Hyresbostäder i Oskarshamn - den lilla orten vid havet

Oskarshamn ligger i Kalmar län och har en bakgrund som gammalt fiskeläge, med namnet Döderhultsvik, taget från Döderhultsviken som ligger i området. På 1600-talet var lilla Oskarshamn lydköping under Kalmar samtidigt som orten var drabbad av danskarnas härjningar. De gamla områdena från den tiden finns kvar än idag, bland annat Brädholmen, Hamngatan och Bäckgatan. 

Historiskt sett har Oskarshamn både varit en handelsplats, hamnstad och industristad. Nu är det framförallt färjetrafiken som utmärker orten med en färjelinje till Visby och Byxelkrok på Öland. 

I Oskarshamn är chansen stor att du arbetar antingen på Oskarshamns kärnkraftverk, Liljeholmens stearinfabrik eller Oskarshamnsvarvet.

Oskarshamn är en liten, trevlig ort där bostadspriserna är överkomliga. Det finns flera intressanta museer att besöka som bland annat lär dig mer om konstnären Döderhultarn som skapade många träskulpturer som fångar samtiden vid förra sekelskiftet. Du kan även besöka Sjöfartsmuseet och Fredriksbergs herrgård från 1700-talet i gustaviansk stil. 

Invånarna i Oskarshamn tycker om att ta sig ut till Badholmen som är en ö mitt i hamnen. Här låg tidigare ett kallbadhus. Numera söker sig många till platsen för att njuta av platsen eller gå på restaurang. Har du båt kan ett trevligt söndagsnöje vara att segla vidare ut i den vackra skärgården.

Hyra bostad i Oskarshamn

Västra Centrum erbjuder lägenheter på mycket centralt läge där du kan promenera bort till Lilla Torget i ett nafs. Du har dessutom nära till Arena Oskarshamn för att titta på fotboll. Det här är en lugn och gemytlig stadsdel.

Stadsdelen Kristineberg ligger en bit utanför centrum och är det största bostadsområdet i Oskarshamn. Området är lummigt och barnvänligt, med närhet till skolor, frisör, kyrka och matbutiker.

Hyra rum i Oskarshamn

Du kan med fördel leta efter rum i Kikebo som är ett mycket trivsamt område med Stadsparken inpå knutarna.Här kan du strosa runt och besöka temalekpark, frisbeebana och en vacker kyrka.