Höganäs - Fiskeläget som blev gruvort som blev modernt utflyktsmål

”Han kom som ett yrväder en aprilafton med ett Höganäskrus om halsen..” – orden ur August Strindbergs Hemsöborna är klassiska och har satt Höganäs på kartan. Den lilla orten med omkring 13 000 invånare i nordvästra Skåne har varit under ständig utveckling de senaste århundradena. Från att ha varit ett utpräglat fiskeläge blev orten känd för gruvdrift, när fyndigheter av kol och lera hittades mot slutet av 1700-talet. De kända krukorna med namnet Höganäskrus har blivit symbolen för orten och är det än idag.

Höganäs ligger vackert beläget vid kusten, 25 minuter från Helsingborg och med goda pendlingsmöjligheter till övriga Skåne. Här är det nära till allt, och samtidigt kan man njuta av lugnet som infinner sig när man kommer hem till sin bostad och hör fiskmåsarna prata utanför fönstret när skymningen faller.

Det att går att hitta charmiga lägenheter i Höganäs i gamla hus från förr så väl som moderna nybyggen. Räkna med att betala 6 000 kr i månadshyra för en 1:a och det tredubbla för en fin 4:a. Det finns många olika privata hyresvärdar att vända sig till om du är intresserad av hyresrätter i Höganäs. Alla lediga hyreslägenheter i Höganäs finns samlade på den här sidan på BostadsZonen. 

Flytta in i en hyresrätt i Höganäs

Hyresrätt som boendeform är något som passar många, och i Höganäs likaså. Det är optimalt för singelhushållet, som värdesätter fritidsaktiviteter och tid till vänner, men det är även perfekt för par som kanske vill ta steget och flytta ihop. Även familjer kan trivas fint i en lägenhet, det gäller bara att hitta rätt. Många vill såklart kunna köpa sig en egen bostadsrätt i Höganäs, men det är inte möjligt för alla, beroende på vilket skede i livet man befinner sig i. Andra ser hyresrätt som den optimala bostadsformen.

I oroliga tider när man gör allt för att hålla nere boendekostnaderna är det särskilt viktigt att hitta en hyreslägenhet som man trivs i, och där man kan skapa nya minnen. Höganäs bjuder på en varierad stadsbild, med hus från olika tidsepoker, vilket väl speglas ortens utveckling de senaste åren. 

Hitta ett hus i Höganäs

Om du är typen som längtar efter att få bo i ett eget hus finns det mycket att välja bland i Höganäs. Kanske vill du gärna köpa, men kanske har du inte råd med en kontantinsats just nu? Kanske vill du först prova på, och se om huslivet är något för dig? I Höganäs finns hus att hyra, som alla bär på sin egen charm. Att få ha sin egen uteplats med en trädgård, där du kan röra dig fritt, låta barnen leka i trygghet och kanske även ha en katt som stryker sig mot dina ben, det är för många en dröm som kan bli verklighet. I Höganäs går det att hyra ett hus med en månadshyra från omkring 8 000 kr upp emot 18 000 kr. 

En annan möjlighet att överväga är att spana in utbudet av radhus att hyra i Höganäs. Med ett radhus får du många av de fördelar som ett hus ger, med skillnaden att både boendeareal och trädgård vanligen är något lägre. Här får du alltså möjligheten att prova på att bo i hus, men i en lightversion. 

Hyr ett rum eller studentlägenhet och lär känna Höganäs

Om du bor med en liten budget och kanske är student bör du dessutom överväga om hyra av ett rum i Höganäs är något för dig. Det är ett utmärkt sätt att lära orten och omgivningarna på. Många har fina minnen från sin studietid, och att hyra ett rum i en lägenhet eller ett hus kan ge oförglömliga minnen och vänner för livet. 

Kom ihåg att det kan vara en utmaning att bo ihop med andra, så se till att ha tydliga regler för de gemensamma utrymmena som kök och badrum. Värdesätter du personligt utrymme och frihet lite högre kan det även gå att finna renodlade studentlägenheter i Höganäs. Då bor du billigare och kan lägga pengarna på betydligt roligare saker än hyran.

Låt BostadsZonen hjälpa dig hitta ditt nästa boende

Det kan vara svårt att hitta det perfekta boendet, men med BostadsZonen vid din sida blir det lite mindre svårt. Genom att använda den smarta sökfunktionen kan du välja att filtrera fram de lägenheter eller hus i Höganäs som allra bäst matchar dig och dina behov.

Kom ihåg att hela tiden utgå ifrån dig och din familj – hur stor yta behöver ni, när vill ni flytta in, och vilken boendeform passar er bäst? Alla dessa faktorer kan du ange när du går igång med att leta bostad via oss. På så sätt ökar du dina chanser att hitta ditt nästa boende i Höganäs.