Hyresbostäder i Kumla - orten som växer och frodas

Kumla är en ort med anor. Historiska spår från järnåldern går att finna i form av gravfält som ligger i närheten av vackra Kumla kyrka. Platsen för gravfälten heter Kumla högar vilket sägs ha gett samhället sitt namn.

Hela landet brukade sko sig på Kumla, eftersom hälften av all skotillverkning skedde här under 1800-talet. Det var i mångt och mycke Anders Andersson som sparkade igång skotillverkningen och vid förra seklet början fanns det över 1000 skomakare i bygden. Även mer storskaliga fabriker växte fram och en av dessa var AB Lundholms och Johsson & Kjellin. 

De flesta har säkert hört talas om Kumlaanstalten som inhyser många intagna med långa straff men också skapar arbetstillfällen för kommunens invånare. Fängelset har säkerhetsklass 1. Boende i Kumla har möjlighet att pendla in till Örebro för att få tillgång till arbetsmarknaden där. De kan också arbeta på Procordia Food eller Ericsson. Detta är en snabbväxande kommun som vibrerar av framtidstro. 

Gillar du fart och fläkt? Då kanske du har lust att testa downhillbanor för cyklar på Kvarntorpshögen eller köra med radiostyrda bilar på en designerad bana i Kvarnby friluftsområde. 

Hyra bostad i Kumla

Det är ganska stor bostadsbrist i Kumla och ett tips är därför att leta upp privata hyresvärdar och ligga på för att snart kunna landa ditt förstahandskontrakt. Tänk på att du annars kan försöka hyra ett rum eller i andrahand om du behöver boende med kort varsel. Kumla bostäder har flest bostäder i sitt bestånd. 

Om du är ute efter nyproduktion eller totalrenoverade lägenheter erbjuder nu Kumla bostäder lägenheter precis i utkanten av stadskärnan. Med nya vitvaror blir ofta elräkningen lägre.