Gå på bostadsjakt i mysiga Ludvika

På en naturskön plats i centrala Sverige intill sjön Väsman ligger Dalarnas tredje största stad, Ludvika, redo att ta emot nya invånare. Genom staden flyter det historiska vattendraget Ludvika ström med bruksanor från 1500-talet. Med blott en halvtimmas körtid till Borlänge, och ytterligare några minuter till landskapets största stad Falun, är Ludvika ett upplagt val för den som både vill ha närhet till stad och landsbygd.

Idag har drygt 15 000 personer Ludvika som bostadsort, och siffrorna visar att allt fler lockas till naturen, kulturen och allt annat som den här lilla staden har att erbjuda. Oavsett om du vill bo i lägenhet eller hus, i staden Ludvika eller lite utanför, så finns det här goda möjligheter att hitta din nästa drömbostad.

Hitta lägenheter i Ludvika till uthyrning 

Att hyra lägenhet i Ludvika är en bostadsform som passar såväl singelhushåll, par, kompisgäng och familjer. Det kan också vara ett bra sätt att testa på att bo i staden under tiden man lär känna den, innan man tar steget att skaffa hus eller radhus. Det finns ett kommunalt bostadsbolag som förmedlar lägenheter i Ludvika, men det finns också en mängd privata hyresvärdar att vända sig till. 

Här på BostadsZonen har vi samlat alla lediga lägenheter i Ludvika, så att du enkelt kan få överblick över samtliga lediga objekt. Utgå från din och din familjs behov när ni letar bland lediga bostäder. Ska lägenheten ha många rum, eller är det närhet till skola och naturområden som är viktigast? Det går att hitta lägenheter från 3 000 kr upp till omkring 12 000 kr i Ludvika, så det är helt klart en prisvärd stad att slå sig ner i.

Student? Hyr in dig i ett rum eller hitta en fin studentlägenhet

Just det här med prisläget är en knäckfråga för många när det kommer till att leta bostad. För den med liten plånbok gäller det att vrida på varje slant och överväga alternativa boendeformer för att få det att gå ihop. Att ha bostad i Ludvika kan vara ett smart sätt för den som vill spara pengar på boendet, och kan vara en bra ort att börja på för dig som kanske ska flytta hemifrån och testa på att bo i eget hushåll för första gången.

Närheten till studentstäderna Borlänge och Falun gör att det mycket väl går att bo i Ludvika och pendla till studierna. Du får det bästa av två världar och kan använda mer av dina pengar till betydligt roligare saker än att betala hyran.

Genom att filtrera sökresultaten här på BostadsZonen kan du få fram billiga lägenheter som särskilt väl lämpar sig som studentlägenheter, men det kan också löna sig att leta efter rum att hyra i Ludvika. Det sistnämnda passar den som gärna delar bostad med andra och trivs med att ha människor omkring sig. Du skär ner rejält på boendekostnaderna när alla i hushållet delar på avgifterna, men det betyder samtidigt att ni också behöver dela på kök och toalett och kanske har olika dygnsrytmer, så det gäller att först tänka igenom om den här boendeformen passar dig.

Hyr radhus eller hus i Ludvika

Till sist ska vi ta upp två boendeformer som är populära hos dem som värdesätter yta och frihet före allt annat. Den som tycker att en lägenhet är lagom stor men samtidigt vill kunna ha en uteplats och lite grönområden bör undersöka möjligheten att hyra ett radhus i Ludvika. Att bo i radhus passar den som vill ha plats för allt, men inte bo allt för stort, men samtidigt ha möjligheten att sätta upp ett par odlingslådor i trädgården eller låta barnen kunna springa fritt.

Den som vill ha ännu större ytor kan med fördel leta efter ett hus i Ludvika att hyra. Här finns massor av hus, så möjligheterna att hitta rätt hus för dig är goda. För 10–12 000 kr i månadshyra går det i Ludvika att hitta ett rymligt hus för den stora familjen.

BostadsZonen gör det lätt att hitta bostad i Ludvika

För dig som funderar på att flytta till den här lilla pärlan i Dalarna har vi på BostadsZonen samlat alla lediga lägenheter, rum, radhus och hus i Ludvika för att hjälpa dig igång med bostadsjakten. Vi tycker att det ska vara lätt att hitta rätt. Du anpassar enkelt sökresultatet efter dina önskade preferenser så som pris, storlek, uthyrningsperiod och boendeform. Hittar du inte den lägenhet du drömmer om kan det vara smart att testa att ändra dina sökkriterier, eller varför inte söka efter ett radhus istället?

Med sin närhet till både stad och land är Ludvika en oslipad diamant som passar såväl gammal som ung. Gå på äventyr i Dalarnas trolska skogar eller lev studentliv i vibrerande stadsmiljö. Vi hoppas och tror att du ska trivas med din bostad i Ludvika.