Huskvarna

Varför inte skaffa lägenhet i Huskvarna?

Vid Vätterns sydspets ligger Huskvarna, samhället som en gång var sin egen stad men som de senaste 50 åren ingått som en del av Jönköpings kommun. Med tiden har de båda grannsamhällena kommit att växa närmre varandra, och idag är bebyggelsen överlappande, med vackra äldre villor kombinerat med nya moderna radhus och lägenhetslängor. Huskvarna är kända för sina industriella anor, som sträcker sig flera århundraden bakåt i tiden. Idag finns en hel del produktion kvar, bland annat den världskända producenten av bland annat gräsklippare som bär ortens namn.

Men Huskvarna är så mycket mer än så. I området kring Vättern bjuds det på ett dramatiskt landskap, med stor variation och en kuperad terräng. Här finns vackra trädgårdar att strosa i, och här finns en trolsk natur med porlande bäckar som bjuder in till vandringar i det gröna. Närheten till Jönköping gör dessutom Huskvarna till en attraktiv plats att ha sin bostad på. Arbetstillfällena är många i regionen, och med närheten till E4 och tågförbindelser i flera riktningar kommer man smidigt till skola och jobb. 

Att hyra lägenhet i Huskvarna

Idag bor omkring 24 000 i Huskvarna, och det är en attraktiv plats att flytta till. För den som söker efter en lägenhet eller annat boende här finns det flera alternativ. Söker du efter en bostadsrätt i Huskvarna är det i första hand mäklare som man bör vända sig till, men det går även att hitta en del annonser på olika köp- och säljsidor. Är du däremot intresserad av att hyra en lägenhet i Huskvarna finns det en hel del bostadsbolag som förmedlar sådana. Något kommunalt finns inte, utan letar du efter lediga lägenheter i Huskvarna är det privat sektor som du bör vända dig till. Är du student går det dessutom att vända sig till högskolans studentkår.

Det finns massor av lediga lägenheter i Huskvarna. Det är ganska stor omsättning på lägenheterna på denna marknaden jämfört med den för hus, så genom att kontakta några hyresvärdar ska det gå att få napp utan större problem. Räkna med att betala ungefär 8 000 kr för en 3:a, och givetvis mer eller mindre beroende på lägenhetens standard. Många trivs med att bo i hyreslägenheter i Huskvarna eftersom man är fri att lägga sin tid på vad man önskar, och inte blir lika låst som man blir som husägare. Det är ett bra boende för den som precis flyttat hemifrån eller till en ny stad.

Hitta en fin studentlägenhet eller ett rum i Huskvarna

Många flyttar till Huskvarna och Jönköping för att plugga. Högskolan drar studenter från hela landet, och att bo i Huskvarna är inte längre ifrån än att man kan ta cykeln. Det går att hitta riktigt fina studentlägenheter i Huskvarna. Närheten till Vättern och det fantastiska landskapet till sjön gör att många faller pladask och stannar längre än planerat. Är du sugen på att dela bostad med flera personer för att lära känna omgivningarna ännu bättre, går det dessutom att hitta ett rum i Huskvarna att hyra. Som en del av ett kollektiv eller inneboende hos en familj delar man inte bara på kostnaderna, man kan även få vänner för livet.

Testa på huslivet eller hyr ett charmigt radhus

De som söker ännu mer frihet i sitt boende brukar ofta leta efter ännu fler kvadratmeter. Genom att exempelvis hyra ett hus i Huskvarna till sig själv och en eventuell familj gör man sig en stor tjänst. Här kan man få utrymme till att leva ut drömmar och intressen. Låta barnen springa fritt och kanske även skaffa familjens efterlängtade husdjur. Att bo i hus kräver dock mer jobb än att bo i lägenhet, men har man intresset så väger fördelarna tyngre. En kompromiss kan vara att istället inrikta sig på att hyra ett radhus i Huskvarna. Med ett radhus får man ofta den eftertraktade utökade boytan, och möjligheten att ha en liten odlingsplätt på baksidan, men man slipper för mycket av det underhåll som en villa medför.

Se lediga lägenheter i Huskvarna på BostadsZonen

Oavsett vilken boendeform du är mest intresserad av så kan BostadsZonen hjälpa dig igång med ditt sökande efter nästa bostad. Vi har samlat alla lediga lägenheter i Huskvarna från olika hyresvärdar på en och samma sida. På samma sätt har vi samlat alla lediga hus, studentlägenheter, rum och radhus, så att du ska slippa söka runt bland alla bostadsbolag och uthyrare. Med vårt sökverktyg kan du avgränsa urvalet genom att ange önskad maximal månadshyra, vilken boyta som du och din familj behöver, samt när ni kan tänka er att flytta in. På så sätt får du se de lägenheter, hus och rum som passar just dig och dina behov.

Huskvarna är en fantastisk plats med växande bostadsområden i flera riktningar, så det kan vara svårt att veta vad som är bäst för just dig. Det är aldrig lätt att flytta, men genom att göra det grundläggande jobbet med vår hjälp ger du dig själv goda förutsättningar att hitta rätt.