Hitta din nästa drömbostad i Lerum

Med sitt läge 20 minuter från Göteborg, är Lerum en pärla i Västra Götaland, perfekt för dig som både vill ha småstadslugn och storstadspuls inpå knuten. Placerad intill sjön Aspen och ett stenkast från både E20 och Västra stambanan, är orten optimal för den som vill bosätta sig med det bästa av två världar och ha goda pendlingsmöjligheter.

Lerum har under de senaste åren upplevt en ordentlig tillväxtboom. På 10 år har befolkningen ökat med lika många procent, vilket i snitt motsvarar 300 personer årligen. Samtidigt har antalet bostäder stigit med omkring 200, så det finns stor potential för en ytterligare utbyggnad av både bostadsrätter och hyresrätter på orten.

Det finns dock en hel del hyresrätter att hitta i Lerum. Staden saknar en kommunal bostadskö, så är man nyfiken på att hyra en bostad får man vända sig till privata hyresvärdar eller kika runt här på BostadsZonen. En allt mer populär boendeform är också att dela lägenhet med någon annan och bo i ett kollektiv eller som inneboende, något som du kan läsa mer om här.

Lediga lägenheter att hyra i Lerum

Den vanligaste bostadsformen att hyra är helt klart hyresrätt. De finns i olika storlekar och passar därmed lika bra för singelhushållet som den lilla familjen. I Lerum kan du hitta 1:or på omkring 8 000 kr upp till 5:or för mer än det dubbla.

Vad som passar för dig beror på din livssituation och vilka rutiner du har. Lerum har klart lägre hyror jämfört med närliggande Göteborg, vilket gör att du kan använda dina pengar på roligare saker som fritidsaktiviteter och resor. Samtidigt innebär det relativt korta avståndet till storstaden att priserna dras upp något.

Hyr studentlägenhet eller rum i Lerum

Många som lever på en begränsad budget väljer att bo så billigt som möjligt. Det gäller för många studenter, som lockas till att studera på något av Göteborgs universitet. Det är ofta ett smart drag att söka sig utanför stadskärnan för att hitta ett billigare boende. Är du på jakt efter en studentlägenhet i Lerum finns det gott om hopp att hitta ett billigt boende som har allt du behöver. 

Lerums läge gör det till en upplagd stad för studenter att bo i. Att kunna ta en paus från sina studier och ta en löprunda i skogen eller besöka någon av kommunens alla badplatser, är eftertraktat av många och ger extra energi.

Är du student räcker det också ofta att hyra ett rum istället. Många familjer i Lerum hyr ut rum i sina lägenheter eller hus för att dryga ut kassan. Ofta är det ett billigare alternativ jämfört med att bo ensam, men man ska komma ihåg att det i regel också innebär att man får mindre plats och då delar utrymmen som kök och toalett med andra. 

Testa att hyra ett hus i Lerum

Söker du efter mer utrymme än en lägenhet bör du överväga alternativet att hyra ett hus i Lerum. Det passar den som vill kunna ha en trädgård att röra sig i, och är en optimal lösning för barnfamiljer och fyrbenta vänner med spring i benen.

Att köpa ett hus ett stort steg, och en investering som kräver mycket planering. Därför vill en del först testa att hyra ett hus för att testa på det livet, med allt vad det innebär. Man ska komma ihåg att ett hus innebär större ansvar, men också större frihet.

Hyr ett radhus i Lerum

En annan spännande boendeform att ta i beaktning är att hyra ett radhus. Dessa bostäder är ofta underskattade, men faktumet är att det ger dig något som många eftertraktar – känslan av att bo i en lägenhet, men med möjligheten att gå ut och ta sitt morgonkaffe på en uteplats med gräs under fötterna. Det är också ett trevligt alternativ för den som vill kunna odla lite grönsaker och ha ett par bärbuskar till husbehov.

Här på BostadsZonen går det att hitta hus och radhus i Lerum att hyra i olika storleks- och prisklasser. Räkna med att betala från 9 000 kr/månad för en mindre bostad och upp emot 20 000 kr/månad för en stor villa. 

Hyr eller hyr ut din bostad i Lerum

Oavsett om du är intresserad av att hyra in dig i ett rum, söker efter första egna lägenheten eller är på jakt efter ett radhus till familjen, så finns det många bostäder att välja bland i denna småstad. Närheten till Göteborg gör det till ett attraktivt ställe att bo, och det kan ibland vara svårt att få napp. Därför finns vi på BostadsZonen – för att hjälpa dig i ditt sökande. 

Genom att använda vår sökfunktion kan du filtrera fram de alternativ som bäst matchar dina behov. Du kan sortera ditt resultat efter bostadens storlek, prisklass eller hur länge annonsen har legat uppe. Ett tips är också att ange den maximala hyra du är redo att betala, eller visa bostäderna utplacerade på en karta. 

Om du äger en bostad i Lerum och är intresserad av att hyra ut hela eller delar av den är du också välkommen att lägga upp en annons på BostadsZonen. Det är både enkelt och gratis.

Hyresböstader i Lerum - östgötsk ort med en gemytlig lunk

Lerum ligger beläget vid sjön Aspen, bara två mil från storstaden Göteborg. Det är alltså perfekt att kombinera småstadslivet med närheten till en större stad där många jobbmöjligheter finns. Den ursprungliga byn bestod av en samling bosättning där Säveån och Lerån möts.  

Staden fick en en imponerande kyrka i sten på 1600-talet och ett par hundra år senare invigdes järnvägen här. Samhället växte sakta fram och har numera butiker, kommunala inrättningar och tågstation. Dessutom har invånarna tillgång till gallerian Solkatten där det finns klädbutiker, caféer och postservice. 

Äventyrspalatset är en omtyckt destination som inbjuder till lek och motion. Vidare kan du ta del av friluftslivet genom att ge dig ut i naturen och på insjöarna med ett spännande djurliv. Många passerar Lerum när de vandrar på den trevliga vandringsleden Götaleden som går mellan Göteborg och Alingsås. Ett tips är att testa på Naturpasset som är orienteringsrunda där alla kan delta oavsett ålder. Om du tycker om löpning kan du ta dig runt Stamsjönspåret som är ett löparspår på härliga 5,5 kilometer. 

Hyra bostad i Lerum

Det finns ett flertal privata hyresvärdar som du kan vända dig till för att finna en hyresbostad i Lerum. De har oftast inte något officiellt kösystem och ibland är det rentav först till kvarn som gäller. Därför är det viktigt att vara snabb på bollen när du vill flytta till Lerum. 

Nya moderna, lägenheter finner du i området norra Hallsås där bebyggelsen har anpassats efter naturens villkor. Du har nära till både en badstrand och torget med alla affärer. Här ligger bostadsrätter som ibland går att hyra i andrahand. 

Hyra rum i Lerum

Det går ofta fortare att hitta ett rum att hyra än att leta efter ett förstahandskontrakt. Kanske får du tag på ett rum i det fina området Almekärr, med lägenheter byggda på 1990-talet. Härifrån har du utsikt över Lerum centrum och dessutom flera fina grönområden i närheten.