagstiftning, BostadsZonen krav pÄ annonsering i relation till anvÀndarna och vÄra riktlinjer.

BostadsZonen har ett stort nÀtverk av Facebook-grupper för hyresbostÀder. NÀr du registerar en bostadsannons pÄ BostadsZonen accepterar du samtidigt att din bostadsannons fÄr delas i dessa grupper. Detta görs uteslutande för att hjÀlpa dig med annonsering av bostaden och sÄ att den visas till sÄ mÄnga potentiella intressenter som möjligt.

NĂ€r du registrerar ett anvĂ€ndarkonto med avsikten att fĂ„ tillgĂ„ng till vĂ„r bostadsportal med lediga hyresbostĂ€der och tillhörande TjĂ€nster pĂ„ BostadsZonen - och dĂ€rmed ger din e-mailadress i samband med upprĂ€ttande av kontot - accepterar du samtidigt att BostadsZonen kan marknadsföra liknande produkter via mail som till exempel passande hyresobjekt. 

Du kan nÀr som helst - och Àven innan ditt anvÀndarkonto registreras - och helt kostnadsfritt avanmÀla vÄra marknadsföringsutskick.

Om du önskar att tacka nej till dessa utskick kan du antingen göra det i samband med att du lÀgger en bestÀllning pÄ en anvÀndare/prenumeration genom att skriva en kommentar vid registreringen eller att anvÀnda dig av lÀnken för avanmÀlan efterÄt nÀr som helst - bÄde före och efter registreringen av anvÀndaren/prenumerationen - och Àven genom att skriva det direkt till vÄr kundservice kundservice@bostadszonen.se.

Om du vill Ă„ngra köpet av en prenumeration eller en annan TjĂ€nst som köpts hos BostadsZonen kan detta göras enligt rĂ„dande lagstiftning om 14 dagars Ă„ngerrĂ€tt pĂ„ ditt köp. Du har dĂ€rför rĂ€tt att dra tillbaka avtalet utan anledning inom 14 dagar. 

ÅngerrĂ€tten gĂ„r ut efter 14 dagar efter att köpet/avtalet ingĂ„tts. ÖnskemĂ„let om att Ă„ngra prenumerationsköpet ska meddelas oss senast 14 dagar efter att avtalet ingĂ„tts/köpet genomförts.

ÅngerrĂ€tten kan tillĂ€mpas om du skickar ett meddelande om Ă„kallande av Ă„ngerrĂ€tten innan fristen gĂ„tt ut.

Vad gĂ€ller prenumerationer som köpts pĂ„ BostadsZonen gĂ€ller Ă„ngerrĂ€tten endast sĂ„ lĂ€nge prenumerationen ej tagits i bruk. 

Vad gĂ€ller mallar köpta pĂ„ BostadsZonen gĂ€ller Ă„ngerrĂ€tten sĂ„ lĂ€nge mallen inte Ă€r nedladdad. Med ”nedladdad” ska det förstĂ„s som att det digitala dokumentet öppnats eller laddats ner. 

Om du vill Äkalla ÄngerrÀtten pÄ köpet av din prenumeration ska du dÀrför undvika att anvÀnda prenumerationen genom att direkt logga ut frÄn din profil pÄ BostadsZonen. DÀrefter ska du kontakta kundservice och meddela dem att du vill anvÀnda dig av ÄngerrÀtten.

Om du till exempel loggar in pĂ„ din profil efter genomförandet av prenumerationsköpet, pĂ„börjar en sökning pĂ„ bostĂ€der, tar kontakt med en hyresvĂ€rd, lĂ€gger upp en bostadsannons eller företar liknande aktiviteter faller din Ă„ngerrĂ€tt bort eftersom detta betraktas som att du anvĂ€nt prenumerationen. 

Om du vill Ă„beropa din Ă„ngerrĂ€tt vid köpet av en mall ska du undvika att ladda ner mallen. SĂ„ snart mallen Ă€r nedladdad accepterar du att Ă„ngerrĂ€tten inte lĂ€ngre gĂ€ller. 

