Ekerö bostäder och lediga lägenheter

I Ekerö finns bostäder för alla

Trots att Mälaren faktiskt är en sjö – Sveriges tredje största dessutom – så bidrar dess många öar och utloppet till Stockholms skärgård till att ge området en särpräglad skärgårdskänsla. Här ligger Ekerö, en kommun och centralort, med samma namn ,belägen på ön Ekerön. Närheten till Stockholm gör Ekerö till en upplagd plats att bosätta sig för den som älskar skärgården men samtidigt söker närheten till storstadspulsen.

På en dryg halvtimme når du Stockholm med bil från Ekerö. Du kan alltså lämna ditt hus i Ekerö på morgonen och enkelt ta dig in till jobbet i huvudstaden, och sedan se fram emot att komma hem till lugnet och idyllen på kvällen. I Ekerö kommun bor närmare 30 000 personer, en siffra som stigit de senaste åren som ett tecken på ortens popularitet. På Ekerö finns allt för den naturälskande personen som gärna går på upptäcktsfärder i skärgårdslandskap eller puttrar runt med en båt bland kobbar och skär. Här finns en vackert belägen golfbana och ett anrikt slott, men här finns även goda chanser för ett rikt familjeliv.

På Ekerö finns bostäder som lediga lägenheter och hus att hyra för den som vill testa på livet här. Det kan passa den som värdesätter flexibilitet och frihet i sitt boende, eller som kanske hamnar i en plötslig situation i livet och snabbt söker ett boende av bra kvalitet.

Att hyra hus på Ekerö

För den som är intresserad av Ekerö och söker bostad här så finns det ett antal bostadsbolag, både kommunala och privata, som man kan vända sig till. För att göra det enklare har BostadsZonen sammanställt alla lediga hyresrätter och hus på Ekerö, så att du ska få en överblick över vad som finns att hyra. Funderar du exempelvis på att hyra hus på Ekerö så kan du ta del av det aktuella utbudet och se vad som kan passa dig och din familj.

Att bo i hus är perfekt för den växande familjen som prioriterar yta och frihet. Här kan man slappna av och vara sig själv, utan att tänka på vad grannarna ska tycka våningen under. Möjligheten att ha en trädgård är också något som tilltalar många, och på Ekerö finns hus att hyra för den som vill testa på det livet.

Ett annat sätt att ha nära ut men samtidigt bevara känslan av att bo i lägenhet är att hyra ett radhus på Ekerö. På så vis får du större närhet till grannarna, vilket passar bra för det sociala paret som gärna bjuder över på en bit mat eller den lilla familjen som inte behöver så mycket yta men ändå vill kunna kliva rakt ut på gräsmattan.

Hitta en hyresrätt på Ekerö

Älskar du att bo i lägenhet så finns det även massor av lägenheter att hyra på Ekerö. Med en hyreslägenhet slipper du mycket av det ansvar som kommer med boendet. Går diskmaskinen sönder behöver du vanligen inte stå för kostnaden, men du kan fortfarande njuta av Ekerös vackra natur, som ju är helt gratis! För strax under 5 000 kr går det att hitta bra hyresrätter på Ekerö. Det gör det till ett billigare alternativ jämfört med Stockholm, som ju har en tuff bostadsmarknad. 

Är du student? Det går att hitta en hyresrätt på Ekerö som funkar fint som studentlägenhet och inte kostar skjortan, trots din tighta budget. Du tar dig enkelt till studierna i Stockholm med kollektivtrafiken, och vips har du sparat tusenlappar jämfört med om du hade bott innanför tullarna eller i en mer centralt belägen kommun. Många ser redan fördelarna med att bo på Ekerö, kanske är det din tur också? 

Det finns ett brett urval av bostäder på Ekerö, och det är dels tack vare de hus- och lägenhetsägare som gärna hyr ut rum i sina villor och lägenheter till studenter och andra som gärna delar ytor så som kök och badrum med andra. Om du är sugen på att dela boende med andra går det alltså att hitta fina rum att hyra på Ekerö. På så sätt kan man också få vänner för livet. 

Se lediga bostäder på Ekerö

På BostadsZonen kan du enkelt söka efter lediga hus, rum eller lägenheter att hyra på Ekerö. Med det smarta verktyget ställer du in önskad boendetyp, hur stort du önskar att bo och vad du kan tänka sig att betala i månadshyra. Du blir presenterad för ett sökresultat som därmed anpassas efter din och din familjs önskemål, och kan utifrån detta inleda din bostadsjakt. Du kan dessutom välja att ställa in önskad längd på kontraktet eller när du vill flytta in för att justera sökresultatet ytterligare.

BostadsZonen finns så din nästa hyresrätt på Ekerö ska passa dig så bra som möjligt. Här är det enkelt att leva. Ekerö erbjuder bostäder för alla. Med Mälaren alldeles intill och med skärgården i närheten så finns här goda möjligheter till ett rikt liv nära natur och stad.