Hitta lediga lägenheter och bostäder i textil- och handelsstaden Borås

Från kringresande handelsmän på 1800-talet via postorder till e-handel är Borås en stad i ständig framåtrörelse. Här samlas kreativitet, innovativ design, street art och världsledande forskning inom textil och mode. Det är stor efterfrågan på bostäder och den nya järnvägens dragning genom Borås kommer ge staden möjlighet att skapa nya förutsättningar för näringsliv och boende i kommunen. Borås har redan smidig pendling till Göteborg vilket gör Borås till en eftertraktad stad att söka lediga lägenheter och bostäder i.

Att jobba i Borås

Borås är sedan lång tid tillbaka känt för sin textilindustri. Den har löpt som en röd tråd genom Borås historia fram till dagens moderna stad. Verksamheterna för stora, välkända varumärken inom textil och mode återfinns i Borås. Ellos och H&M är två stora arbetsgivare. Postnord har en knutpunkt i Borås och två andra stora arbetsgivare är Borås kommun och Västra Götalandsregionen. Borås är den näst största staden i en region som växer så det knakar och har en välmående arbetsmarknad med goda chanser att hitta något som passar dig. Har du redan anställning är det bara att börja söka bland lediga lägenheter och bostäder att hyra i Borås. Många väljer att bo i Borås och pendla till andra kommuner för att studera eller jobba. Pendlare mellan Borås och Göteborg kan smidigt åka dubbeldäckare var tionde minut under högtrafik.

Att plugga i Borås

Borås HögskolaTextilhögskolan och RISE (Research Institutes of Sweden) lockar studenter och akademiker. Borås är en attraktiv studiestad och utsågs 2020 till Årets studentstad med motiveringen: “En stad som inte räds över nya utmaningar. En stad som alltid har utveckling i fokus. En stad som är stolt över sina studenter. En stad som är beredd att göra allt för att studenterna ska trivas – före, under, och efter sin utbildning.” Boendet är en viktig komponent för att ditt studentliv ska bli så bra som möjligt så se till att vara ute i god tid när du söker bland Borås lediga bostäder och lägenheter.

At resa till och från Borås

Det är både prisvärt och enkelt att ta sig med buss eller tåg till Borås. Att pendla till och från Borås för jobb eller studier är smidigt då kollektivtrafiken är väl utvecklad. 

Med tåg eller buss

Borås är knutpunkt för fyra riksvägar, bland annat motorvägen mellan Göteborg och Stockholm. Närheten till Göteborg Landvetter Airport och flertalet järnvägsförbindelser är en del av Borås goda läge.

Med flyg

Göteborg Landvetter Airport, Västsveriges internationella flygplats, ligger halvvägs mellan Göteborg och Borås. Med buss eller bil tar du dig till och från flygplatsen på cirka 25 minuter.

Flixbus trafikerar Landvetter-Borås flera gånger dagligen med direktbussar som tar ca 30 minuter och även Bus4You trafikerar sträckan med direktbussar flera gånger dagligen. Bussarna stannar utanför huvudentrén där du når både avgående och ankommande flyg. Från flygplatsen tar du dig även till Borås smidigt med Borås Flygtransfer.

Med bil

Borås är knutpunkt för fyra riksvägar, 40, 41, 42 och 27 så det går enkelt att ta sig med bil till Borås.

Om man hyr lägenhet i Borås vad gör man då på fritiden?

Du har hittat helt rätt stad om du gillar att vara fysiskt aktiv. Här finns tränings- och motionsmöjligheter i toppklass med både Sim- och Fotbollsarena (hemmaarena för IF Elfsborg) samt en riklig tillgång på idrottsanläggningar.

Det är heller aldrig långt til naturen. Till sjöarna, skogarna, cykelstråken, ängarna, kohagarna och vandringslederna.

Om du vill smaka på närproducerade kanelbullar i kvarnmiljö kanske en utflykt till Vänga Kvarncafé & Bageri kan locka. Den ligger i en fullt brukbar 1800-talskvarn. Muséet där har öppet för självstudier året runt. Slå dig ner för en fika eller köp med bullar och matiga surdegsmackor - allt bakat på sädesslag som malts i kvarnen. Bruket i Wiared erbjuder både marknader och intima konserter och på Stora Torget, i Borås rådhus hittar du en av Borås alla restauranger, Townhouse

Allt finns inom räckhåll när du hyr lägenhet eller bostad i Borås. Så även shopping. På shoppingcentrumet Knalleland finns allt från butiksgallerior, volymhandel och specialbutiker till kaféer, restauranger och dagligvaror. Där kan du shoppa det senaste inom mode, elektronik, inredning, verktyg och leksaker i nästan 70 butiker.

Hyra lägenhet eller bostad i Borås

Letar du lediga lägenheter och bostäder i Borås kan det vara en bra idé att i förväg göra en utflykt till Borås för att kika runt bland de olika bostadsområdena. Det gör sökandet lättare att navigera. Stadsdelarna i Borås heter: Sjöbo, Alideberg, Erikslund, Centrum, Norrmalm, Bergdalen, Villa staden, Östermalm, Vasastaden, Druvefors, Kristineberg, Dammsvedjan, Göta, Tullen, Byttorp, Hestra, Trandared, Hulta och Hässleholmen. Fundera på vad du har för kriterier och se till att börja i god tid.