Hyresbostäder i Värnamo - småländsk gemyt med möbeltradition

Värnamo är det lilla samhället i Småland med det positiva företagsklimatet som fått nationell uppmärksamhet. Samhället ligger vid sjön Lagan och ger tillgång till ett flertal naturnära områden där du kan ströva runt och uppleva lugnet. Betydelsen av namnet Värnamo kommer från värn som betyder inhägnad och mo som betyder sandig mark. 

Tillverkningsindustrin i Värnamo är av stor betydelse. Det finns ungefär 400 företag inom denna näring i kommunen. Tack vare den geografiska placeringen vid motorvägen främjas exporten till resten av omvärlden Det finns ett flertal före detta aktiva möbelfabriker här. En av dem är den prisbelönta Wernamo stol- & möbelfabrik. Denna anda har har också förts vidare av den skickliga möbelformgivaren Bruno Mathsson och möbelföretaget Källemo. Möbelföretaget har uppfört ett trevligt konst- och designcentrum som är öppet för besökare

Arbetsgivare som Bufab AB, Trelleborg Forsheda Building AB och Hordagruppen AB skapar flera av arbetstillfällena på orten. 

Värnamo erbjuder en del studiemöjligheter som exempelvis Campus Värnamo där man kan gå en utbildning till 3D-tekniker eller webbutvecklare. Värnamo folkhögskola finns även på orten.

Hyra bostad i Värnamo

Om du bor centralt har du nära till Apladalens natur- och hembygdspark där det ligger en stor lekpark och du kan se hantverk samt fina hus i sekelskiftesstil. Det finns möjlighet att hyra bostad på Lillegårdsgatan som ligger precis i utkanten av Värnamo centrum. Det är ett lugnt område med närhet till matbutiker och skolor. Du kan enkelt promenera bort till Storsjön härifrån.

Hyra rum i Värnamo

Om du letar efter ett rum att hyra finns det möjligen i området Värnamo Öst som ligger en bit utanför citykärnan. Här ligger bland annat trivsamma radhus och villor. Steget till en aktiv vardag är inte långt och du kan vara verksam i både föreningar och ta dig ut i trivsamma friluftsområden.