Hyresbostäder i Enköping - Parkernas stad

I närheten av sjön Mälaren ligger Enköping, som ofta kallas parkernas stad. Staden ligger på nära avstånd till både Örebro, Uppsala, Västerås och Stockholm och har därför också fått smeknamnet “Sveriges närmaste stad”. 

På medeltiden etablerades Sveriges första munkkloster och var delvis till för att rymma fattiga med spetälska. Närvaron av klostret var naturligtvis ett uppsving för Enköping, men fick minskad betydelse efter reformationen. Du kan fortfarande besöka ruinerna av klostret i Enköpings klosterpark där stenformationerna finns kvar. På 1500-talet var Enköping en viktig handelsstad. Staden exporterade metaller från Dalarnas bergslager och vidare till Stockholm för att sedan användas inom krigsindustrin.

När järnvägen byggdes blev även Enköping en exportör av pepparrot som odlades i mängder i området. Uppsala, Västerås och Sala fick åtnjuta dessa produkter. Enköping har länge varit en militärstad. Här ryms numera organisering av hemvärnet och Nordic Battle Groups huvudkontor. 

Enköping är idealiskt för pendlaren som vill kunna ta sig ut på E18 snabbt och smidigt och därefter åka vidare genom Sverige. Det är enkelt att sig in till Stockholm via Mälarbanan som nu är under utbyggnad.

Hyra bostad i Enköping

Enköpings bostadsbestånd fortsätter att utökas, bland annat kan du finna fräsch nyproduktion i stadsdelen Älvdansen. Här kanske du får chansen till ett förstahandskontrakt eller hyra av någon annan i andrahand. Boende i området har nära både till naturen och innerstadens bekvämligheter. Handelsområdet Myran är en passande destination för alla shoppingsugna. 

Enköping erbjuder speciella ungdomsbostäder för dem som letar efter sin första egna bostad. Du kan både hyra lägenhet med ett och två rum. 

Hyra rum i Enköping

Om du endast är ute efter ett boende som inte är permanent kan en lösning vara ett hyra ett rum. Passa på att hyra rum om du endast har en kortare anställning eller måste hitta ett nytt hem med kort varsel, exempelvis vid en separation.