Hyresbostäder i Falköping - staden som växte i takt med industrin

Falköpings historia sträcker sig så långt som tillbaka till forntiden då man har funnit gamla fornlämningar som till exempel gånggrifter som är en slags stenformade gravar. Under medeltiden verkade hedningarna här. De dyrkade gudinnan Frigg som också gav namn till Friggeråker som ligger norr om Falköpings centrum. 

Den som beger sig till anrika S:t Olofs kyrka kan se rester från tidigare strider - bland annat finns det skotthål i fasaden som uppstod vid en attack av danska trupper. Under århundradena har orten varit en handelsplats för bland annat kreatur och sedan har flera industrier vuxit fram här. I Falköping tillverkades då hattar, tyger och rullgardiner. Jordbruket och järnvägen har också varit viktigt för ortens framväxt och bland annat finner du Falköpings Mejeri här. 

Falköping blev under 1800-talet en populär destination för Stockholmare som behövda lindra sina krämpor. De besökte då Mössebergs kurort för att andas in ren luft och dricka det rena källvattnet. 

Numera vallfärdar bilintresserade från hela världen till Falköping för att ta del av ett stort bil- och cruisingevent vid namn Nasco Yankees. Vid den här tiden vimlar det av raggarbilar i staden. Därför kanske det inte är förvånande att Eddie Meduza kommer härifrån.

Hyra bostad i Falköping

Det finns ett flertal hyresvärdar i Falköping som du kan vända dig till när du vill hyra bostad i Falköping - både privata och kommunala. Det finns till exempel bostäder att hyra som ligger i den gamla, anrika Haglunds rullgardinsfabrik med sin charmiga tegelputs. 

Om du vill bo nära centralstationen rekommenderas du att leta lägenhet i området Gumsen. Det finns lägenheterna här byggda både på 70-talet och 80-talet. Ramens köpcentrum ligger ett stenkast härifrån och erbjuder matbutiker, restauranger och butiker. För motionären är det praktiskt att kunna ta sig till Dotorps fritidsområde.