Hyresbostäder Hudiksvall - nära till hav och natur

Välkommen till det glada Hudik vid Bottenhavets stränder. Här lever du i samklang med naturen och kan bland annat ta dig vidare ut i skärgården för att besöka öarna Agön, Drakön och Olmen. Kanske har du turen att få syn på fjällgåsen som är en mycket sällsynt fågel i Sverige.Strosa runt bland fiskelägen eller ta en fikapaus på någon av stadens mysiga kaféer eller restauranger.

Spår av gammal historia finns närvarande i Hudiksvall. Man har till exempel hittat ett tiotal gravhögar och dessutom finns det ett flertal häftiga runstenar att skåda runtom i bygden.

Du kan också utforska den kringliggande naturen. Bålsöns naturreservat är ett område på över 700 hektar och rymmer ett charmigt, äldre fiskeläge och den gamla kyrkobyggnaden Bålsö kapell.

För den aktive erbjuds på ett badhus, en stor ishockeyhall och dessutom skidspår där SM i längdskidor har arrangerats. Arbetsmöjligheter finns det bland annat inom skogs- och skogsbruksindustrin samt hydraulik. 

Hyra bostad i Hudiksvall

I Hudiksvall kan du bo centralt till humana hyror med hamnen och vattnet som granne. Det finns varierande bebyggelse, både trevåningshus och mer radhusliknande lägenheter med egen uteplats. På Öster finns det gott om barnvänliga områden och närhet till friluftsområden för motion och lek. Åttavåningshusen på Väster erbjuder dig en fantastisk utsikt över Hudiksvallsfjärden. 

Hyra rum i Hudiksvall

Ibland kan det vara en god idé att bredda sökområdet för att öka chansen att hitta ett boende. Det finns boende i orter som ligger en bit utanför eller i utkanten av Hudiksvall. Några av alternativen som är värda att kika närmre på är Iggesund eller lantliga Hög.