Hyresbostäder i Kristinehamn - staden som föll i Picassos gunst

I härliga och natursköna Värmland ligger Kristinehamn som rankar efter Karlstad storleksmässigt i området. Orten ligger där Varnan och Lötälven korsar varandra för att sedan rinna ut i Varnumsviken. 

Det ursprungliga namnet Bro kom från att hertig Karl anlade ett bruk på platsen med smedja, såg och kvarn på 1500-talet. Det blev inte så mycket av dessa planer utan när hertigen i stället bestämde att satsa på Karlstad så minskade ortens betydelse. Ny chans till ett uppsving fick samhället när drottning Kristina ett par hundra år senare gav Kristinehamn sitt namn. Kristinehamn gick under smeknamnet Lusasken eftersom kommunen skänkte pengar till sjömän varje år på Luciadagen. Mynten samlades i en sparbössa vid namn Lusseasken som sedan kom att heta Lusasken över tid. Idag är det Sjöräddningssällskapet som får ta del av pengainsamlingen. 

Här finns flera jobbmöjligheter hos arbetsgivarna KMAB, Akzo Nobel, Wiréns Åkeri och Björneborg Steel AB. Re:NewCell AB sysslar med något så innovativt som tillverkning av textilmassa från gamla återvunna textilier. 

Självaste Pablo Picasso är närvarande i stadsbilden eftersom en skulptur av konstnären är placerad på en udde. Picasso tackade ja till samarbetet via sin bekant, målaren Nesjar som mötte Kristinehamnsbon Bengt Olsson under en Frankrikeresa. Resten är historia och Kristinehamn är mycket stolta över att Picasso valde dem. 

Hyra bostad i Kristinehamn

Om du letar efter boende i innerstan kan du förvänta dig närhet till Kungsgatan med alla dess butiker och annan service som exempelvis vårdcentral. Gatorna är täckta av kullersten och är i stort sett bilfria. 

I Drevstaområdet finns det gott om stora, gröna ytor som inbjuder till lek och roliga aktiviteter. Om du trivs med lummiga områden kan du också bo nära den fina och trevliga Mariebergsparken som har ett bostadsbestånd som består av charmiga röda tegelbyggnader med modern inredning. 

Hyra rum i Kristinehamn

Ett boende på Stenstaliden ger dig en utsikt över orten och landskapet runt omkring. Kanske kan ni gå samman några stycken och hyra varsitt rum i en större lägenhet. Det är alltid störst huggsexa om ettor och tvåor och därför kan en lösning att bilda ett kompiskollektiv och därmed få bo billigare.