Hyresbostäder i Västervik - ett stycke småländsk gemyt

De första tecknen på att Västervik existerade som stad fanns på 1300-talet då dokumentation visar att det fanns en borgmästare närvarande här. För att försvara staden mot angrepp sjövägen byggdes Stegeholms slott. Strider mellan danskar utkämpades under flera sekler och den vackra kyrkan S:t Gertruds kyrka blev hårt åtgången. Ett tag var invånarna inte populära hos den svenska kungen, som faktiskt uppmuntrade dem att resa till Tyskland och aldrig komma tillbaka.

Liksom många andra svenska småstäder drog Västervik fördel av järnvägen. I mitten på 50-talet och ett par decennier framåt blomstrade företag och industrier inom skeppsvarv, pappersbruk och fiske. Numera är det kommunen som står för majoriteten av arbetstillfällena. 

Turister kan bevittna ett stycke historia genom att bege sig till de gamla båtsmansstugorna där militära sjömän bodde med sina familjer på 1700-talet. Numera ligger här ett mysigt café och en kryddträdgård. Stegeholms slottsruin är värd för Västerviks Visfestival varje år. Ge dig ut i skärgården och njut av friska havsvindar i närheten av denna småländska pärla. 

Hyra bostad i Västervik

Ett boende i Västervik kommer inte att göra dig besviken. På Nygatan finns det vykortslika lägenhetshus och studenter kan hyra bostad mitt inne i kulturkvarteren. 

I Västervik har det byggts flera nya bostäder på platsen där Västerviks tändsticksfabrik låg tidigare. Området kallas därför Tändstickan och erbjuder sjönära boende och en fin liten småbåtshamn. 

Om du är nyinflyttad med jobb får du förtur i kön hos Västerviks bostad men självklart kan du också vända dig till andra privata värdar och kanske nå framgång där. 

Hyra rum i Västervik

I Ekhagen ligger både fina kedjehus och villor som kanske hyr ut ett rum. I detta område har du naturet och lugnet omkring dig och nära till golfbanan. Det finns också möjlighet att promenera längs trevliga promenadstråk och ut mot vattnet.