Billdal

Med skärgården in på knuten i Billdal

Älskar du västkusten och vill bo nära havet med dess karga omkringliggande landskap? Längs västkusten i närheten av Göteborg finns många små orter att upptäcka, och en av dem är Billdal. Placerat i stadsdelen Askim i den allra sydligaste delen av Göteborgs kommun, har den här orten ett bra strategiskt läge för den som vill uppleva den mångfacetterade skärgården och samtidigt ha nära in till centrala Göteborg, som bara ligger 18 km därifrån och nås med goda transportmöjligheter.

Förutom av havet, som ständigt är närvarande, så omges Billdal av jordbruksmark och en del skogspartier. Norr om orten ligger stadsdelen Hovås, kör man österut når man Lindome i Mölndals kommun, och spejar man söderut ser man Kullavik i Halland. Att bo i Billdal passar den som arbetar i eller omkring Göteborg. Hyresbilden är något lägre jämfört med centrala Göteborg, vilket gör det till en attraktiv plats för tillflyttare.

I Billdal finner du många villor, som gör det till ett populärt område för barnfamiljer. Här finns även en del studenter, som dras till de något lägre hyrorna. Billdal är en plats för alla, helt enkelt.

En lägenhet för alla smaker i Billdal

I Billdal finner du lägenheter för alla tycken och smaker. Det finns flera bostadsköer att ställa sig i för den som söker boende i Göteborgs kommun, men ofta gäller det att vara ute i god tid och det kan vara svårt att få napp direkt. Som tur är finns det många privata hyresvärdar att vända sig till. Där går det ofta enklare att hitta en bostad. 

Att hyra lägenhet i Billdal är ett bra alternativ för såväl singelhushåll som par och familjer. Det är ofta med denna slags boendeform som man inleder sin bostadskarriär. Att hyra en lägenhet är något många gör när de flyttar hemifrån, eftersom man då inte har råd att köpa sig en egen bostadsrätt i Billdal. Här hittar du till gengäld fina hyreslägenheter från strax under 5 000 kr i månaden och upp emot 15 000 kr, beroende på storlek, skick och läge. 

Det finns även en hel del studentlägenheter att få tag på. Som student når man studierna på Chalmers eller någon av Göteborgs andra skolor på 45 minuter från Billdal, vilket ju är ett realistiskt pendlingsavstånd. Med en enkel studentlägenhet sparar man tusenlappar varje månad. Det är pengar som många hellre lägger på annat roligt under studierna. 

Hitta ett rum att hyra i Billdal

För att ha chans att spara ännu mer i plånboken kan man överväga att hyra ett rum i en lägenhet eller en villa. På så sätt kan man rå om sig själv och sitt hushåll men samtidigt ha möjlighet till socialt umgänge med de man delar bostaden med. Kom ihåg att göra upp tydliga regler för vad som gäller i det gemensamma boendet – vem som ansvarar för städningen och när, exempelvis. I stadsdelarna omkring Göteborg är både utbudet och efterfrågan av rum stor, så chanserna att hitta ett fint ställe till just dig är goda.

Att hyra ett hus i Billdal

När man talar om att bo i hus i Billdal är det många som utgår ifrån att man går till en mäklare, besöker flera visningar och sedan slår till. Men det går faktiskt att bo i hus på andra sätt. Att hyra ett hus ger friheten av att leva och bo i huset, utan at bära fullständigt ansvar för det. Det kan vara bra för den som vill prova på att bo i hus, eller för den som bara tillfälligt vill bo i en stad som Billdal. 

Det finns många hus och villor i Billdal, så chanserna är goda. Är du inte helt såld på idén om hus men har barn med spring i benen och ett spirande odlingsintresse är ett radhus i Billdal en boendeform som starkt kan rekommenderas. Här får du det bästa ur två världar, och kan låta dig och familjens alla medlemmar springa fritt mellan ute och inne.

Hitta din nästa bostad i Billdal idag

Det är inte alltid lätt att hitta det perfekta boendet, men med BostadsZonen blir det i alla fall betydligt enklare. Med vår smarta sökfunktion kan du enkelt sortera från objekt som inte passar dig, och anpassa ditt resultat efter just dina behov. Välj vilken eller vilka boendeformer som du intresserar dig mest för, hur stort du vill bo och vad du kan tänka dig att betala i hyra för att få se vilka objekt i Billdal som passar för dig.

Ibland kan man behöva tänka utanför boxen och söka efter radhus istället för hus, eller justera det önskade inflyttningsdatumet något för att få rätt match. På BostadsZonen låter vi dig göra just detta. Vi strävar efter att du ska hitta ditt nästa drömboende här hos oss. Kanske blir det just i Billdal?