Hyresbostäder i Staffanstorp - småstaden som har nära till allt!

Staffanstorp ligger perfekt beläget på den skånska slätten med närhet till Malmö, Lund och Helsingborg. Här kan du ha en lugn och skön vardag i ett trevligt boende samtidigt du kan utöva olika sporter och dra nytta av den kommunala servicen. 

Kommunikationsmöjligheterna till och från Staffanstorp är mycket goda. Du kan enkelt ansluta till E22 med bil, samt åka vidare på länsväg 108. Det går även regionbussar med täta turer in till kringliggande orter och städer.

Det finns både inomhus- och utomhusbad samt flera inomhuscenter för bollsporter och racketsporter. Om du hellre föredrar att ta dig ut på en löprunda finns det flera trevliga löparspår runt om i området. Dessutom kan du besöka konstgalleriet eller låna en bok på biblioteket. 

Kanske minns du den fiktiva karaktären Tiffany Persson? Hon är bosatt i Staffanstorp och satte namnet på kartan på ett lite mer annorlunda vis. Även historikern Dick Harrison och ishockeymålvakten Roger Nordström är härifrån. 

Hyra bostad i Staffanstorp

Det finns både friliggande villor, radhus och hyreshus i Staffanstorp. En av de största områdena för hyreshus är Åkershus. Dessa hus byggdes på 1970-talet och är omgivna av grönytor och lekplatser för barnen.Fastighetsvärdarna gör stora satsningar att göra detta till ett mer hållbart område.

Om du väljer att bo centralt har du nära till Baldersskolan och grönområdet Balders hage där du kan strosa runt eller ta en picknick. Det finns en del ny bebyggelse i detta område i typisk skånsk-dansk gårdsstil. Detta utförande gick uppmärksamhet under Bo-97. Överlag har Staffanstorp ökat bostadsbeståndet på före detta åkermark vilket ökade inflyttningen från kranskommunerna, bland annat från Malmö.

Snart förväntas det vara klart för inflyttning i Sockerstan där det byggs mycket nyproduktion. Fastigheterna kommer ligga på centralt läge där den äldre bruksmiljön fått vara kvar i området. Den närliggande Sockerbruksparken kommer också att rustas upp.