Boden

Norrbottens knutpunkt med nära till naturen

I sydöstra Norrbotten ligger Boden, en norrländsk pärla som många tycker om. Orten har ungefär 16 000 invånare och ligger i kommunen med samma namn. Att bo i Boden passar den som älskar naturen med allt den har att erbjuda, men som samtidigt vill ha goda möjligheter att ta sig in till arbete eller jobb i Luleå. På en halvtimma tar man sig in till Luleå stad, vilket gör Boden till ett strategiskt ställe att bo på för den som älskar lugnet i naturen som finns här.

Boden är en plats med mycket historiska anor. Här har tågrälsen gått länge, och fungerat som viktig knutpunkt för tågvagnar med såväl järnmalm som persontrafik. Militären har också ett starkt fäste i Boden, och den kända fästningen är ett populärt utflyktsmål. I Boden är det lätt att leva gott. Här man kan man göra fantastiskt vandringar, uppleva den svenska skogen, gå på jakt och låta ett inre lugn infinna sig.

Letar du bland bostäder i Boden finns det många alternativ. Vill du äga ditt boende är en god idé att kontakta en mäklare för att se det aktuella utbudet av hus och bostadsrätter i Boden. En del känner mer frihet av att äga sitt boende, och med en bostadsrätt i Boden har du en stabil grund inför många goda år här. Andra värdesätter frihet på ett annat sätt, nämligen friheten att ha en större rörlighet och minskat ansvar för skötsel och underhåll. Då bör man istället spana in utbudet av hyreslägenheter i Boden, vilka förmedlas via olika privata uthyrare.

Hitta rätt lägenhet i Boden

Att bo i lägenhet i Boden passar den som vill leva ett enkelt liv med närhet till tätorten och den service som finns där. Det är lika lämpligt för enpersonshushåll som för par och små familjer. Kanske har du precis flyttat hemifrån och vill testa på livet i lägenhet? Andra har bott i hus hela sitt liv och vill nu lägga tiden på annat än att städa och rensa ogräs i trädgården. I Boden kan du få en fin 2:a från omkring 5 000 kr/månad och uppåt. 

Den ständiga närheten till naturen gör att du enkelt kan komma ut och uppleva den precis utanför, men när du kommer hem till lägenheten med dess bekvämligheter på kvällen behöver du inte se till att tända i spisen eller oroa dig för om ni har nog varmvatten. 

Hyr studentlägenhet eller rum i Boden

Om du pluggar i närliggande Luleå kan det vara värt att tänka över möjligheten att hyra en studentlägenhet i Boden. Här är hyrorna något lägre än i grannstaden, och för studenten som värdesätter tid i naturen kan det vara ett attraktivt alternativ. Du kan även se utbudet av rum att hyra i Boden. Genom att hyra in dig i ett rum i en lägenhet eller ett hus sparar du på boendekostnaden och det är också ett bra sätt att få nya bekantskaper.

Skaffa ett hus åt dig och din familj i Boden

Kanske har du och din familj tröttnat på att bo i lägenhet, och letar efter något med mer plats? Eller så söker ni efter ett boende där ni enkelt kommer ut i jakt- och vandringsmarkerna? Med ett hus i Boden kommer ni närmre naturen. Den större boendeytan med goda förvaringsmöjligheter gör det enklare att leva ett aktivt liv, och här finns plats till lek och larm för både vuxna, barn och lurviga familjemedlemmar. Ett annat alternativ att tänka över är att hyra ett radhus i Boden. Ett radhus är också en god bas för den som vill ha mycket boendeyta, men som ändå tycker om att bo i lägenhet. Kom ihåg att alltid utgå ifrån vad du och din familj behöver när ni ska välja bostad.

Se lediga hus och lägenheter i Boden

På BostadsZonen vill vi göra det enklare för dig och din familj att hitta er nästa bostad. Här kan ni se det aktuella utbudet av lediga lägenheter i Boden samlat på ett ställe. Detsamma gäller för den som letar efter lediga hus, radhus, studentlägenheter eller rum. Letar du exempelvis efter lägenheter i Boden kan du dessutom välja att anpassa ditt urval efter dina behov. Välj önskad boarea och vilken maximal månadshyra du kan tänka dig för att sålla bort alternativ som inte passar. Du kan även ställa in önskad boendeperiod – letar ni efter ett tillsvidarekontrakt eller söker ni bara bostad över sommaren? Du kan även fylla i det datum som du önskar att flytta in, allt för att göra bostadsletandet i BostadsZonen enklare. 

Boden är ett fantastiskt ställe för den som söker ro och stillhet. Här finns bostäder som är lätta att tycka om, som har allt du behöver men som framförallt har närheten till naturen som bästa tillgång. Välkommen att inleda ditt bostadssökande här på BostadsZonen.