Gällivare

Gällivare ligger i Norrbottens län i allra nordligaste Sverige, där motorväg ett E10 och E45 möts. Men även tågsträckorna Inlandsbanan och Malmbanan möts i Gällivare. Man kan därför säga att orten är en järnvägsknut och därmed har goda kommunikationer när det kommer till tåg med resten av landet. I Gällivare är det aldrig långt till naturen och här kan du verkligen koppla av och njuta av tillvaron utan att behöva oroa dig för långa bilköer.

Befolkningstillväxten i Gällivare har varit stabil de senaste åren och hållit sig på samma nivå sedan 2015. Det betyder att inflyttningen och utflyttningen från staden har varit jämn de senaste åren. Om du söker lediga studentboenden, hus, radhus eller lägenheter Gällivare har du kommit till rätt sida. Vi på BostadsZonen kan hjälpa dig att hitta en bostad som du kan trivas i. 

Men för oss på BostadsZonen handlar det inte bara om att hitta en bostad, utan en plats där du kan trivas och leva, antingen själv eller tillsammans med nära och kära. Om ni är en nybliven barnfamilj är era behov ett helt annat än en stor barnfamilj eller en singel som precis har flyttat hemifrån. Vi på BostadsZonen vet att behoven är olika och därför har vi utvecklat ett sökverktyg här på sidan som hjälper dig att hitta din egen drömbostad. Använd sökverktyget här på sidan för att hitta din nya bostad snabbt och effektivt. 

Hyra bostad i Gällivare för studerande

Som student är du kanske medveten om att bostadskostnaden är en av dina största utgifter. Om du vill få mer pengar över i plånboken kan det därför vara fördel att titta på ett billigare boende. Det allra billigaste boendet är självklart att hyra ett rum i en befintlig bostad men även lediga lägenheter i Gällivare för studerande kan vara aktuella för din del. 

Här på BostadsZonen har vi många lediga lägenheter i Gällivare som passar studerande. Du kan välja mellan lägenheter i Gällivare i olika storlekar utifrån dina behov eller läsa mer om vad som gäller om du vill hyra ett rum i en befintlig bostad för att sänka dina boendekostnader ytterligare.

Lägenheter i Gällivare

Här på BostadsZonen hittar du många lägenheter i Gällivare. Om du är på utkik efter ditt första boende när du flyttar hemifrån, kan du med fördel titta närmare på ettor. I en etta får du bostadsyta som passar för en person och samtidigt får du en hyra som inte välter hela din hushållskassa. Om ni är en nybliven barnfamilj kanske en trea passar bättre, då får ni utöver kök, vardagsrum och sovrum ett extra barnrum till barnet. Du kan enkelt välja antal rum när du använder vårt sökverktyg här på sidan för att hitta lediga lägenheter i Gällivare. 

Hyra rum i bostad i Gällivare

Vill du sänka dina boendekostnader riktigt rejält kan du titta efter lediga lägenheter i Gällivare där rum uthyres. Om du hyr ett rum i ett boende delar du ofta de gemensamma utrymmena med de andra som bor i lägenheten i Gällivare. 

Antingen kan du och några vänner välja att hyra en lägenhet tillsammans och sedan dela på den. Ni har då de gemensamma utrymmena som kök och badrum samt vardagsrum tillsammans, men har även era privata rum där man kan dra sig tillbaka om man behöver lite egentid. Om du väljer att hyra in dig hos en familj, som har ett rum är över, kan det gälla andra regler . Det är därför viktigt att du alltid läser på och hör dig för vad som gäller när du ska hyra ett rum i en befintlig bostad. 

Hyr radhus i form av hyresrätt i Gällivare

Ett radhus är en underskattad bostadsform som är en blandning av lägenhet och hus. Invändigt påminner ofta radhus om lägenheter vad gäller planering, och utvändigt påminner ett radhus mer om ett hus. Du får ofta en liten plätt framför huset eller på baksidan, där du kan äta frukost eller middag med nära och kära när vädret tillåter. 

Samtidigt får du inte mer trädgård än du har tid att sköt om, vilket är väldigt uppskattat bland speciellt barnfamiljer, som ofta har lite tid över. 

Hyra hus i Gällivare

Om du vill veta mer om vad som gäller när man hyr ut sitt hus i Gällivare eller om man ska hyra ett hus i andra hand, kan du läsa mer i våran blogg. Vi har en blogg här på sidan som svarar på de flesta frågorna om bostadsuthyrning i andra hand. Det är alltid en bra idé att läsa på lite grann om vad som gäller och vilka regler man behöver förhålla sig till när man ska hyra bostad i Gällivare eller om man ska hyra ut bostäder i Gällivare i andra hand. På det viset behöver man aldrig oroa sig för över oväntade utgifter eller överraskningar.