Hyra hus i Stockholms län

Kikar du efter bostäder i Stockholms län? I bostadsportalen finns lediga bostäder i Stockholms län samlade och alla bostadstyper finns representerade – rum, studentlägenheter, lägenheter, radhus och hus. Det gör det enkelt för dig att överblicka bostadsmarknaden för hyresbostäder i Stockholms län. Förhoppningsvis hittar du något här på BostadsZonen som passar dina önskemål!

 

Utbudet av bostäder i Stockholms län med närhet till huvudstadens puls

Du som kollar runt bland lediga lägenheter i Stockholms län, och framförallt i huvudstaden, har nog snabbt insett att bostadsmarknaden i Stockholm är svår. Faktum är att bostadsbrist råder i Stockholms alla kommuner. Men visst är storstadsmetropolen Stockholm ändå lockande med sin puls, arkitektur, nattliv, restauranger, shopping, evenemang och muséer? Här finns något för alla smaker och intressen – mode, design, kultur och historia m.m. Stockholm är unik på flera sätt, men det kanske inte är så många som tänker på att Stockholm faktiskt är byggd på 14 öar som kopplats samman med 57 broar. Stockholms skärgård med sina totalt 30 000 öar och skär är en av världens största övärldar och lockar både stockholmare och turister från Sverige och övriga världen. Genom att Stockholm är så vackert omringat av vatten, kommer du att ha havet inom pendlingsavstånd oavsett var du kollar på bostäder i Stockholms län. Ungefär hälften av länets yta består av skog eller åkermark så den stadsnära naturen skapar unika förutsättningar för friluftslivför dem som bor här.


Bostäder i Stockholms län – för alla behov och plånböcker

Välj bland bostäder i Stockholms län för unga, studenter, barnfamiljer, vuxna, seniorer och pensionärer – det finns boendeformer för alla typer. Flyttar du till Stockholm som ung för att studera kan ett rum i delad lägenhet eller en studentlägenhet vara en bra första lya. Men även där ska du ha tur! Bostadsmarknaden är som bekant svår och förändrar sig snabbt, så det gäller att ha tålamod när man letar bostäder i Stockholms län. Om man flyttar för att jobba och tjäna de första pengarna kan man sikta på att hyra lägenhet i Stockholms län. Det ger möjligheten att känna in staden och bekanta sig med omgivningarna. Den som just skaffat familj tittar sig kanske runt efter något större där barnen kan leka tryggt och föräldrarna kan socialisera i kvarteret. Då kan kanske ett radhus, parhus, eller kedjehus lite utanför staden locka? Den som vill ha ett lugnt läge med stor trädgård, kan se närmare på möjligheten att hyra hus Stockholms län. 

I länet finns god kollektivtrafik och därmed bra möjligheter att pendla med tunnelbana, tåg, buss och cykel mellan arbete och bostad. Prisläget för bostäder i Stockholms län är högst i Sverige men om man kan tänka sig att bo lite utanför Stockholm finns givetvis bostäder som kostar betydligt mindre. Det råder som nämnt bostadsbrist, framförallt i huvudstaden och den största efterfrågan rör större lägenheter och småhus till rimliga priser. Filtrera sökresultaten på månadskostnad för att se vilka bostäder i Stockholms län som stämmer in på dina önskemål, eller se alla lediga bostäder i Stockholms län >>

 

Att hitta utbildning eller jobb + hyra hus i Stockholms län

Stockholms län är Sveriges minsta län, men har den största befolkningen. I länet bor drygt 2 miljoner invånare fördelat på 26 kommuner. Stockholms kommun är givetvis den största och i kommunen bor 1,4 miljoner invånare. Det är inte ovanligt att bo i en kommun och arbeta i en annan inom Stockholms län. Från internationella Stockholm Arlanda Airport tar du dig smidigt till världens alla hörn.

För den som vill flytta till Stockholms län för jobb finns en bredd av jobb i många olika brancher. Den största privata arbetsgivaren är teleconmolaget Ericsson och i offentlig sektor är Region Stockholm den största arbetsgivaren med omkring 55 000 anställda. I länet finns inte mindre än 17 universitet och högskolor med Karolinska Institutet, Stockholms universitet och Kungliga Tekniska högskolan som några av de högst rankade, även internationellt. 

 

Använd vår bostadsportal för att hitta bostäder i Stockholms län!

Ibland kan bostadsmarknaden upplevas svår och snudd på omöjlig att ta sig in på. Misströsta inte. Det kan krävas både tålamod och tur för att hitta drömbostäder i Stockholms län. Vi tycker att det ska vara enkelt att överblicka utbudet av lediga bostäder i Stockholms län. BostadsZonen vidareförmedlar därför uppgifter om lediga bostäder i form av annonser som hyresvärdar och privatpersoner skapat här på sidan. Du kan filtrera sökresultatet efter bostadstyp – rum, lägenhet eller hus, antal kvadratmeter, antal rum, månadskostnad och hur länge du vill hyra. Efter du fyllt i detta kan du se utbudet av lediga bostäder i Stockholms län. För att möjliga hyresvärdar ska kunna hitta dig, kan du också skapa en egen annons där du beskriver vad du söker. Om du vill byta bostad med någon annan, finns det även bytesannonser här på BostadsZonen.se.

 

Vi hoppas att du hittar en bostad i Stockholms län som lever upp till dina önskemål!