Hyresbostäder i Härnösand - med Höga kusten runt knuten

Härnösand var det lilla fiskeläget som växte till sig tack vare sjöfart, varvsindustrier och sjöfart. Orten ligger belägen vid den södra delen av Höga kusten som är ett vackert kustområden med höga klippor som skapades under landhöjningen på istiden. Höga kusten är numera med på världsarvslistan och är också en mycket populär destination för turister.

Härnösand kan stoltsera med Sveriges minsta domkyrka, invigd 1846. En del av den äldre arkitekturen förstördes under en brand men om du beger dig till stadsdelen Östabäcken kan du strosa runt bland charmiga trähus från 1700- och 1800-talet. 

Förut fanns de flesta arbetstillfällena i Härnösand inom industrin. Numera finns de hos offentliga arbetsgivare som till exempel Specialpedagogiska skolmyndigheten och Riksarkivet, samt Kriminalvården. Anstalten Sandvik kan hysa cirka 200 intagna och har mycket hög säkerhet. 

Idrotten är mycket närvarande i Härnösand. Bland annat har deras curlinglag tagit både OS-guld och EN-guld samtidigt som Sven Hamrin tog ett OS-bron 1964. Bandylaget Härnösands AIK har ett duktigt herr- och damlag och flera rikskända fotbollsspelare kommer härifrån, däribland Bengt Nyholm, Lars Zetterlund och Daniel Theorin.

Hyra bostad i Härnösand

De boende i Härnösand kan leva leva ett lugnt liv men samtidigt ha pendlingsavstånd till Sundsvall eller Kramfors. Möjligheten finns till exempel att hyra bostad i centrum. Få nära till biograf, bibliotek och Norrdans. 

Du kan också leta efter boende nära vattnet i Skeppsbron och Nattviken där du kan njuta av de fina båtarna och promenera vidare till Sälstens badstrand.

Hyra rum i Härnösand

Om du vill hyra rum som student i Härnösand finns det en del privatpersoner som hyr ut korttidsboende medan du bestämmer dig om utbildningen är något för dig eller om du vill satsa på att landa det där andrahandskontraktet. De hyr rum i både stugor, lägenheter och villor.