Hyra hus Jönköpings län

Har du letat nätet runt efter lediga lägenheter i Jönköpings län utan resultat? Här på sidan finns många annonser från privatpersoner och hyresvärdar som har ett rum, en lägenhet eller ett hus i Jönköping att hyra ut. Det är kanske här du har turen med dig i bostadsjakten!

I vår bostadsportal för hyresbostäder finns ett utbud av lediga lägenheter i Jönköpings län – men bostadsmarknaden är föränderlig och det kan krävas både tur och tålamod för att hitta ett passande boende. För dig som inte är bekant med länet sedan tidigare berättar vi mer om hur det är att bo och leva i Jönköpings län, samt hur bostads- och jobbmarknaden ser ut.

 

Hyra hus i Jönköping län

Befolkningen i Jönköpings län har ökat de senaste åren, vilket primärt har sin förklaring i ett högt födelsetal och inflyttning från utlandet. Trots en stor nybyggnation finns det ett underskott på bostäder och de som har allra svårast att ta sig in på bostadsmarknaden är unga och nyanlända som primärt söker små billiga lägenheter. I länet ligger medelhyran för en nybyggd lägenhet på 7100 kr för 2 rum och kök, men hyrorna har generellt haft en nedåtgående kurva.

Om du letar brett efter lediga lägenheter i Jönköpings län kommer du att upptäcka att det finns pengar att spara om man kan tänka sig att bo lite i utkanten av någon stad, jämfört med mitt i smeten. Om du är öppen för att bo både i lägenhet och hus i Jönköpings län kan du med fördel kryssa i dessa två boendeformer i sökfunktionen till vänster och se vad som dyker upp.

 

Hus uthyres i Jönköpings län

Många kanske inte tänker på möjligheten att hyra hus i Jönköpings län, när man drömmer om livet med hus och trädgård. Men det finns en marknad som kan vara lite dold, men värd att se närmare på. Bostadsportalen består av annonser från privatpersoner som hyr ut sina hus under längre eller kortare perioder. Just därför kan utbudet på en bostadportal som denna variera mycket.

Att hyra hus istället för att köpa eller bygga nytt behöver inte heller vara ett andrahandsval. Man kan exempelvis långtidshyra hus eller hitta ett hus att hyra permanent för att kunna bo på den plats man drömmer om. Genom att hyra hus i Jönköpings län under en bestämd tid behöver du inte binda dig till boendet i längre tid än du önskar, underhåll av huset sköts av ägaren och du kommer inte att dras med stora lån som ett husköp innebär.

Om du har siktet inställt på att hyra ett hus i Jönköpings län – använd gärna sökfunktionen och se utbudet av lediga hus som matchar dina behov!

 

Geografi och arbetstillfällen i Jönköpings län 

Länet Jönköping består av 13 kommuner med största städerna Jönköping med nästan 100 000 invånare, följt av Värnamo med nästan 20 000, Nässjö, Tranås och Vetlanda. Jönköping är Sveriges sjätte största stad vackert belägen vid Vätterns södra strand, med en tredjedel av länets befolkning. Jönköpings län har en strategisk placering i landet och fungerar som ett logistikcentrum för norra Europa med en placering intill E4:an som ger liknande avstånd till Stockholm, som till Köpenhamn. I länet kan man både hitta landsbygdens ro i hus eller känna stadens puls i lägenhet. Avstånden är korta, vilket gör det möjligt att pendla till jobb och fritidsaktiviteter. 

I länet finns en växande tjänstesektor, men de allra största arbetsgivarna är Jönköpings kommun och regionen. De största privata arbetsgivarna är Husqvarna AB som främst tillverkar skogs- och trädgårds-redskap, SAPA som producerar aluminiumlösningar och Fläkt Woods som utvecklar ventilationssystem. Det finns en prägel av tillverkningsindustri i Jönköpings län och en stor del av landets trähustillverkning finns fortfarande här.

 

Dags att hyra hus i Jönköping och upptäcka länet

Jönköpings län breder ut sig längs Vätterns södra spets och vidare söderut. Största staden Jönköping är vackert belägen vid Vättern med trivsamma restauranger och caféer, mysiga gränder och en historisk stämning. Att ha Sveriges näst största sjö att vila blicken på när stadens sus och brus blir för mycket är få förunnat. För dig som uppskattar stadens bekvämligheter och sjöns möjligheter till bad, båtturer eller vattensport, bör du leta lediga lägenheter i Jönköpings län.

Bara ett stenkast bort ligger idylliska Gränna som gjort sig känt för polkagrisar och knäckebröd. Det är värt att besöka denna pittoreska miljö med kullerstensgator och röda trähus – en klassisk bild av Sverige. Från Gränna kan man ta sig till historiska Visingsö som ligger naturskönt mitt i Vättern.

 

Hitta lediga lägenheter i Jönköpings län – Så funkar det!

Har du sökt runt på nätet och gjort dig bekant med bostadsmarknaden med sökningar på lediga lägenheter Jönköpings län, hus Jönköpings län, hyra hus Jönköpings län, utan större resultat? Du behöver inte söka längre. BostadsZonen är en bostadsportal som vidareförmedlar uppgifter om lediga bostäder i form av annonser som hyresvärdar och privatpersoner skapat här på sidan. Som bostadssökare kan du också skapa en egen annons där du beskriver vem du är och vad du önskar. På samma sätt kan den som har en bostad byta den mot något annat via en bytesannons. 

Använd gärna vår sökfunktion till vänster och filtrera dina resultat på antal rum, storlek, månadskostnad och hyresperiod. Genom att visa bostäder på kartan får du snabbt en uppfattning om utbudet av hus och lediga lägenheter i Jönköpings län.

 

Vi önskar dig lycka till i bostadsjakten!