Hyresbostäder i Köpingebro - välkommen till Österlen!

Köpingebro ligger beläget på vackra Österlen som är känt för sina böljande fält, vackra vidder, kaféliv och härliga badplatser. De allra flesta har nog hört om Köpingebro i samband med att Köpingebro sockerbruk nämnts. Bruket gjorde att orten blev betydelsefullt för svensk sockerproduktionen under 1900-talet men upphörde mot slutet av förra seklet. 

Boende i Köpingebro kan njuta av den lilla ortens trygga lunk och avslappnade tillvaro men samtidigt kunna ta sig vidare med Pågatågen till Ystad eller hela vägen till Malmö. Det är också enkelt att ta sig vidare bilvägen via riksväg 19 och 9. Över huvud taget är Köpingebro en plats för barnfamiljer eftersom här finns flera skolor riktade till alla åldrar. En designerad cykelväg leder till en badplats där du kan njuta av solen och ta ett dopp i böljan blå. 

Den idrottsintresserade kan ta sig till golfbanan, gå med i Köpingebro IF eller spela tennis. Om du föredrar konst och kultur rekommenderas du ett besök i Stora Köpinge kyrka eller konstnärsbyn Stora Köpinge.

Det finns gott om härliga utflyktsmål att öka till i närheten av Köpingebro. Några av dem är Österlenkryddor där du skåda vackra lavendelfält om du lyckas pricka in rätt årstid. De säljer både hemmagjorda kryddor och hemmalagad glass. Låt gärna färden gå vidare till imponerande fornminnet Ales stenar eller Köpingsbergs vingård. 

Hyra bostad i Köpingebro

I Köpingebro finns det mest friliggande villor och radhus, vilket gör att hyreslägenhet är inte så enkelt att få tag på. Du kan i stället leta i Ystad där utbudet av hyresrätter är större. Ett alternativ är att se om det finns ett helt hus till uthyrning och kanske gå samman några stycken för att på detta sätt ha varsitt rum till förfogande. Det händer dock att privatpersoner endast hyr ut ett rum om de får plats över i en större villa.