Om du anvÀnder din prenumeration eller laddar ner en mall accepterar du att genom att anvÀnda dessa inte lÀngre kan Ängra ditt köp eftersom TjÀnsten levererats.

Meddelande avseende Ă„ngerrĂ€tt skall skickas pĂ„ mail till kundservice@bostadszonen.se. I meddelandet ska det framgĂ„ tydligt att du vill Ă„beropa Ă„ngerrĂ€tten och du behöver Ă€ven upplysa oss om i vilket namn och med vilken mail som du genomfört köpet samt nĂ€r köpet Ă€r genomfört. 

ÅngerrĂ€tten vid ett köp hos BostadsZonen gĂ€ller endast de första 14 dagarna efter genomfört köp/tecknande av prenumeration och dĂ€refter faller Ă„ngerrĂ€tten bort. ÅngerrĂ€tten kan dĂ€rför ej anvĂ€ndas vid den löpande prenumerationsavgift som debiteras efter att Ă„ngerperioden gĂ„tt ut. 

Om du vill anvĂ€nda din Ă„ngerĂ€tt korrekt kommer BostadsZonen att Ă„terbetala det belopp som du har betalat utan onödig försening och under alla omstĂ€ndigheter senast 14 dagar efter att du skickat in ett meddelande om Ă„ngrat köp. 

Vi verkstÀller en sÄdan Äterbetalning med samma betalningsmetod som du anvÀnde vid den ursprungliga transaktionen om du ej har uttryckt nÄgot annat. Under alla omstÀndigheter krÀvs du ej pÄ nÄgra avgifter för Äterbetalningen.

Om det skulle sĂ„ vara att vĂ„ra TjĂ€nster och service inte motsvarar dina förvĂ€ntningar bör du vĂ€nligen att kontakta oss pĂ„ kundservice@bostadszonen.se och vi kommer göra allt för att hitta en tillfredsstĂ€llande lösning.  

Om det uppstÄr tekniska fel pÄ BostadsZonen som till exempel plötsliga driftstörningar, förlÀngda svarstider eller liknande förbehÄller sig BostadsZonen sig rÀtten att avhjÀlpa problemet genom att till exempel ge anvÀndaren extra prenumerationstid som motsvarar den tid som ej kunnat anvÀndas. Detta krÀver att anvÀndaren skickar in dokumentation som visar att servicen ej kunnat anvÀndas till exempel i form av screenshot och klockslag.

Reklamation vid fel och missar pĂ„ BostadsZonen skall meddelas till oss inom rimlig tid efter att felet har uppstĂ„tt. 

Om Äterbetalningen av ett köp önskas med anledning av en falsk annons bör du vÀnligen skicka ett mail till kundservice med lÀmplig dokumentation, som till exempel bilder/printscreens pÄ annonsen som misstÀnks vara falsk.

Om du som AnvĂ€ndare upplever problem, olovlig anvĂ€ndning, stötande innehĂ„ll eller liknande ska du genast kontakta oss pĂ„ kundservice@bostadszonen.se sĂ„ att vi kan lösa problemet fortast möjligt. 

Om anvĂ€ndningen av BostadsZonen missbrukas i strid med vĂ„ra villkor kan BostadsZonen radera det nödvĂ€ndiga innehĂ„llet, och Ă€ven begrĂ€nsa eller avbryta vĂ„r TjĂ€nst ( t.ex ditt anvĂ€ndarkonto, din bostadsannons eller liknande) och avsluta din prenumeration. 

BostadsZonen tar ansvar för en stor del av innehÄllet men vi kan inte ta ansvar för olagligt eller icke-godkÀnt innehÄll eller felaktig anvÀndning av vÄr hemsida eller TjÀnster.

BostadsZonens hemsida och innehÄll fÄr inte kopieras, Àndras eller distribueras i nÄgon form, sÄ inte heller copyrightskyddat material eller varumÀrken.

