Hyresbostäder i Kiruna - i samklang med norrskenet

I Kiruna kan du ta del av den speciella midnattssolen och förtrollas av norrskenets skådespel på himlavalvet. Faktum är att dessa unika fenomen lockar besökare världen över som vill få en upplevelse i världsklass. Om du däremot väljer att bo i Kiruna kan du istället njuta av frisk luft, vinteraktiviteter och orörd natur året om. 

Kiruna har cirka 17 000 invånare och ligger nästan så högt upp du kan komma i Sverige. Staden byggdes på 1800-talet på grund av att gruvan etablerades här men har sedan vuxit i betydelse på grund av etableringen av Institutet för rymdfysik som är en del av rymdingenjörsprogrammet vid Luleå tekniska universitet. 

Som lite kuriosa kan det nämnas att Sveriges vackraste kyrka ligger i Kiruna. Den är vackert röd med en alldeles unik arkitektur, designad av Gustaf Wickman. 

För att att dig vidare ner i landet kan du antingen ta flyget till Umeå eller Stockholm, eller åka tåg på Malmbanan som går mellan Narvik och Luleå. Många turister använder Kiruna som bas för att ta sig till Abisko nationalpark eller Ishotellet i Jukkasjärvi. 

Hyra bostad i Kiruna

I Kiruna finns det både äldre trähus i sekelskiftesstil och nyproducerade lägenheter, bland annat i området Jägarskolan. 

Om du både vill ha kakan och äta den kan du få samma känsla av att bo i ett hus samtidigt som du upplever friheten av att hyra, nämligen i ett av husen på Bolagsområdet. Dessa charmiga bostäder är omgivna av gott om grönytor och har en kvadratisk, distinkt form. 

Hyra rum i Kiruna

Om du inte är ute efter permanent boende rekommenderar vi att du försöker hyra ett rum, som ofta är möblerat. I bostadsområdet Lombolo finns det gott om rymliga tvåvåningshus som är mycket barnvänliga. Du har nära till busshållplats och matbutiker. Här finns det mesta du behöver på passande avstånd.