Hyresbostäder i Sandviken - upplev stålets stad med jazziga influenser

Orten Sandviken grundades på 1800-talet eftersom man skulle uppföra industrin Sandvik här. Sandvik har under åren vuxit till att bli en betydande, global koncern som omsätter miljarder kronor varje år. Företagets framgång bygger bland annat på att de var tidiga med att testa den framgångsrika bessemerprocessen som förenklade framställningen av stål. Sandviks fick inflytande över stadens tillväxt i många år. Det sägs även att arkitekt G.F Göransson använt Chicago som förebild vid utformningen av Sandviken. 

I Sandviken finns det en mängd aktiviteter att testa, inte minst vintertid då du kan ge dig utför backarna på Kungsberget. Besök gärna Högbo bruk som erbjuder ett stycke spännande historia och trevliga naturupplevelser. Du kan också ge dig ut i friluftsspåret, antingen som glad motionär eller med en korg för att leta efter godsaker i naturens skafferi.

Musikälskare kan passa på att dra nytta av den starka jazzkulturen som finns i Sandviken, inte minst på sommaren då festivalen Sandviken Big Band Bang anordnas. Kim Källström sätter Sandviken på kartan genom sina fotbollsframgångar, bland annat i svenska landslaget.

Hyra bostad i Sandviken

Om du trivs med att bo i en livlig centrumkärna med närhet till gågatan och en trevlig torghandel är det här du ska leta efter bostad i Sandviken. Du får även nära till den lummiga stadsparken och såväl bibliotek som kontorslokaler. Även 40-talshusen på Mossvägen kan passa dig som vill ha nära till centrum men även kunna ta dig vidare ut på södra infarten i samband med arbetspendling.  

Om du tar tid en bit längre ut hamnar du i Storvik där du kan njuta av en gemytlig atmosfär med traditionella småbutiker. I stationshuset kan du avnjuta en god fika i cafeterian.

Hyra rum i Sandviken

När du söker dig en bit ut mot ytterområdena ökar ofta möjligheten att hitta ett tillgängligt och prisvärt boende. På Klangberget ligger det flera trevliga villor och parhus som kanske hyr ut ett rum i en trevlig boendemiljö.