Hyresbostäder i Hässleholm - en trevlig knutpunkt i hjärtat av Skåne

Hässleholm har länge varit en järnvägssamhälle och ett nav för omkringliggande mindre orter. Här växte under ett hundratal år ett flertal industrier upp. Hässleholm har också varit en viktig garnisonsstad men efter större nedläggningar av militären har numera bostäder och kontor byggts på garnisonsområdet.

Stadsbilden präglas av gammal historia. Här finns bland annat en staty som kallas “Snapphanen” som knyter an till Snapphanetiden och en fin, äldre väderkvarn i Hembygdsparken. Stadens musikscen är källan till mycket elektronisk musik och kända namn som Andreas Tilliander och Sophie Rimheden förknippas med Hässleholm. Även bandet Familjen har rönt stora framgångar. 

Om du letar efter spännande aktiviteter i Hässleholm med omnejd rekommenderas du ett besök vid Tykarpsgrottan där du kan utforska det spännande grottsystemet. Hovdala slott är också ett uppskattat utflyktsmål med sin vackra fasad.

Hyra bostad i Hässleholm

Om du bor på centralt läge i Hässleholm har du nära till butiker, restauranger och trevliga Hembygdsparken där du kan strosa runt och titta på charmig, äldre byggnation.

I området Grönängsslingan har du 1 km till resecentrum så att du enkelt kan ta dig vidare till närliggande orter i samband med arbetspendling. Det finns också en motionsslinga och en golfbana runt knuten. Du kan också hålla utkik efter boende i nybyggnation som har den fördelen att ha energisnåla vitvaror och stora, fräscha badrum. Ett område där det byggs nytt är Björksäter.

Hyra rum i Hässleholm 

Om du är ute efter att hyra något med kort varsel eller om du inte kommer att stanna i Hässleholm kan det vara en god idé att leta efter ett rum i stället för en lägenhet. Du kan oftast hyra rummet möblerat. Det finns nybyggda villor som ligger naturnära vid Finjasjöpark.