Hyresbostäder i Vänersborg - staden med innovationsanda

Vänersborg har länge varit den självklara hamnstaden tack vare att den är ansluten till Göta älv som rinner mellan Göteborg och Vänern. Närheten till vattnet har gett Vänersborg smeknamnet Lilla Paris. 

Historiskt sett har Vänersborg alltid varit i framkant när det gäller nya innovationer, de var till exempel först i Sverige. med att producera skor, implementera det första trafikljuset och upprätta en telegrafstation. Telegrafen gjorde att Norge kunde börja kommunicera med resten av världen. 

Arvet lever kvar och numera finner du högteknologiska verkstadsföretag och IT-företag i Vänersborg. Många av arbetstillfällena finns även i den offentliga förvaltningen men även på småföretag. Vänersborg, Uddevalla, Lysekil och Trollhättan ingår numera i satsningen Fyrstad som vill främja näringsliv, utbildning och service. 

Hyra bostad i Vänersborg

Om du har planer på att arbetspendla med tåg är det en god idé att leta bostad i de centrala delarna av Vänersborg. Då har du nämligen nära till tågstationen. Många uppskattar att bo i området Reutersköldska som ligger ungefär tio minuters gångväg från centrum. På Hedmanstorget finns de viktigaste serviceinrättningarna och pizzeria. Bostadsbeståndet består till stor del av charmiga 50-talslägenheter. 

I Torpaområdet ligger radhus som tilltalar barnfamiljer samt lägenheter på 1-3:e våningen. Härifrån är det inte långt till en mängd idrottsanläggningar. Du kan också ta dig in till stan enkelt via smidiga bussförbindelser.

Hyra rum i Vänersborg

På 1980-talet byggdes många bostäder i stadsdelen Onsjö, vilket gör att du säkert kan finna en bostad att hyra här. Om du inte får tag på ett förstahandskontrakt är kanske ett rum i en av villorna ett alternativ. Med en golfbana runt knuten är steget till en avslappnande fritidssysselsättning inte långt. Du kan också strosa runt i den gemytliga omgivningen och traska över Gropbron in mot centrala Vänersborg.