Hyresbostäder i Katrineholm - en lustfylld knutpunkt

Sagan om om knutpunkten Katrineholm tog sin början när järnvägen byggdes och ett flertal framgångsrika industrier etablerades här. Bland annat var Carl Fredriksons Snickerifabrik och en smedja framgångsrika i området. Runt omkring industrierna växte ett samhälle fram. Tidigare hade Katrineholm fått sitt namn av gården med samma namn vid sjön Näsnaren som ägdes av Jacob von Der Linde. 

Allt eftersom orten växte ökade planerna på att både bygga tingshus, stadshotell och ett vackert, gammalt stationshus. Katrineholms kyrka byggdes i början av 1900-talet och har en nygotisk stil med det typiskt spetsiga tornhuset.

De flesta känner till våra politiker Alva och Jan Myrdal som stod bakom idén om det svenska folkhemmet. De gav också namn till Barnrikehusen i Katrineholm som fanns till för fattiga arbetarklassfamiljer med många barn. I folkmun kallades Barnrikehusen för Myrdalen.

I Katrineholm kan du strosa runt i någon av de 30 parkerna eller besöka en av badplatserna. Det finns ett rikt kulturliv, med bland annat Kulturhuset Ängeln med bibliotek, hörsal och konsthall. Du kan också besöka något så ovanligt som ett VVS-museum. Rörande eller hur?

Hyra bostad i Katrineholm

Det finns ett flertal olika hyreslägenheter centralt i Katrineholm, inte minst om du vänder dig till det kommunala bostadsbolaget. De erbjuder boende bland annat på Vasavägen, Köpmangatan och Kungsgatan.

Om du ofta är bilburen kan det vara en god idé att bosätta dig på Öster som ligger i anslutning till en av genomfarterna till Stockholm och Norrköping. Du har samtidigt nära till strövområden där du kan koppla av i naturen.

Hyra rum Katrineholm 

Ibland hyr villaägare ut ett rum för att dryga ut inkomsten. Du kan till exempel leta efter ett rum att hyra i bostadsområdet Nävertorp. I Nävertorp har barnfamiljer nära till vårdcentral, ICA-butik och busshållplatser. Träningsintresserade beger sig gärna till Katrineholms Sportcentrum.