Hyresbostäder i Norrbotton

Boden har länge varit en viktig knutpunkt för transport av transport av malmen som bröts i Kiruna och Malmberget vidare till Luleå. Om du någon gång gjort värnplikten är chansen ganska stor att du hållit till i Boden eftersom eftersom över 10 % av Sveriges försvar varit stationerat här. Boden fästning är en gammal försvarslinje gentemot främmande makt och har varit en betydande bricka i spelet i andra världskriget. Området med sin imponerande fästning var länge militärt skyddsområde och förvarade bland annat Sveriges guldreserver. Vid millennieskiftet slutade fästningen tas i bruk och är numera en populär turistattraktion.

Att Boden är en plats för fart och fläkt är ingen hemlighet. Revyscenen har varit mycket stor här och på somrarna lockar Boden Alive besökare som vill njuta av liveband och öltält. 

I Boden finns den vackra naturen runt knuten och du kan både testa skidåkning, eller ett roligt fiskeäventyr vid Råne älv. Detta är en virvlande och förtrollande älv som grenar ut sig i både forsar, bäckar och sjöar. Skidåkarna rekommenderas att besöka Storklinten som ligger 30 minuter från Boden. 

Hyra bostad i Boden

I bodens centrum finns allt du behöver för att ha en lugn men samtidigt innehållsrik vardag. Ta dig till Medborgarplatsen för att ta dig vidare med passande bussförbindelser. Här finns både skola, förskola och vårdcentral.

Om du trivs i ett charmigt och anrik område är Lundagård kanske något för dig? Framförallt är de stora och mysiga innergårdarna ett plus. Busshållplats finns också i området.

Hyra rum i Boden

Om du föredrar att bo en bit utanför centrum eller rentav bara bredda ditt sökområde kan du ta en titt på området Sävast. Det är en så kallad “stad i staden” där du kan dra nytta av den närliggande naturen för härlig motion och frisk luft.