All data pÄ BostadsZonen Àgs av BostadsZonen och skyddas av upphovsrÀtten. Inget innehÄll, data, upphovsrÀttigheter eller varumÀrken pÄ BostadsZonen fÄr anvÀndas i kommersiellt syfte. Det fÄr ej crawlas innehÄll, likasÄ fÄr inga texter, bostÀder, annonser, bilder, kontaktuppgifter, mallar eller liknande innehÄll eller data kopieras, Àndras, delas, missbrukas eller distribueras frÄn BostadsZonen.

PĂ„ BostadsZonen ska UpphovsrĂ€ttslagen följas. 

AnvÀndaren fÄr endast ladda upp material som till exempel bilder, film och text pÄ BostadsZonen som anvÀndaren antingen har upphovsrÀtt till eller som inte krÀnker upphovsrÀtten för tredje part. UpphovsrÀttslagen gÀller överallt pÄ hemsidan, vilket ocksÄ innefattar innehÄllet pÄ AnvÀndarens profil och i dess annonser.

NÀr du lÀgger upp innehÄll pÄ BostadsZonen ger du BostadsZonen obegrÀnsad, oÄterkallelig och övergripande rÀtt att göra innehÄllet tillgÀngligt, och att Àndra och framstÀlla innehÄllet som kan vara data, text och bilder. BostadsZonen nyttjar rÀtten att spara och visa dina annonser i marknadsföringssyfte.

BostadsZonen Ă€r, förutom förmedlingen av kontakter, inte inblandad i interaktionen eller transaktionen mellan hyresvĂ€rd och hyresgĂ€st och likasĂ„ agerar BostadsZonen varken uthyrare eller administratör för de bostĂ€der som annonseras pĂ„ BostadsZonen. 

BostadsZonen Ă€r dĂ€rför inte ansvariga för innehĂ„llet eller korrektheten hos de uppgifter som förmedlas och inte heller relevansen för de annonser som lĂ€ggs ut pĂ„ BostadsZonen. 

Det Àr alltid AnvÀndarens ansvar att se till att de angivna kontaktuppgifterna, sÄ Àven e-postadressen som uppgetts vid upprÀttande av en anvÀndarprofil, Àr korrekta. Om du ej mottar en kvittering för ditt köp eller av ett eller annat skÀl har misstanke om att du har uppgett fel epostadress vid registrering av din anvÀndarprofil eller köp ska du genast kontakta BostadsZonens kundservice sÄ att felet kan rÀttas till. BostadsZonen Àr inte ansvarig för AnvÀndarens felaktiga uppgifter eller följderna av detta som till exempel utebliven bekrÀftelse av ett köp eller uppsÀgningen av en prenumeration som Àr konsekvensen av en felaktig e-postadress.

Det Ă€r alltid AnvĂ€ndarens ansvar att anvĂ€nda sunt förnuft och vara uppmĂ€rksam nĂ€r den navigerar pĂ„ och anvĂ€nder webbsidan ocksĂ„ gĂ€llande innehĂ„llet i Bostadsannonser och de uppgifter AnvĂ€ndarens behöver dela med sig i en Bostadssökarannons, och det innebĂ€r att BostadsZonen ej Ă€r ansvarig för andra AnvĂ€ndares - eller tredjeparts- bruk av tillgĂ€nglig data pĂ„ BostadsZonen. 

BostadsZonen Àr ej ansvarig för att kontaktuppgifter eller information kring annonserade hyresobjekt Àr korrekta. BostadsZonen gör allt för att sÀkerstÀlla att alla annonser Àr korrekta, men eftersom inte bostadsbestÄndet Àr vÄrt kan vi ej garantera detta. Om du har misstanke om att det finns en falsk annons pÄ BostadsZonen Àr det viktigt att du genast kontaktar BostadsZonens kundservice, sÄ att de kan undersöka saken nÀrmare.

