Hyresbostäder i Eslöv - skånsk gemyt längs järnvägen

Eslöv är ett klassiskt järnvägssamhälle som stärktes när järnvägen drogs förbi på 1800-talet. Det gjorde att exporten ökade och tillväxten blev allt bättre. Inom industrin har framförallt produktionen av spannmål varit betydande tillsammans med Rencks yllefabrik som tillverkade kläder. Ett flertal livsmedelsföretag har också verkat i Eslöv, några exempel är Eslövs slakteri, Dr Persfood och AB Felix som nu är en del av Orkla Foods.

Stora torg i Eslöv är en fokalpunkt i stadskärnan som från början var ett grustag vid byggandet av järnvägen. När torget blev allt mer prominent användes platsen till torghandel och övrig kommers. Man la kullersten på platsen och planterade både träd och fontäner.

Kulturintresserade kan bege sig till Eslövs stadsbibliotek som från början var en gammal biograf byggd på 1900-tal. Den anrika byggnaden innehåller två bronsfigurer som är en del av ett verk av Annika Svenbro vid namn Sub Luna. 

Hyra bostad i Eslöv

Du kan finna boende centralt i Eslöv och ha nära till det gemytliga och lugna stadslivet. I närheten av stadskärnan ligger det flera parker och en av dessa är Stadsparken som består av de mindre delarna Joel Sallius Park och Kyrkoparken. I området finns vackra svartpopplar och inne i parken kan du skymta Eslövs kyrka.

I Eslöv kan du finna prisvärt boende jämfört med större städer men kan samtidigt hitta unika byggnader i charmigt rött tegel från början av 1900-talet. I bostadsbeståndet finns bland annat en patriciervilla med stuckatur och stor takterrass. 

Hyra rum i Eslöv

Eslövs Bostads Ab hyr bland annat ut större radhus i ett lugnt område med naturen runt knuten. Nästan alla boende har trädgård och carport. Kanske finns det någon som har ett extra rum över och söker efter en hyresgäst?