Hyresbostäder i Mariestad - den trevliga sjöstaden vid Vänern 

Mariestad ligger på platsen där Göta kanal mynnar ut i Vänern som är Sveriges största sjö. Tack vare närheten till Vänern erbjuds invånarna en vacker insjöskärgård med öar som Torsö och Fågelö. Det här en perfekt plats för dig som har båt eller gilla att strosa längs strandpromenaden. 

Staden har vuxit tack vare industrins framväxt. Katrinefors bruk, numera  Metsä Tissue, hade länge en betydande papperstillverkning och är än idag verksamma genom att sälja produkter som Serla, Lambi och Katrin. Tidigare var också Electrolux verksamt här. 

I Mariestad kan du testa en mängd olika aktiviteter som vandring på Lugnåsberget där du kan avnjuta en magnifik utsikt över landskapet. Väl på plats kan du också besöka Qvarnstensgruvan där man en gång i tiden bröt kvarnstenar här. Från början hade några munkar tänkt att bygga ett kloster här men de insåg att stenen passade bättre att använda till kvarnstenstillverkning. Passa också på att besöka gårdsbutiken som säljer närodlade produkter som till exempel honung, mjöl, sylt och marmelad. 

Mariestad är stolta över både sitt SM-guldvinnande speedway lag och ett sjudande musikliv. Sedan 1970 har Mariestads Blåsorkester fått staden att dansa.

Hyra bostad i Mariestad

Centrum är relativt kompakt och litet och om du väljer att bosätta dig en bit utanför har du ändå nära till busshållplats och annan samhällsservice. Mariestad västra erbjuder bebyggelse med gott om plats mellan husen och gröna ytor att trivas på. Många av husen har en charmig 50- och 60-talsstil som smälter bra in i omgivningen.

Hyra rum i Mariesta

Om du har tur kanske någon hyr ut ett rum i en villa eller lägenhet. Smedjehagen är en en stadsdel som vuxit fram på senare tid. Härifrån är det bara en kort promenad ner till vattenfronten och du har inga större vägar som larmar i närheten.