Hyresbostäder Borås - textilstaden som blev modemecka

Om du någon gång handlat på Ellos eller Rowells, så vet du kanske inte att dessa kommer ifrån Borås. Försäljningen av kläder tog fart under Knalletiden då handelsresande åkte runt i bygden för att marknadsföra kläder och annat. Området knallarna verkade i kallades Sjuhäradsbygden i vilket Borås utgjorde navet. Ryktet som textilstad befästes under 1800-talet då det byggdes flera bomullsfabriker här och järnvägen expanderade. Nuförtiden har tillverkningen flyttat utomlands men fortfarande är staden logistiskt och försäljningsmässigt viktigt för kläd- och modeindustrin. Flera e-handelsföretag utgår numera från Borås som till exempel Hobbex, NetOnNet och Nelly, vilket gör Borås till en spännande stad att verka i. 

Tack vare de goda tågförbindelser till Göteborg och Jönköping har staden blivit något av en knutpunkt. Det gör Borås perfekt för jobbpendling. Anstalten i Borås, SEB och Transcom erjbuder också anställningsplatser för alla Boråsare. 

Åk till och från Borås enkelt

Tack vare goda tågförbindelser till Göteborg och Jönköping har staden blivit något av en knutpunkt. Det gör Borås perfekt för jobbpendling. Om du åker väg 40 mot Göteborg med bil kan du sedan köra vidare mot Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Halmstad och slutligen Helsingborg på E6:an. Väg 40 går också österut mot Jönköping där du sedan kan ansluta till E4:an och köra norröver mot Linköping och Norrköping. Om du siktar på att åka tåg till Stockholm är det enklast att ta bussen in till Göteborg och därefter åka SJ-tåg mot huvudstaden.

Anstalten i Borås, SEB och Transcom erjbuder också anställningsplatser för alla Boråsare.

Hyra bostad i Borås

Det finns gott om bostadsområden i Borås med modernare arkitektur och höghus från 70-talet. En del hyr också ut rum i sina lägenheter och villor. I området Trandared kan du njuta av en bohemisk och gemytlig atmosfär där man satsat mycket på att renovera och fräscha upp bostäder. Det har även gjorts nya satsningar på energisnålt boende. Om du är ute efter ett unikt boende har du möjlighet att söka lägenhet i en gammal kyrka.

När du bor i centrum har du inte bara nära till butiker utan även till det stora köpcentret Knalleland. Om du trivs med natur och odling kan kanske området Almenäs vara något för dig då det har en stor koloniträdgård, en liten båthamn och badplats.

Hyra studentlägenhet i Borås

Högskolan i Borås lockar varje år många studenter som vill läsa på textilutbildningar, IT eller biblioteksvetenskap. Balder Studenthem är ett alternativ för den bostadsletande studenten. Det ligger centralt och har nära till högskolan. Rummen är på mellan 14-23 kvm. För boende på studentboende Sagahem är Kypesjön bara ett stenkast bort när du vill uppleva lugnet i naturen.