Nödinge

Letar du boende i västra Sverige och vill bo på en liten ort med närhet till Göteborg? Nödinge är en tätort som bär på mycket historia. Orten är en sammanslagning av tre tidigare orter, nämligen Nödinge, Nol och Alafors. Idag bor omkring 11 500 personer här, i kommunen som döpts till Ale. Här bor du lugnt och skönt, med fågelsång vart du än går. Göta älv skär genom Västsverige och rinner förbi Nödinge på dess västra sida. Det ger upphov till ett rikt djur- och naturliv, med goda chanser till aktiviteter och rekreation. 

Närheten till Göteborgs grannkommuner gör det till ett upplagt ställe att slå sig ner på. Kungälv når du på mindre än en kvart med bil, och Göteborg på mindre än en halvtimma. I västra Sverige är kollektivtrafiken dessutom väl utbyggd, så är du inte bilburen finns det ändå goda möjligheter till pendling. Att köpa eller hyra bostad i Nödinge har blivit ett attraktivt alternativ till det dyrare Göteborg. Oavsett om du arbetar eller är student kan du alltså med enkelhet ta dig från bostaden i Nödinge till ditt arbete eller skola, och kunna se fram emot att komma hem på kvällen.

I Nödinge finns ett antal hyresvärdar som hyr ut lägenheter, men det går även att hyra andra typer av boenden via privata hyresvärdar. På BostadsZonen har vi samlat dem allesammans, så att ditt val av bostad blir enklare.

Sök bland lediga lägenheter i Nödinge

Är du på jakt efter lediga lägenheter i Nödinge finns ett spännande utbud att ta sig igenom. Eftersom tätorten består av flera sammanslagna orter så har vi delat upp objekten på BostadsZonen utifrån om de är belägna i Nödinge, Nol eller Alafors. Oavsett om du alltså letar efter en hyreslägenhet i Nödinge, Nol eller Alafors går det alltså att hitta fina lägenheter till överkomliga priser, som står sig väl jämfört med de i Kungälv eller Göteborg.

Att leta bland lägenheter i Nödinge är perfekt för den som precis flyttat hemifrån, är nyinflyttad eller bara vill testa något nytt. Är du student vid något av Göteborgs alla lärosäten kan det dessutom vara väl värt att spana in tillgängliga studentlägenheter i Nödinge, antingen i Nödinge, Nol eller Alafors. Det korta pendlingsavståndet in till storstaden är inget hinder, och med de förhållandevis låga hyrorna får du mer pengar kvar i plånboken vid slutet av månaden – pengar som du säkert hellre lägger på något annat. 

Det kan även vara väl värt att spana in utbudet av rum att hyra i Nödinge, Nol eller Alafors. Området har många fina villor som bebos av familjer och par med rum som bara står tomma. Kanske har barnen flugit ut, eller så ser familjen en chans till en extra inkomst att hyra ut ett rum. Det är ofta en uppskattad boendeform, och gynnar både uthyrare och hyresgäst.

Kika på hus och radhus i Nödinge

Söker du efter mer plats till dig och familjen så är du kanske istället mer intresserad av att hyra ett hus i Nödinge-Nol. Det finns fina guldkorn bland husen i antingen Nödinge, Nol eller Alafors att hyra. Ibland gäller det att ha tur, och har man det så går det att hitta sitt drömboende, där barn och husdjur kan springa fritt och familjemedlemmarna är fria att odla sina intressen. Bokstavligen. Här behöver du heller inte oroa dig allt för mycket för att du ska störa grannarna.

Glöm heller inte bort att leta bland lediga radhus att hyra i Nödinge, Nol eller Alafors. Att bo i radhus kommer med många av de fördelar som ett hus gör, med skillnaden att du i regel har en mindre boendeyta och därmed sparar både pengar och tid på städning. Alla har vi olika prioriteringar, och vi vet inte vad som är det viktiga för dig och din familj, men oavsett hur din situation ser ut är det viktigt att ha ett hem som man trivs med.

Använd sökverktyget för att hitta hus och lägenheter i Nödinge

För att hjälpa dig framåt i din bostadsjakt, har BostadsZonen tagit fram ett smart sökverktyg för att hjälpa dig att få fram ett urval som passar just dig. Välj att sortera fram lägenheter, studentlägenheter, rum, hus eller radhus, och glöm heller inte att ange ungefär hur stort du kan tänka dig att bo, eller vilken hyra du är beredd att betala varje månad. Du kan även ställa in önskat inflyttningsdatum och den uthyrningsperiod du kan tänka dig.

En del söker efter något mer permanent boende i Nödinge medan andra endast letar efter en lösning för några veckor. Våra behov ser som sagt väldigt olika ut, och därför kan det vara svårt att hitta den perfekta matchningen. Men med BostadsZonen är vår förhoppning att du i alla fall ska komma en bra bit på vägen.