Hyra bostad i Ystad

I Ystad norr finns det relativt nybyggda lägenheter till överkomliga hyror vid namn Ystads Trädgårdsstad. Du har bara en promenad på 10 minuter in till centrum. Det finns busshållplats och parkeringsplatser i området. 

Om du hellre väljer att hyra bostad på Ystad Öster bor du i närheten av Ystad sandskog där du kan strosa runt och njuta av lugnet. 

Hyra rum i Ystad

Om du inte finner lägenheten du så gärna vill ha kan det var en god idé att bredda ditt sökområde och ta dig en bit utanför Ystad. Närliggande Köpingebro är ett trivsam by med en härlig vardagslunk. Du har en kort cykelväg till badstrand och golfbana.

Eslöv - skånsk gemyt längs järnvägen

Eslöv är ett klassiskt järnvägssamhälle som stärktes när järnvägen drogs förbi på 1800-talet. Det gjorde att exporten ökade och tillväxten blev allt bättre. Inom industrin har framförallt produktionen av spannmål varit betydande tillsammans med Rencks yllefabrik som tillverkade kläder. Ett flertal livsmedelsföretag har också verkat i Eslöv, några exempel är Eslövs slakteri, Dr Persfood och AB Felix som nu är en del av Orkla Foods.

Stora torg i Eslöv är en fokalpunkt i stadskärnan som från början var ett grustag vid byggandet av järnvägen. När torget blev allt mer prominent användes platsen till torghandel och övrig kommers. Man la kullersten på platsen och planterade både träd och fontäner. 

Kulturintresserade kan bege sig till Eslövs stadsbibliotek som från början var en gammal biograf byggd på 1900-tal. Den anrika byggnaden innehåller två bronsfigurer som är en del av ett verk av Annika Svenbro vid namn Sub Luna.