Tranås - find lediga lägenheter i Tranås

Med naturen in på knuten och nära till omvärlden

Vid den småländska sjön Sommen ligger Tranås, den lilla staden med stort hjärta. Här är det familjära i fokus, vilket gör staden särskilt lämplig för barnfamiljer. Med en levande stadskärna och närhet till naturen har Tranås gjort sig populär bland tillflyttare. Här kan du bo fint i hus, radhus eller lägenhet, och smidigt ta dig till jobbet i Jönköping eller Linköping som du når på under en timme. 

Den trolska naturen lockar till upptäcktsfärder i skogen, och för den fiskeintresserade finns det goda fångstmöjligheter. Den lilla staden med närhet till allt gör att du kan hinna med en tur med båten på Sommen på kvällen efter en lång dags arbete. Nya bostadsområden poppar upp som svampar ur jorden.

Söker du efter lediga lägenheter i Tranås finns det flera privata hyresvärdar att vända sig till. Här på BostadsZonen har vi samlat alla lediga lägenheter i Tranås att hyra, men här finns även en del hus. Välkommen att botanisera bland de olika bostäderna och hitta rätt hem för just dig.

Hitta en lägenhet i Tranås för dig

Det finns gott om lägenheter i Tranås att hyra för en billig peng. Vad sägs exempelvis om en 2:a för under 6 000 kr eller en 3:a för under 9 000 kr. Livet på landet är okomplicerat och det avspeglas i bostadspriserna. Välj en lägenhet i den mysiga stadskärnan, där du har alla bekvämligheter precis utanför porten. Strosa bland torghandeln och insup den gemytliga atmosfären.

Att hyra lägenhet i Tranås passar alla som vill ha ett ställe att bo som man kan göra till sitt, utan att det ska ta för mycket av ens tid. På så vis får du tid över till annat, som att plocka bär i skogen eller bada i någon av Smålands alla sjöar.

Hitta ett rum eller en studentlägenhet i Tranås

För den som lever med en tight budget eller kanske studerar finns det goda möjligheter att hitta ett rum att hyra i Tranås som inte kostar skjortan. Genom att hyra in sig i ett rum i en lägenhet eller ett hus delar man på boendekostnaderna och får mer pengar över i plånboken, samtidigt som det ger dig möjlighet till nya bekantskaper.

Som student vid någon av kommunens alla vuxenutbildningar, eller vid närliggande högskolan i Jönköping för den delen, går det även att hitta en bostad som fungerar väl som studentlägenhet här. Tranås lugna läge gör det upplagt för studenten som söker naturens lugna ro vid sidan av studierna, och kanske intresserar sig för fiske och jakt.

Hyr ett hus eller ett radhus i Tranås

Lägenhet i all ära, men att bo i hus har en charm som många har svårt att motstå. Med sjön Sommen i bakgrunden går det att hitta ett hus att hyra där du får plats för hela familjen. Här kan både två- och fyrfota vänner få springa fritt, med ett rymligt hus och en grönskande trädgård intill. Drömmer du om att bo i hus kan det vara ett bra första steg att testa på huslivet genom att först hyra sig ett hus. Det kan också vara ett lockande alternativ för egenföretagaren som letar efter rätt ställe att etablera sin verksamhet och samtidigt kunna bo vägg i vägg med arbetsplatsen. Det handlar om att våga att tänka utanför boxen och prova nya banor, i livet så väl som på bostadsmarknaden.

Man ska heller inte glömma bort möjligheten att hitta ett riktigt fint radhus i Tranås, där du fortfarande har din trädgård och en trevlig grannsamverkan, men där ansvaret för att påta i trädgårdsland och ansa ogräs inte blir lika tungt. Radhuset påminner i mångt och mycket om att bo i lägenhet, men med en extra lyx av att kunna ta morgonkaffet på verandan utanför. 

Se alla lediga bostäder i Tranås och dröm dig bort

Oavsett om du är intresserad av att hyra lägenhet i Tranås, söker efter ett enkelt rum att inkvartera dig i eller vill testa på att leva villaliv så finns det goda möjligheter till ett rikt liv i denna småländska pärla nära E4:an. Det kan dock vara svårt att med en gång hitta rätt bostad i Tranås för just dig. Med den smarta sökfunktionen här inne på BostadsZonen vill vi hjälpa dig i rätt riktning, så att du kan ta det beslut som är bäst för dig, din familj eller dina vänner.

Genom att ange vilken bostadstyp du föredrar, hur många kvadratmeter och rum du önskar, och vilken ungefärlig hyra du kan tänka dig så hjälper verktyget dig framåt genom att visa upp de objekt som matchar dina önskemål. Du kan justera resultatet ytterligare genom att ange önskat inflyttningsdatum eller hur länge du har tänkt att bo där. På så sätt får du de bästa förutsättningarna att hitta din nästa bostad i Tranås.