Höllviken - Finn din dröm vid Skånes Riviera

Letar du efter ett boende nära havet, med vita vidder, mysiga badhytter och samtidigt ha närhet till stadens brus? Då kanske Höllviken är platsen för dig. Med sitt läge i närheten av Sveriges allra sydligaste spets, flirtar den här mysiga lilla orten med känslan av Medelhavets härliga stränder, och det är ingen tillfällighet att Höllviken brukar kallas för Skånes Riviera. Här bor du gott året om i hus eller lägenhet. Det som började som ett sommarparadis för besökande gäster under årets varma månader, har idag utvecklats till en levande ort med omkring 10 000 personer.

Höllviken är en del av Vellinge kommun, och ligger strategiskt placerat med bara 25 km till Malmö. Halvön Skanör och Falsterbo ligger precis i närheten, på andra sidan Falsterbokanalen som delar ö från fastland. Här finns goda möjligheter till rekreation och fritidsaktiviteter. För badälskare finns härliga badstränder i nästan alla riktningar, med välkända Kämpingebukten mot Öresund som exempel.

Vill du flytta till Höllviken finns det många spännande alternativ att välja bland. Det finns en kommunal bostadskö för den som intresserar sig för hyreslägenheter i Höllviken. Men det finns även en mängd privata hyresvärdar som hyr ut lägenheter i Höllviken under kortare eller längre tid. Här på BostadsZonen har vi samlat alla lediga hyresobjekt i Höllviken just nu, med en förhoppning om att du här ska hitta vad du söker.

Hitta en fin lägenhet i Höllviken

Havet och närheten till Malmö lockar. Höllviken är en populär feriedestination och det avspeglas även i utbudet av och prisbilden för lägenheter att hyra i Höllviken. Många är påkostade och håller mycket hög standard. Är du alltså intresserad av att hyra en lägenhet i Höllviken får du alltså räkna med minst 8 000 kr/månad för en 1:a och 15 000 kr/månad för en 3:a. Till gengäld får du skön natur in på, bra pendlingsmöjligheter och ett lugn som saknas i staden.

Att bo i lägenhet kan vara ett intressant alternativ för den som vill testa på att bo i en ort. Det är också upplagt för par som vill flytta ihop, eller kompisgäng som ser fördelar med att bo ihop. Är ni studenter och läser vid något av Skånes alla lärosäten kan en bostad i Höllviken fungera utmärkt som studentlägenhet. Det ger er en studietid som blir väl värd att minnas.

Ett annat smart sätt att bo är att hyra in sig i ett rum någonstans i Höllviken. Genom att hyra ett rum får du tillgång till husets eller lägenhetens övriga faciliteter så som kök och toalett, och chans till social samvaro med det övriga hushållets medlemmar, men samtidigt möjligheten att stänga om dig själv när du behöver det. Det är en billig boendeform som tilltalar många studenter, men det är väl värt att överväga för alla som har ansträngd plånbok eller önskar lära känna nya människor.

Hyr ett hus i Höllviken

Här nere i Skåne är hus annars ett väldigt populärt alternativ för många när det kommer till boende. Man kan hyra hus i Höllviken för att bo där permanent eller som sommarboende. Här finns små hus som passar ett enkelt liv, med odlingsmöjligheter och hängmattor upphängda mellan träden. Men här finns också flådiga villor som står inflyttningsklara och redo att hysa den stora familjen. Att bo i hus passar de flesta personlighetstyper, men även många olika plånböcker. I Höllviken kan du hitta ett hus att hyra från 10 000 kr i månadshyra upp emot 25 000 kr.

En annan boendeform som lätt glöms bort men som är väl värda en titt är att hyra ett radhus, som ger en härligt avslappnad känsla till boendet. Radhusen i Höllviken ligger ofta strandnära och i stora klungor som påminner om sommarstugeområden. Här kan du alltså bo med semesterkänsla runt omkring dig året om. Njut av morgonkaffet på verandan och vinka hej till grannen vid sidan av.

Se vad Höllviken har att erbjuda på BostadsZonen

Här på sidan kan du hitta information om alla aktuella objekt som finns att hyra i Höllviken. Det är lätt att förtrollas av den här lilla orten, och kanske finns här en bostad till dig. Oavsett om du kikar på hyreslägenheter i Höllviken, hus eller något annat så vill vi på BostadsZonen göra det enkelt för dig. Välj önskad boendetyp, boendeyta, antal rum och maxhyra för att ta del av aktuella bostäder för dig. Genom att fylla i önskad hyresperiod kan du ytterligare justera sökresultatet, vilket passar bra för dig som endast önskar hyra din bostad en viss period, exempelvis under sommarhalvåret.

Höllviken är en lite dold pärla som ofta glöms bort bland andra populära skånska semesterorter. Men vi tycker att orten är väl värd en chans, och kan ge många oförglömliga minnen till dig och din familj.