Hyresbostäder i Nässjö - en historiskt viktigt knutpunkt

Nässjös framgångssaga tog fart när man bestämde sig för att Södra stambanan skulle passera förbi orten, och därmed göra den till en viktig knutpunkt. Tidigare låg här ett par mindre byar vid namn Åker, Runneryd och herrgården Ingsberg som nu smälte samman till ett enda samhälle. 

Det gamla järnvägsmuseet visar hur viktigt Nässjö var som knutpunkt för resten av Sverige. Det går att konstatera att järnvägar från sex olika delar av landet möts här. Utställningen på museet tar med oss på en historisk vandring på en gammal bangård med olika tågvagnar och lok. Här finns till och med ett ånglok från 1930-talet.

Nässjö sysselsätter de flesta inom olika trä- och verkstadsindustrier och tidigare arbetade många på ett stort bryggeri som sedan brann ner. 

Om du är i behov av en kulturinjektion finns det anrika kulturhuset Pigalle som har konserter och andra spännande evenemang. Här kan du lyssna på allt från jazz, indiepop och rock. Kulturen är också närvarande via de häftiga väggmålningar som finns på stadens fasader, skapade av olika street art-konstnärer.

Hyra bostad i Nässjö

Nässjö är en ort som ständigt växer. Just nu planeras det bostäder i Södra Handskeryd, Norra Alsberg och Snuggarp. Boende i Snuggarp kommer få nära till Forserums centrum, badplatser och möjligheter till rekreation i de fina omgivningarna. 

Hyra rum i Nässjö

Om du inte vill ha ett förstahandskontrakt eftersom du kanske endast letar efter ett temporärt boende kan det vara en god idé att hyra ett rum. Till exempel kan du se om någon hyr ut ett rum i en större villa. I Nässjö finns det villor i området Nyhem som är ett lugnt och trivsamt område där det är enkelt att ta sig vidare ut på väg 31 för vidare pendling.