Hyresbostäder i Märsta - med storstaden inom räckhåll

Mjärdfiske är en sorts fisketeknik som går ut på att låta fiskar simma in i en avsmalnande bur eller korg, där de sedan fångas och tas upp. Denna teknik är mycket gammal och lär ha använts redan på stenåldern. Orten Märsta namn har sitt ursprung från uttrycket “platsen för mjärdfisket”, vilket skvallrar om att det är en ort som funnits redan för många hundratals år sedan. I området kring Märsta finns det många spännande fornlämningar såsom runstenar och gravfält att åka och titta på. 

Märsta var en viktig ort för postgången mellan Uppsala och Stockholm. Etableringen av Arlanda flygplats gjorde också att Märsta expanderade. Boende i Märsta har huvudstaden med alla dess bekvämligheter på tryggt avstånd samtidigt som de kan dra nytta av lägre boendekostnader utanför innerstan. 

Hyra bostad i Märsta

I centrum har boende tillgång till de flesta större klädkedjorna och dessutom ett flertal större matbutiker. Märsta bibliotek invigdes 2014 och är fräscht och modernt med aktiviteter för alla åldrar. Det finns också planer på att bygga 200 nya bostäder och dessutom ett badhus och en bowlinghall. Märsta toppar ligan vad det gäller byggnation av hyresrätter per capita. 

Det finns gott om äldre hyreslägenheter i 60-talsstil i området Tingvalla. Speciellt utmärkande är höghuset som i folkmun fått namnet Bananhuset på grund av dess form. Pendlaren kan dra nytta av att bo i Sätuna eftersom här finns en pendelstation och dessutom ett bra utbud av affärer, restauranger och pizzerior. 

Hyra rum i Märsta

Det kan vara värt att undersöka om det går att hyra ett rum i andrahand i Ekilla eller Norrbacka där det nämligen både finns villor och lägenheter. Ibland finns det någon som söker en rumskompis, alternativt en familj som har ett extra rum över efter att sonen eller dottern flyttat ut.