LikasĂ„ kan ej BostadsZonen ej ansvara för att bostadssökande och uthyrare ej Ă€r framgĂ„ngsrika i sin kontakt. BostadsZonen kan ej hĂ„llas ansvariga för den information och villkor som framgĂ„r pĂ„ uthyrarens och administratörers hemsida. 

BostadsZonen Àr heller ej ansvariga för förlust som orsakas till följd av en hackerattack, virus, serverfel, fel vid Ätkomst till hemsidan, system eller IT-mÀssiga avbrott pÄ siten eller hos hyresvÀrden och dess administratör, inte heller om ett sÄdant avbrott leder till att data raderas i BostadsZonens system.

BostadsZonen Àr dessutom inte ansvarig för förhÄllande som sker utanför BostadsZonens kontroll som till exempel force majeure, tredjeparts missbruk av personuppgifter eller andra förhÄllanden och omstÀndigheter som Àr bortom BostadsZonens kontroll.

De dokument och mallar som finns tillgĂ€ngliga eller kan köpas pĂ„ BostadsZonen pĂ„verkas av AnvĂ€ndarens information och val och dĂ€rför kan eventuella fel eller inkorrekta redogörelser i det innehĂ„ller som AnvĂ€ndarens skapar inte vara Hyrebostads.ses ansvar. 

De dokument, artiklar och mallar som finns tillgĂ€ngliga pĂ„ BostadsZonen kan ses som en inspiration till hur en aktuell frĂ„ga kan hanteras. Du har som AnvĂ€ndare fullt ansvar att försĂ€kra dig om att kontraktet Ă€r korrekt ifyllt ochutformat enligt rĂ„dande lagstiftning. Vi erbjuder ej juridisk rĂ„dgivning och vi reserverar oss för innehĂ„llets korrekthet ocksĂ„ i juridisk mening. Varje (hyresrĂ€ttslig) problemstĂ€llning krĂ€ver ett konkret stĂ€llningstagande i den specifika frĂ„gan för att kunna tillĂ€mpas korrekt. Du uppmuntras dĂ€rför att i varje tillfĂ€lle fĂ„ rĂ„dgivning av en sakkunnig vid anvĂ€ndning av juridiska dokument och mallar sĂ„ att tillĂ€mpningen Ă€r korrekt i förhĂ„llande till den konkreta problemstĂ€llningen. BostadsZonen kan inte i nĂ„got tillfĂ€lle hĂ„llas ansvarig för anvĂ€ndningen av de olika mallarna som erbjuds pĂ„ BostadsZonen. BostadsZonen Ă€r dĂ€rmed ej ansvarig för varken direkta, indirekta eller framtida förluster som AnvĂ€ndarens eller andra drabbas av till följd av anvĂ€ndningen av mallarna/dokumenten/artiklarna.  

InnehÄllet pÄ BostadsZonen, korrespondans eller annan kontakt med BostadsZonen kan ej utgöra grund för juridisk rÄdgivning av nÄgot slag.

NĂ€r du anvĂ€nder BostadsZonen och dess TjĂ€nster accepterar du samtidigt att BostadsZonen, som Ă€r ansvarig för datan, samlar in, överför, sparar och registrerar dina personliga uppgifter pĂ„ servrar som finns i Tyskland. 

Alla dina uppgifter behandlas under sekretess och Ă€r endast tillgĂ€ngliga för betrodda medarbetare hos BostadsZonen. 

NÀr vi samlar in personuppgifter via vÄr hemsida, antingen i samband med registrering av anvÀndarkonto, Bostadsannons, BostadsMatcher eller i samband med ett köp försÀkrar vi oss om att du alltid Àr informerad om exakt vilka uppgifter som samlas in om dig och varför. Vi hÀnvisar till BostadsZonens Personuppgiftspolicy.

All kommunikation med kontokortsuppgifter mellan dig och servern, samt login sker i övrigt över en sĂ€ker anslutning med SSL. 

