Hyresbostäder i Alingsås - fikaälskarnas hemvist 

Är du potatisälskare? Kanske finner du då nöje i att Alingsås har fått smeknamnet Potatisstaden eftersom Jonas Alströmer kom härifrån. Han var som bekant mannen som införde potatisen till Sverige från Amerika genom att, enligt legenden, smuggla in dem i sina byxor. 

Textilindustrin tog fart i Alingsås på 1800-talet men fick sedan en nedgång i mitten på förra seklet. Många arbetstillfällen skapades i stället inne i Göteborg. Numera arbetar de flesta inom kommunen och tjänstesektorn.

Det görs mycket för att det lokala näringslivet ska blomstra, bland annat arrangerar kommunen Lights in Alingsås varje år tillsammans med lokala bolag. De tar då hjälp av studenter för att ljussätta offentliga gatumiljöer och byggnader i staden. Fikafesten är ett annat event där Alingsås butiker passar på att komma med generösa shoppingerbjudanden och fylla gatorna med musik.

Alingsås har goda kommunikatonsmöjlighter och det är enkelt att ta sig vidare ut i landet via E20 och de smidiga järnvägsförbindelserna. 

Hyra bostad i Alingsås

Boende i området Kvarnberget kan njuta av fin utsikt över Mjörn och dessutom få tillgång till Kvarnsjöns naturreservat på nolltid. Det tar bara en kvart att ta sig in till de centrala delarna med buss. Om du trivs att strosa runt i Nolhagaparken finns det trevliga 90-talslägenheter i närheten som hyrs ut av HSB. 

Alingsås är en prominent caféstad och vad passar då bättre än att leta bostad i centrum, så att du kan slinka ner för en latte och bulle på lördagsmorgonen. Det finns också guidade turer som visar de bästa fikaställena att följa med på. 

Hyra rum i Alingså

Det kan vara lättare att hyra bostad och inte minst rum om du letar i ytterkanterna av Alingsås. På Bolltorps ängar finns det bostäder för såväl familjer, unga och seniorer. Omgivningarna är utformade för att skapa trygga och trevliga gemensamma ytor. Om du går samman med några andra i ett kollektiv kan det vara enklare att hitta ett större boende och därmed flytta in i varsitt rum i lägenheten.