Hyresbostäder i Lidköping på perfekt läge vid Vänern

Lidköping är inte att förväxla med Linköping, utan ligger en bit in i mellansverige vid sjön Vänern. Lidköpings strategiska läge vid sjön gjorde att staden kunde få betydelse som sjöstad och hjälpa till att exportera trä från skogarna i området. 

Grundaren av Lidköping hette Magnus Gabriel De la Gardie och finns även förärad mitt på torget. Drottning Kristina skänkte honom staden efter att han utkämpat tappra strider i Ryssland. De la Gardie ville se staden växa och uppmuntrade till byggnation genom att skänka pengar, trä och sten. Han såg också till att restaurera kyrkan och underlätta för hantverkare och verksamma inom näringslivet. 

Nutida industrier som är verksamma i Lidköping är ofta kopplade till industri och jordbruk. Några exempel är bland annat Lantmännen, Frebaco kvarn och Fazer bröd. Den största arbetsgivaren är Såtenäs garnison. 

Historieälskare välkomnas till Läckö slott som ligger i närheten av Lidköping. Besök en av Sveriges vackraste slott som har anor från medeltiden. På sommaren kan du se operaföreställningar här.

Om du föredrar en stillsam och skön cityatmosfär är Lidköpings centrum med sina kullerstensgator något för dig. I de olika småbutikerna får du bra service och kan köpa lokalt hantverk.  

Hyra bostad Lidköping

Om du vill hyra bostad i centrum finns det lägenheter nära Nya stadens torg där det bland annat är torghandel på onsdagar och lördagar. Härifrån är det inte långt till Stadsträdgården där boende i området tycker om att sola eller äta sin lunch under sommaren.

I Margretelund kan du hitta något som passar oavsett livssituation. Där finns nämligen både flerfamiljshus, radhus och tvåvåningshus med egen ingång. Området ligger ungefär 10 minuter från Lidköping city. Om du inte vill ta dig in till dit finns det både matbutik, apotek och vårdcentral här. 

Hyra rum Lidköping

Det finns rum att hyra i ytterområdena också. Du kan till exempel överväga boende i Gillstad där skogen är precis runt knuten. Det innebär gott om möjligheter att möta lugnet på en skön skogspromenad. Idylliska Vinninga passar många småföretagare men även barnfamiljer som vill låta barnen gå på den lokala skolan.