Vi kontrollerar löpande den registrerade datan för att sÀkerstÀlla att den Àr korrekt. Det Àr ditt ansvar som AnvÀndare att dina personliga uppgifter Àr korrekta och att du skyddar dina inloggningsuppgifter. Vid godkÀnnande av aktuella köpvillkor förpliktigar du dig till att hÄlla oss ajour om dina personliga uppgifter Àndrar sig.

Om ditt lösenord missbrukats eller om du har misstanke om detta bör du genast kontakta BostadsZonen kundservice@bostadszonen.se om att Àndra lösenordet och spÀrra kontot.

Du bör vara uppmĂ€rksam pĂ„ att de upplysningar som du uppger i en profil, Bostadsannons och Bostadssökarannons som en del av BostadsZonens TjĂ€nster vidareförmedlas pĂ„ hemsidan och kan ses av besökare till exempel nĂ€r de letar efter en hyresbostad eller en hyresgĂ€st. 

Logg-statistik

Vi för statistik via en logg som betyder att ett system samlar in information som kan ge oss en bild av hur mÄnga besökare vi har pÄ BostadsZonen och var de kommer ifrÄn och var pÄ hemsidan de surfar dÀrifrÄn osv.

Loggstatistiken kan anvÀndas i syfte att optimera BostadsZonen med mÄlet om att erbjuda en bÀttre anvÀndarupplevelse.

BostadsZonen reserverar sig för Ă€ndringar av priset pĂ„ vĂ„ra TjĂ€nster och att uppdateringar av köpvillkoren. 

Ändringarna ska tillkĂ€nnages för AnvĂ€ndarens senast trettio (30) dagar innan Ă€ndringen trĂ€der i kraft. I hĂ€ndelse av dessa Ă€ndringar har AnvĂ€ndaren rĂ€tt att sĂ€ga upp prenumerationen med verkan frĂ„n den dagen dĂ„ Ă€ndringen trĂ€der i kraft. Om inte AnvĂ€ndaren sĂ€ger upp prenumerationen innan Ă€ndringen trĂ€der i kraft ska det betraktas som en accept av Ă€ndringen. Ändringar som innebĂ€r en uppenbar fördel för AnvĂ€ndaren gĂ€ller med det samma utan att ge AnvĂ€ndaren rĂ€tt till uppsĂ€gning.

BostadsZonen kan likaledes med respektive varsel uppdatera köpvillkoren, personuppgiftspolicyn eller cookiepolicyn om Àndringarna aviseras pÄ BostadsZonen eller genom att skicka e-mail till AnvÀndaren.

Vi pĂ„ BostadsZonen önskar nöjda kunder och transparenta villkor sĂ„ det ska vara enkelt för dig som AnvĂ€ndare att veta vad du fĂ„r. Om du trots allt skulle ha fler frĂ„gor eller stöta pĂ„ villkor som du inte Ă€r nöjd med Ă€r du alltid vĂ€lkommen att kontakta vĂ„r kundservice (kundservice@bostadszonen.se). 

Om vi mot all förmodan inte skulle nÄ konsensus i en frÄga och om du dÄ önskar att gÄ vidare med klagomÄlet efter att BostadsZonen har behandlat ditt Àrende kan du som privatkund upprÀtta ett klagomÄl.

Ett klagomÄl över en tjÀnst som köpts hos BostadsZonen kan - beroende pÄ köpets storlek - skickas in till EU-kommissionens onlineportal för klagomÄl. KlagomÄl skickas in hÀr - http://ec.europa.eu/odr. NÀr du skickar in ett klagomÄl ska du ange följande e-mailadress: kundservice@bostadszonen.se.

Om du har frÄgor pÄ ovanstÄende eller önskar att komma i kontakt med oss av andra skÀl hjÀlper vi gÀrna dig. Du Àr dÀrför varmt vÀlkommen att kontakta oss pÄ kundservice@bostadszonen.se