Årsta

Hitta din nästa bostad i Årsta

Söder om Södermalm i Stockholm ligger Årsta, en stadsdel i tillväxt. Här lever man ett gott liv nära city, med Årstaviken i norr som fungerar både som vattenhål och som avskiljare från resten av Stockholm. Årsta gränsar till andra populära bostadsområden såsom Johanneshov, Liljeholmen och Enskede.

Här blandas äldre arkitektur i funkisstil med moderna byggen med den senaste tekniken inom energieffektivisering. Tunnelbanan tar dig enkelt in till city eller till jobbet och vännerna som är utspridda över staden. Har du din bostad i Årsta kan du dessutom försäkra dig om en väl utbyggd barnomsorg, bra skolor och ett tryggt familjeliv med mycket att se och upptäcka. Vill du flytta hit kan du antingen välja att hyra eller köpa din bostad. Med en bostadsrätt i Årsta har du en långsiktig investering som du kan ha glädje av i många år. Är du intresserad av bostadsrätter i Årsta vänder du dig i första hand till en mäklare. 

Bostadsmarknaden i Stockholm är dock tuff, och det är inte alla som har möjligheten att köpa bostad. Andra vill, av olika möjligheter, inte låsa sig vid ett boende utan föredrar att istället hyra en lägenhet i Årsta. En hyresrätt i Årsta kan vara svår att få tag på, och det gäller att vända sig till en bostadsförmedling i tid för att få napp. Det finns också en mängd privata uthyrare och privatpersoner som förmedlar lägenheter i Årsta enligt principen om först till kvarn – de kan vara väl värda att spana in.

En lägenhet i Årsta för alla smaker

Letar du efter lägenhet i Årsta får du räkna med att betala minst 7 000 kr i månadshyra för en 1:a. Stadsdelens popularitet har varit med och dragit upp priserna, men man får komma ihåg att närheten till city också har sina fördelar. Är du student eller lever på en tight budget av andra skäl, finns det dock vägar att gå för att dra ner kostnaden för boendet. Kanske har du precis flyttat hemifrån och letar efter det egna första boendet?

I Stockholm är marknaden stor för den som kan tänka sig att dela boende med andra. Genom att leta efter ett rum att hyra i Årsta kan du hyra in dig som en del av ett kollektiv, eller som inneboende hos ett äldre par eller en barnfamilj. Ni delar på de gemensamma kostnaderna, och som inflyttad kan du dessutom få värdefull information om stadsdelen, hjälp med att vattna blommorna när du åker bort, och kanske även vänner för livet. Är du dessutom student kan det vara värt att leta efter studentlägenheter att hyra i Årsta. Genom att hyra privat kan du ibland undvika den långa kö som ofta är förenat med många studentbostäder.

Hyr ett hus i Årsta

Det är som sagt tufft att slå sig in på bostadsmarknaden i vår huvudstad. Är du dock intresserad av att bo i hus kan det vara väl värt att spana in möjligheten att hyra ett hus i Årsta. Kanske ska en familj flytta från Sverige ett tag och söker efter en annan familj som kan bo där under tiden? Det vore säkert drömmen för många som fått toppjobbet i Stockholm men tvekar inför att dra med hela familjen. Att bo i villa i Årsta ger den trygghet många barnfamiljer önskar och efterfrågar. 

Möjligheten att få springa fritt i trädgården och kanske odla lite grönsaker kan ge familjen känslan av att bo i ett lugnt område, men samtidigt ha nära till både staden och skolan. Det kan också vara värt att söka efter ett ledigt radhus i Årsta att hyra. Med radhuset får du det bästa av två världar – mindre tid på städning och underhåll men samtidigt möjligheten att ha en liten trädgård. Perfekt för den som inte riktigt kan bestämma sig. 

Låt BostadsZonen hjälpa dig hitta lediga lägenheter i Årsta

Genom att använda BostadsZonens smart sökfunktion kan du få hjälp i din jakt på nästa boende. Istället för att vända dig till varje hyresvärd får du istället alla lediga lägenheter i Årsta samlade på ett och samma ställe. Självklart gäller det även om du letar efter ett ledigt rum eller ett hus, bara välj vilken boendeform du är intresserad av och du är igång! Du kan dessutom välja att snäva in urvalet ytterligare genom att ange önskad boarea och antal rum, eller vilken maximal hyra du kan tänka dig.

Det är inte alltid lätt att hitta rätt, men i Årsta har du goda förutsättningar för ett behagligt liv nära både stad och naturområden. Genom att bo i hyresrätt har du chansen att testa på omgivningarna och se om de matchar dig och din familjs behov. Utgå gärna ifrån BostadsZonens sida om Årsta när du inleder bostadsjakten, och kom ihåg att ibland behöver man tänka utanför boxen för att hitta rätt.