Hyresbostäder i Karlshamn - bo vackert vid vattnet

Det ursprungliga namnet för Karlshamn var Bodekull. Vid denna tiden användes staden av danskarna som utskeppningshamn. När Blekinge blev svenskt efter freden i Roskilde ansåg den svenska kungen att staden fungerade utmärkt som flottbas på grund av det strategiska läget vid Östersjön.  

Karlshamn blev en framstående handelsstad under borgmästaren Frans Cervins flagg då industrin och sjöfarten växte och frodades. På 1800-talet skedde mycket handel med Tyskland då brittiska varor fraktades i transit från staden. Fortfarande än idag är stadens hamn mycket betydelsefull och har färjelinjer till bland annat Klaipeda i Litauen. Industriproduktionen står främst Aarhus Karlshamn för som tillverkar livsmedel, djurfoder och kosmetiska baserat på vegetabiliskt fett. Du kanske också har utbrustit “Gott, gotti, gott, gott” någon gång, en slogan som signerad Carlshamn mejeri. 

Om du gillar att vistas ute i skog och mark är Karlshamn med omnejd en perfekt plats att testa fiskelyckan på. Framförallt brukar sportfiskare åka till Mörrumsån. 

Hyra bostad i Karlshamn

Karlshamns centrum erbjuder en gemytlig boendemiljö där du kan strosa runt på Drottninggatan och besöka en av butikerna eller fikaställena. 2011 invigdes Citygallerian där du kan slå dig ner på en uteservering med utsikt över Mieån. 

Svängsta är ett område i Karlshamn som passar barnfamiljer mycket bra. Närheten till mataffär, skola och förskola bidrar till detta. Boende i området har nära till Laxaleden som man kan utforska både till fots och på cykel. Studenter kan hyra bostad i Studentgården som är i Karlshamnsbostäders regi. 

Hyra rum i Karlshamn

I Asarum kan du hyra marklägenheter som passar dig som gillar att pyssla och påta i rabatten. Du slipper dock besväret med att ha en stor trädgård att ta hand. Om du vill hyra rum i Karlshamn finns det kanske någon som behöver en extra hyresgäst.