Partille har bostäder för alla

Västkusten är en populär del av landet att slå sig ner på. Här finns havet ständigt närvarande, här finns många arbetsmöjligheter och ett rikt kulturliv. Omkring Göteborg finns ett helt gäng kranskommuner som lockar många nya tillflyttare, och en av dem är Partille. Med sitt läge intill E20 har Partille goda förutsättningar för den som vill pendla till arbete eller jobb. Du når centrala Göteborg på under 20 minuter och den väl utbyggda kollektivtrafiken gör att du inte har behov av att äga någon bil. 

I Partille finns en blandad bebyggelse som speglar samhällets utveckling. Det finns därmed villor, radhus, hyresrätter och bostadsrätter i Partille. Starten av det förra århundradet markerade en ny era av bostadsbyggande på orten. Det var en blomstring av Partilles villaområden som fick en ny nationalromantisk stil, som är bevarad än idag. Nuförtiden har mer moderna byggen dock kompletterat stadsbilden, och idag finns här boenden för alla tycken och smaker. Idag bor närmare 30 000 personer i Partille kommun. Är du intresserad av att bli en av dem finns det ett kommunalt fastighetsbolag som man kan ställa sig i kö hos. Det finns även ett stort antal studentbostäder att få tag på, och en mångfald av privata hyresvärdar som förmedlar lediga lägenheter i Partille. Funderar du däremot på att köpa en bostadsrätt i Partille är det en lokal mäklare som du ska vända dig till.

Hitta en rätt hyresrätt i Partille

Med hyresrätt menas ofta hyreslägenheter, alltså lägenheter i flerfamiljshus som hyrs ut av en hyresvärd till en hyresgäst. Det passar den som gärna vill bo flexibelt, kunna flytta in med kort varsel och inte vill behöva ta det övergripande ansvaret för bostaden. Att titta på lägenheter i Partille passar både singelhushåll, par och små familjer som prioriterar varandra och sina intressen före städning av stora ytor eller stora renoveringsprojekt. Västkusten har mycket att erbjuda, och du som är intresserad av att flytta hit har säkert flera fritidsintressen du vill ägna dig åt. Det går att hitta prisvärda hyresrätter i Partille från 5 000 kr i månadshyra och uppåt.

För den som är intresserad av alternativa boendeformer vill vi dessutom tipsa om möjligheten att hyra ett rum i Partille. Det kan passa bra för den som söker ett tillfälligt boende för ett par månader, för den som vill testa på att bo på orten för att se om det kan bli något mer långvarigt, eller för studenten som gärna vill spara lite extra pengar på boendet. 

Se Partilles utbud av studentlägenheter

Närheten till Göteborg med dess alla studiemöjligheter gör Partille till en perfekt bas för många studenter. En del uthyrare erbjuder lägenheter som enbart förmedlas till studenter som är inskriva på ett lärosäte, medan andra lägenheter är mer flexibla. Du kan alltså hitta en vanlig lägenhet som fungerar alldeles utmärkt som en studentlägenhet i Partille. Med den här boendeformen betalar man ofta en låg månadshyra, vilket ger mer pengar över i plånboken vid slutet av månaden. Partilles utmärkta läge med närhet till mycket skog och grönområden gör det även till en perfekt plats för rekreation under och efter de långa tunga tentaperioderna.

Kika bland hus och radhus i Partille

Partille har en bostad för alla, och om du och din familj är på jakt efter något större att flytta till så är det väl värt att spana in ortens utbud av hus och radhus. Genom att hyra ett hus i Partille får du mer frihet att möblera och organisera livet som du vill. För den som älskar inredning och att samla på fina saker är det här drömmen. I Partille finns många alternativ för skola och barnomsorg, så väl som för fritidsaktiviteter av alla slag, så ingen ska behöva vara rastlös här.

Med ett hus kommer ofta en trädgård, något som ju är populärt hos många. Är du inte lika förtjust i att rensa ogräs och klippa gräset kan ett radhus i Partille istället kanske vara något för dig. Ett radhus är smidigt, ger en större känsla av frihet jämfört med en lägenhet men upplevs inte lika övermäktigt som ett hus ofta kan göra.

Leta bland lägenheter i Partille idag

Det kan verka svårt att hitta en ny bostad, och ännu svårare att hitta rätt bostad. BostadsZonen vill göra det enklare för dig, och har därför samlat alla lediga hyresrätter i Partille på en och samma sida. Här kan du få en överblick över vilka objekt som är lediga just nu, och filtrera ditt resultat med ett smart sökverktyg. Ställ in önskad hyresperiod, boarea och den maximala hyra du kan tänka dig – och du blir presenterad för ett resultat som passar just dig. Svårare än så är det inte. Utifrån detta resultat har du ett underlag att utgå ifrån i din bostadsjakt i Partille, och om du vill kan du välja att snäva in sökkriterierna ytterligare. Allt för att du ska hitta din drömbostad.