Hyrebostäder i Norrtälje - en pärla i Bergslagen

Kuststaden Norrtälje är ett viktigt nav i det vackra Bergslagen. Här kan du ta del av småstadens charm och testa på roliga friluftsaktiviteter. Namnet Norrtälje antas ha sitt ursprung från det närbesläktade namnet tälja som syftar till inbyggare - de som bor vid inskärningen (viken). Det ska ha funnits en handelsplats här redan på 1200-talet. På 1600-talet såg Gustav II Adolf till att Norrtälje gevärsfaktori upprättades och lockade till sig skickliga tyska hantverkare som skulle arbeta som smeder i tillverkningen. Långt efter att produktionen avtagit finns delar av byggnaden kvar och är numera ett museum. Under industrialiseringen anlades ett bomullsspinneri, en klädfabrik och ett kronobränneri här. 

Norrtäljes betydelse som kurort gjorde att utvecklingen tog fart. Människor åkte hit för att testa kalla och varma bad samt få skönhetsbehandling med lera. Förbindelser i form av järnväg upprättades och det var även möjligt att åka ångbåt till Stockholm som ligger ungefär 10 mil bort. 

Under sommaren blommar Norrtälje upp. Det finns flera trevliga utflyktsmål att besöka i staden med omnejd. Ett sådant är Pythagoras industrimuseum som egentligen är en gammal motorfabrik. Där du kan få se produktionsanläggning och kontor i originalskick. Du kan också besöka charmiga Båtsmanstorpet som har funnits sedan 1700-talet. Här visas ofta olika utställningar om olika människor som verkat på orten.

Hyra bostad i Norrtälje

Ett boende i centrum erbjuder dig närheten till ett brett kulturutbud med all service du behöver. Här ligger bland annat systembolag, restauranger, bibliotek och bio. Överlag är boende mycket prisvärt samtidigt som du har pendlingsavstånd till Stockholm. I Bolkadalen finns ett flertal nya villor som byggdes runt 2006 av PEAB. Kanske finner du ett rum att hyra där hos någon som har extra plats över. Det är oftast enklare att hitta ett rum med kort varsel än att få tag på det efterlängtade förstahandskontraktet. 

Hyra studentbostad i Norrtälje

Norrtälje är ingen stor studentbostad men det finns utbildningsmöjligheter i staden vilket gör att de erbjuder studentbostäder på Campus Norrtälje. Lägenheterna uthyres både möblerade och omöblerade.