Hyresbostäder i Mölnlycke - närhet till Göteborg och natur

Mölnlycke är en mindre ort som ligger inte lång bort från Göteborg.Eftersom bebyggelsen mestadels består av villor och radhus är detta ett familjevänligt område där många pendlar in till Göteborg för att arbeta. Kommunikationerna är mycket goda och du kan ta dig vidare på Riksväg 40 samt ta bussen och tåget.

I Mölnlycke finns det ett flertal olika grönområden att utforska. Rådasjöns naturreservat är rikt på hagmarkar, lövskogar och alsumpskog. Marken täcks av vitsippor på våren och det är härligt att ta med picknickkorgen och strosa runt i området. Om du gillar att fiske kan du ta dig till Finnsjön där man tidigare fiskat upp abborre, gädda och mört. 

Mölnlyckes tillväxt under 1800-talet och cirka 100 år framåt baserades på de stora handelsträdgårdarna där man odlade både blommor, frukt och grönsaker. Dessa varor såldes sedan till invånarna i Göteborg. 

Många förknippar ortens namn med Mölnlycke AB som tillverkade olika hygienprodukter som blöjor och bindor. Nu har fabriken stängt ner sedan ett par år tillbaka, men fortfarande verkar en del nya företag på det nedlagda industriområdet.

Hyra bostad i Mölnlycke

Det finns inte så många hyresbostäder att hyra i Mölnlycke men däremot är ägarlägenheter på frammarsch, vilka gör det möjligt att hyra ut lägenheten utan bostadsrättsföreningens tillstånd. Kanske kan du se om någon i framtiden hyr ut en lägenhet i andra hand?

Hyra rum i Mölnlycke

Eftersom det finns ett flertal villor i Mölnlycke kanske någon önskar att hyra ut ett rum om till exempel barnen flyttat ut eller om det blir för dyrt med boendekostnaderna. Därför kan du undersöka om det finns möjlighet att hyra i områdena Nya Långenäs, Benareby eller Pixbo.