Kungsängen

I norra Stockholm ligger Kungsängen. Orten är en del av Upplands-Bro kommun och i centralorten Kungsängen bor det cirka 12 000 invånare. Kungsängen är vackert placerad ut till Mälaren och här är det aldrig långt till varken vatten eller skog. Du som väljer att bosätta dig i Kungsängen kan helt enkelt se fram till mycket djur och natur nära inpå. 

Samtidigt är det aldrig långt in till storstaden och Kungsängen är strategiskt placerad nära E18, som på en halvtimme med bil, tar dig in till Stockholm. Om du vill åka kollektivt har du pendeln som går från norra till södra Stockholm via centralen. Där kan du sedan byta till tunnelbana via T-centralen och ta dig runt i Stockholms centrala delar, till exempel till högskola eller arbete.

Med andra ord går det bra att bo i Kungsängen om du pendlar in till centrala Stockholm dagligen. I Kungsängen är priserna på bostäder lägre än vad de är i centrala Stockholm, även om priserna generellt i Stockholms län är högre än i resten av Sverige. Befolkningstillväxten i Kungsängen har varit stigande det senaste åren och här på BostadsZonen kan du hitta hus, radhus och lediga hyresrätter i Kungsängen. 

Det kan vara bra att sätta dig ner och tänka igenom vilka behov du och din familj har när ni söker bostad i Kungsängen. När ni har kommit fram till vilken typ av bostad som passar er bäst kan ni enkelt välja bostadsform i vårt sökverktyg här på sidan. Sidan sorterar sig sedan automatiskt och du blir presenterad för bostadstyper som lever upp till era önskemål och krav. 

Student i Kungsängen

Du som studerar på någon av universiteten och högskolorna inne i Stockholm eller i Uppsala, kan med fördel bosätta dig i Kungsängen. Här kan du se fram emot lägre bostadspriser, vilket gör att du får mer pengar över i plånboken vid månadsskiftet. Pengar som du kan lägga på roligare saker såsom nöjen eller hobbys. 

Här på BostadsZonen hittar du många lediga hyresrätter i Kungsängen som passar studerande. Om du vill hitta lediga hyresrätter i Kungsängen som passar studenter kan du enkelt välja studentboende när du använder sökverktyget här på sidan. Sidan sorterar sedan automatiskt och du blir endast presenterad för lediga hyresrätter i Kungsängen som passar dig som student. 

Hyresrätt i Kungsängen 

Vi på BostadsZonen har många lediga hyresrätter i Kungsängen. Om du precis ska flytta hemifrån och söker din första lägenhet kan du titta efter de mindre nya lägenheter i Kungsängen. En etta är att föredra som första lägenhet i Kungsängen eftersom du då får en lägre hyra och en bostadsyta som passar för en person. 

Om ni är en nybliven barnfamilj kan en 3:a eller 4:a vara ett bättre alternativ att titta närmare på. Vi har många lediga hyresrätter i Kungsängen att välja mellan och ni kan enkelt välja antal rum när ni använder vårt sökverktyg för att hitta ert nya boende. 

Hyra rum i bostäder i Kungsängen

Du som vill sänka dina boendekostnader riktigt rejäl kan titta på att hyra ett rum i en bostad i Kungsängen. När du hyr ett rum i en bostad får du antingen möjlighet att dela en lägenhet tillsammans med vänner, men du kan även välja att hyra ett rum hos en familj – som har ett rum över i sin lägenhet eller i sitt hus. 

Att hyra rum i en bostad är ofta det billigaste alternativet som studerande har och här kan du alltså spara en hel del pengar jämfört med om du har en egen lägenhet inne i centrala Stockholm till exempel.  

Radhus i Kungsängen

Att bo i hus i Stockholms län är dyrt, det känner de flesta till, och om du vill ha något liknande men inte är beredd att lägga hela hushållskassan på ditt boende så kan ett radhus vara ett bra alternativ. Med ett radhus får du ett hus-liknande-boende, men med en mindre trädgård. Det är många som tycker det är en fördel eftersom att man då slipper det tunga trädgårdsarbetet, samtidigt får man en bostadsyta som räcker gott och väl om man är en barnfamilj. 

Hyra hus eller annan bostad i Kungsängen

Om du varken vill ge avkall på bostadsyta eller trädgård är det bästa alternativet att hyra ett hus i Kungsängen. Här på BostadsZonen har vi många lediga hus i Kungsängen i olika storlekar. Du kan enkelt välja att hyra ett hus i Kungsängen genom att välja hus under boendeform i sökfunktionen här på sidan. 

Bra att tänka på om du ska hyra ut i andra hand

Om du vill veta mer om vad som gäller när man ska hyra bostad i andra hand eller när man ska hyra ut sin bostad, så kan du läsa mer om det i våran blogg här på sidan. I bloggen hittar du information om andrahandsuthyrning både för dig som ska hyra och den som hyr ut. Om du ska hyra ett rum i en bostad kan du läsa mer om tips på vad som är bra att tänka på innan du slår till.