Hus i Jämtland

Överväger du också att hyra istället för att köpa hus i Jämtland? 

BostadsZonen finns ett stort utbud av lediga hyresbostäder samlade. Här finns bostadsannonser från både hyresvärdar och privatpersoner. 

Till dig som är sugen på att höra mer om hur vår bostadsportal fungerar och uppdatera dig om läget på bostadsmarknaden, säger vi välkommen. Om du därtill är ny i Jämtland eller vill veta mer om vad länet kan erbjuda i form av jobb och fritidsaktiviteter har du hamnat helt rätt. Läs vidare och bli klokare på hur livet i hus i Jämtland skulle kunna vara!

 

Funderar du på att hyra hus i Jämtland?

Är du en av dem som överväger att hyra hus i Jämtland istället för att köpa? Det finns många personliga anledningar till varför man väljer det ena eller det andra. Tyvärr finns en skev fördelning av lediga bostäder i vårt avlånga land – vissa områden avfolkas, medan andra har en stor tillflyttning där byggtakten ofta är för långsam. Utbudet på bostäder kan därför variera mycket, även inom samma län.

En anledning till att hyra hus i Jämtland istället för att köpa eller bygga nytt, kan vara att man helt enkelt inte beviljas lån. En annan anledning kan vara att man inte vill binda sig till en bostad så länge som man faktiskt gör när man bygger eller köper hus. När man hyr ett hus under kortare eller längre perioder brukar man också kunna räkna med att underhåll sköts av husägaren. Om det skulle visa sig att du inte trivs i huset eller på orten är du inte bunden till långa kontrakt, vilket kan vara en stor fördel. Att hyra hus i Jämtland kan också vara en möjlighet för dig att bekanta dig med området innan du bestämmer dig för att slå dig ner permanent någonstans. Genom att ta en titt på annonserna i bostadsportalen får du en känsla för bostadsmarknaden och dina möjligheter att hyra hus i Jämtland. 

 

Dags att flytta? Jobb och bostäder i Jämtland

Om du lockats till Jämtland för jobb kvarstår det kanske att lösa bostadssituationen. I länet finns både kommunala bostadsbolag och privata hyresvärdar som du kan vända dig till. Om du har mer bråttom att hitta en tillfällig bostad kan det finnas bostäder här på bostadsportalen som matchar dina behov.

I Jämtlands län finns en s.k. spridd ortstruktur och över en tredjedel av invånarna bor på landsbygden och länet karaktäriseras av många samhällen med mindre än 500 invånare. Det finns ett stort antal fritidshus i länet, faktiskt det högsta antalet i förhållande till permanentbostäder, i hela Sverige. Under senare år har inflyttningen från andra länder bidragit till befolkningsökningen i länet, medan svenskar huvudsakligen flyttar från andra län till Åre. Som en följd av pandemin och de ökade möjligheterna till hemarbete har många valt att bosätta sig i en fjällnära miljö. Det finns många småhus i Jämtland, och man måste söka sig till Östersund för att få ett mer varierat bostadsbestånd med flerfamiljshus, hyresrätter och bostadsrätter. Östersund är länets enda tätort med 50 000 invånare, storleksmässigt följd av Strömsund på bara 5000 invånare. Jämtland består av åtta kommuner: Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda, Strömsund, Åre och Östersund.

Bostadsmarknaden kan se väldigt olika ut beroende på var i länet du vill bo. Generellt kan man säga att bostadspriserna en bit utanför Östersund och Åre är låga och att man får betala mer för att bo i större tätorter. Jämfört med större städer i södra Sverige är det lättare att hitta en bostad i Jämtland. Det är ett stort och glesbebyggt län, och många människor som flyttar hit behöver använda bilen i vardagen. 

I länet är turismen en av de viktigaste näringarna tack vare kalla snörika vintrar och ljusa varma somrar och det är främst i fjällkedjan och i Östersund de flesta arbetstillfällena finns inom turism. 

 

Hyra hus i Jämtland – med naturen runt knuten

Jämtland lockar med ett landskap dominerat av fjäll, skogar och vattendrag. Naturupplevelserna och det storslagna landskapet att vila ögonen på är få förunnat. Har du tur kan du få ta del av ett rikt djurliv när du strosar i naturen. Jämtlands landskapsdjur, älgen till exempel. Länet är nog mest känt för snörika vintrar, skidorter och en unik fjällmiljö, men man ska inte förringa Jämtlands storhet på sommaren. Besök exempelvis Tännforsen, som är Sveriges största vattenfall med en fallhöjd av 37 meter, eller ta med barnen till Jamtli Friluftsmuseum och gör en tidsresa bakåt i tiden tillsammans. Både i Åre och Östersund finns spännande äventyrsbad för hela familjen som kan kombineras med att strosa runt i stan.

Beroende på hur du vill bo – i lägenhet, radhus eller hus i Jämtland kommer du att ha nära till naturen, och förhoppningsvis inte allt för långt till kulturella upplevelser och fritidsaktiviteter.

  

Hyra hus Jämtlands län – en guide till din nya bostad

BostadsZonen förmedlar uppgifter om lediga bostäder i form av annonser skapade av privatpersoner och hyresvärdar som kan återfinnas under rubriker som: Hus uthyres Jämtland. Den som önskar hyra en bostad kan också skapa en annons på sidan, under rubriker som: Önskar hyra hus JämtlandOm du har en bostad som du önskar byta mot en annan finns möjligheten att göra en bytesannons.

Det är enkelt att använda sidan och filtrera sökresultaten för att få fram relevanta hyresobjekt. Till vänster på sidan kan du filtrera resultatet på bostadstyp – rum, lägenhet eller hus i Jämtland, samt på månadskostnad, antal rum, storlek och hyresperiod. Om du vill att ditt hus ska ligga i närheten av någon större tätort kan du ange ort/postnummer till vänster. Använd funktionen – Visa på karta – för att snabbt få en uppfattning om placeringen av huset stämmer överens med dina geografiska önskemål om läge. Förhoppningsvis har vår korta guide hjälpt dig i sökandet efter en ny bostad.

 

Vi hoppas att du snart hittar hem i ett hus i Jämtland.