Hyresbostäder i Gustavsberg - anrik miljö vid skärgården

Gustavsberg är en lokalort i Värmdö kommun som ligger i närheten Stockholm med ungefär 10 000 invånare. Gustavsberg är alltså en bostadsort för många som pendlar in till storstaden för att ta del av nöjesutbudet och de många arbetstillfällena. Här har du stadens intensiva brus på lagom avstånd och kan istället njuta av den vardagliga, sköna lunken och den vackra naturen inpå knuten. Till Stockholm tar det bara 25 minuter med buss.

Namnet Gustavsberg kanske låter bekant, och det beror på att det finns en porslinsfabrik som tillverkar både handfat och toaletter i praktisk och snygg svensk design. Fabriken är också känd för sitt tjusiga porslin med dekorativa mönster.

De boende i Gustavsberg kan strosa runt i Gustavsbergs hamnområde bland caféer, restauranger och andra verksamheter. Kommunen fortsätter ha fokus på att området ska vara trevligt och gemytligt. Du kan handla antikviteter och konst i någon av 

de små butikerna i centrum.

Hyra bostad i Gustavsberg

Gustavsberg är just nu inne i en expansiv fas där bostadsbyggandet ökar. Bland annat kommer 4000 nya bostäder att byggas i en anrik miljö med närhet till skog och hav. Samtidigt förbättras vägnätet samtidigt som de centrala delarna av Gustavsberg förtätas med både hyresrätter, radhus och bostadsrätter. Även de gamla porslinskvarteren med sina industrier kommer att fräschas upp med syftet att bli en levande stadsdel. 

Mariaterrassen har relativt nybyggda lägenheter och även seniorboenden. Du kan enkelt ta dig vidare via gång- och cykelvägar. 

Hyra rum i Gustavsberg

I Gustavsberg finns det ett flertal charmiga villor, några av dem i sekelskiftesstil. Flera av husen ligger mycket centralt så att du snabbt kan ta del av centrums alla bekvämligheter. Ibland hyr boende ut ett rum när de har extra plats över.