Hyresbostäder i Falkenberg - en plats för sköna bad och behagligt familjeliv

Första gången namnet Falkenberg nämndes i historieböckerna var på 1200-talet när staden fortfarande var danskt. Den halländska staden ligger vid en av åarna Ätran, som sällskapas av landskapets andra åar Viskan, Lagan och Nissan. 

Falkenberg är känd som en gammal hamnstad och industrier som Carlsberg, Arla mejeri och Falkenbergs Laxrökeri, samt Vin & Sprit som ägs av staten. Falkenbergs FF har gjort stadens fotbollsälskare stolta då laget avancerade till Allsvenskan för ett tiotal år sedan. 

Sommartid vallfärdar invånare och turister till Skrea strand för att njuta av ett dopp i böljan blå. Den två kilometer långa sandstranden har höga sanddyner och en lång badbrygga invid Falkenberg Strandbad. Promenera längs Klittervägen och passa på att köpa en glass eller fika i någon av restaurangerna eller kaféerna. 

Hyra bostad i Falkenberg

Väster om Ätran finner du stadens centrum där både skolor, restauranger, pubar och butiker ligger. Även om du letar bostad mitt i stan kan du säkerligen hitta ett boende med en lummig innergård med plats för umgänge och lek. 

Området Arvidstorp har en gedigen historia och var från början tänkt som hemvist för stadens arbetare. Här har det legat både en skobutik och en smedja. Numera är detta ett bostadsområde rikt på villor och annan bebyggelse med en egen fotbollsklubb.

Gamla stan får sin karaktäristiska charm av äldre träbyggnader och korsvirkeshus i både rosa och gult. Ett besök på Falkenbergs Hembygdsmuseum är värt ett besök när du är i krokarna. På museet visas arkeologiska fynd från områdena kring orten ända från forntiden. 

Hyra rum i Falkenberg

Skogstorp är området för dig som längtar efter ett havsnära boende där du kan slappna av och ge dig ut på sköna promenader eller löprundor. I området finns också pizzerior, närbutik och ett antal företag. I de friliggande villorna finns gott om plats och om du har tur kanske någon har ett rum över att hyra ut.