Hyresbostäder i Piteå - den hemtrevliga staden 

Det finns ett flertal saker som utmärker Piteå, allt från den specifika dialekten pitemål till den kulinariska upplevelsen pitepalt. På somrarna lyser den starka midnattssolen vilket gör att det aldrig blir riktigt mörkt. 

Piteå är en riktig turistmagnet under sommarperioden och lockar hälften av turisterna som åker till Norrbotten. I Piteå finns flera välbevarade torg från 1600-talet som utformats i klassisk renässanstid. Även Piteås stadskyrka är ett stycke anrik arkitektur som ger stadskärnan sin unika prägel. För att behålla den klassiska stilen har antalet butiker begränsats i centrum. Boende i Piteå har alltid nära till vattnet och du kan till exempel strosa runt i småbåtshamnen eller vid parkområdet Sörfjärden. Pite havsbad inbjuder till ett härligt dopp och är även en plats för konferenser och andra nöjesanläggningar. 

Det finns möjlighet att gå på flertalet musikutbildningar i Piteå, som till exempel Framnäs folkhögskola och musikhögskolan. Bandet Popsicle och Bo Sundström i Bo Kaspers Orkester har inlett sin musikaliska bana i staden. 

Hyra bostad i Piteå

60-talslägenheterna runt Prästgårdsgatan var kända för att ha en mycket låg hyra för ett 50-tal år sedan, men är numera något av ett bostadsbestånd för de med högre inkomst. Stadstornet rymmer ungefär 60 lägenheter och dessutom en bastu, relax och en takterrass. 

Om du vill bo något längre bort från centrum kanske området Annelund kan passa. Det finns både hyreshus och radhus vilket passar både singeln, det etablerade paret eller barnfamiljen. 

Hyra studentbostad i Piteå

Om du flyttar till Piteå kan du med fördel utnyttja den bostadsgaranti som erbjuds studenter som ska studera på universitet eller yrkeshögskola. Studenterna bor i området Djupviken som bara ligger 10 minuter från universitetet och 20 minuter från centrum. Flera av lägenheterna uthyres möblerat vilket är en fördel om du till exempel bara tänkt och plugga här under en eller två terminer.